Παίζετε Arcades; Ασχολείστε με τα Arcades; Αγαπάτε τα Αrcades;

Αν και περασαν αρκετα χρονια απ την εποχη των arcades.Η ιδια μαγεια που υπηρχε παλια στα arcades για μενα υπαρχει και σημερα.Τα γραφικα ακομα και σημερα στην crt που παιζω μου φαινονται πανεμορφα!!μαγευτικα.Πολλες φορες εκει που παιζω σταματαω για λιγο να δω τον υπεροχο σχεδιασμο της πιστας,των χαρακτηρων και να θαυμασω τα υπεροχα χρωματα.Ολα μου φαινονται μαγευτικα.Με εντυπωσιαζουν το ιδιο οπως παλια.

Εχω δει τα γραφικα του ps4 pc σε 4k κλπ αλλα εδω ειναι κατι διαφορετικο...Διαφορετικη τεχνολογια οθονης ,χαμηλες αναλυσεις και σχεδιασμος που βγαζουν ενα μαγευτικο αποτελεσμα σε καλη crt οθονη.Πολλα παλια 2d παιχνιδια εκτος του διαχρονικου gameplay εχουν και πανεμορφες σχεδιασμενες πιστες,αρχηγους κλπ οπως πχ στα outrun,caveman ninja,raiden 1-2,metal slug,final fight,toki,asterix,alien storm,cadillacs and dinosaurs,mortal kombat 1-2,carrier air wing και παρα παρα πολλα ακομη.

Οσα 2d καινουργια εχω παιξει δεν με εντυπωσιαζουν οπως τα παλια 2d παιχνιδια δεκαετιας 80-90.Δεν εχει να κανει με την νοσταλγια που μου φαινονται φοβερα γιατι απ την δεκαετια του 90 μεχρι σημερα παιζω συνεχεια παλια arcades.Στην hd τηλεοραση μονο μου φαινονται χαλια.Με την crt που εχω ειναι μια χαρα.

Παντως ακομα μου φαινεται απιστευτο που μπορω να παιξω ολα αυτα τα παιχνιδια με γραφικα οπως ακριβως ηταν στο arcade.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eνα από τα θρεντ που κόλλησα...
διαβάζω το αρχικό post και θέλω να "επεκτείνω" την ερώτηση "Παίζετε Arcades; Ασχολείστε με τα Arcades; Αγαπάτε τα Αrcades;"
με την χρυσή εποχή του gaming που μεγάλωσα.

Oπως το αποκορύφωμα της μουσικής ήταν στο WoodStock και στους Beatles
ετσι και η χρυσή εποχή των games για μένα -και ελπίζω και για άλλους πολλούς- ήταν 80-90s σε arcade ,pc και κονσόλες.

Από τις απίστευτες εισαγωγές του MoonStone και του Shadow of the Beast στην Amiga 500
μέχρι στην τρομερή ατμόσφαιρα του The Punisher και του Super Street Fighter 2 στα Arcade...
Από την περιπέτεια του Prince of Persia στο πράσινο monitor του CPC 6128
μέχρι το απαράμμιλο γκάζι και αλλαγές ταχύτητας στο arcade Daytona USA...
Από το Bubble Bubble,το Pang,το Ms.Pac Man μέχρι στις αιματηρές fatalities του MK2
και τα επιφωνήματα θαυμασμού σε οσους έβλεπαν όρθιοι...
Από το gameboy με το κλασικό Castlevania και το Super Marioland
μέχρι τα μαγευτικά Mega Drive και SNES που πρωτοέφεραν τα ουφάδικα στο σαλόνι μας μέσω SCART...
Στα ανυπέρβλητα Pc Games τύπου Phatasmagoria,Under a Killing Moon,Syndicate Wars
αλλά και στα σκληρά παιχνίδια τύπου Carmageddon,Doom 1&2 και Max Payne1&2
μέχρι και στο Resident Evil 2,το Tekken3 και το Silent Hill του θρυλικού PS1

Και άλλα πολλά που παίζαμε με προσμονή και ατελειωτο ενθουσιασμό στις σκοτείνες άιθουσες
που οι μεγάλοι τα λέγανε ουφάδικα λόγω του Space Invaders μάλλον...
μέχρι που προσγειώθηκαν στα σαλόνια των κολλητών μας είτε ως κονσόλες έιτε ως pc...

Από την πετονιά των 80΄s arcades μέχρι το PS1 οριοθετώ την χρυσή επόχη του Gaming λοιπον...
Kαι ναι σύντροφε metalcandyman.
Το Cabal και το Golden Axe δεν θα ξεπεραστούν ποτέ στο gameplay και στο συναίσθημα.
Όπως το urban legend του Polybius θα μείνει για πάντα μαζί μας.
Kαι θα θέλαμε πολύ να ήταν αλήθεια.
acd27ea8d463803c83cfa0a09aee9ab5.jpg
 
Εννοείται πως παίζω ασταμάτητα Arcades. Με πολλά αγαπημένα μου όπως το Final Fight, Tiger Road, Black Tiger, Rygar, και πόσα ακόμα. Arcade για πάντα. Εμ έτσι είναι αυτά είμαι παιδί των 80'S 1982
 
Arcades 80ς - 90ς για παντα.Απο galaxian μεχρι και τα 3d σε sega model 3 και ακομη λιγα της sega που βγηκαν πιο μετα.Eπαιζα πριν το mortal kombat του 1992 και παλι μου επεσε το σαγονι απο τα γραφικα.Αληθοφανεις χαρακτηρες και πιστες που σου δινουν την αισθηση οτι βλεπεις σκηνες καρατε απο καποια ταινια.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Εξαιρετικα και τα υπολοιπα 2d mortal kombat

4.JPG

5.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πλέον δεν παίζω αλλά μεγάλωσα (όπως και πολλοί από εσάς πιστεύω) μέσα στα arcade. Μέχρι μια ηλικία οι χώροι που βρισκόμασταν είχαν πάντα ηλεκτρονικά. Παίζαμε, γελάγαμε, τσακωνόμαστε και μετά κανονίζαμε τις Σαββατόβραδες μας εξορμήσεις γύρω από ένα arcade, ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι ή κάποιο φλίπερ (τα φουκαριάρικα φλίπερ έτρωγαν πολύ ξύλο). Η παρέα μου ήταν σε τέτοια φάση. Ήξερα που θα βρω τον Σωτήρη στις 12 το βράδυ. Τέρμα γωνία σκοτάδι, με φραπέ και τσιγάρο να παίζει Super Volleyball. Αγαπώ τα arcade. heart.png
 
Τερμάτισα το house of the dead 5 Scarlet Dawn . Μέτριο παιχνίδι, ίσως το χειρότερο από όλα. Λέει ακολουθούν αλλά 3 και ελπίζω τουλάχιστον να φέρουν νέα bosses και ζόμπι. 20 χρόνια τα ίδια και τα ίδια.

Είχαν βάλει και κουρτίνες γύρω και σκάσαμε. Αναγκαστικά τις σηκώσαμε να δροσιστούμε. Πάλι καλά που στο Ηanged Man βαλαν εφέ που φυσούσε αέρας πάνω σου και δροσιστηκαμε λιγάκι

Πάντως σε άλλες εποχές τα πιτσιρίκια θα βλέπανε έστω πως παίζεται το παιχνίδι για να δουν τον τερματισμό και να μάθουν τις πιστες

Δωσαν ελάχιστη σημασία όμως. Προτιμούσαν να βλέπουν πίσω ένα ράλι με 3 οθόνες και πτυσσόμενο κάθισμα.

Και να σκεφτείς ότι είχε τη λιγότερη βία από όλα αφού τα ζόμπι ουσιαστικά στάχτη γινόταν ενώ στο πρώτο είχε κανονική σπλατερια.

Δυστυχώς τέτοια παιχνίδια πλέον απευθύνονται μόνο σε νοσταλγούς.
 
Περασαν οι εποχες που εντυπωσιαζαν τα καινουργια arcades.Τωρα αυτο που εντυπωσιαζει και εχει ριξει τα σαγονια των gamers ειναι το playstation 5.
 
Mόνο οι 40+ τα νοσταλγούν όπως είναι λογικό. Βέβαια αρκετοί τα βλέπουν και περισσότερο εντυπωσιάζονται που βλέπουν μια λειτουργική καμπίνα, που τους θυμίζει αυτή που έπαιζαν όταν ήταν μικροί, ακόμη λιγότεροι θα αφιερώσουν 5 λεπτά για να παίξουν ενα παιχνίδι έστω και δωρεάν. Τα μικρά παιδιά εντυπωσιάζονται περισσότερο, ίσως επειδή είναι περίεργες κατασκευές με εικόνες και ήχους στα μάτια τους. Ένα "πακέτο" που κεντρίζει την περιέργειά τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά έως και 20άριδες, ακόμη και 30αριδες, είναι παγερά αδιάφορα για τους περισσότερους. Αφού η τεχνολογία στο gaming έχει κάνει τεράστια άλματα από τότε. Στα σύγχρονα arcades θα δείτε να παίζουν περισσότερο 14-15 ετών παιδιά παρά πολύ μεγαλύτεροι. Άντε και κανέναν 40-45 καμιά φορά έτσι για την φάση.
 
Kαλα μην υπερβαλουμε κιολας που μας πεσαν και τα σαγονια με το ps5 ελεος δηλαδη.Εχουμε δει πραγματα και θαυματα στο PC που στο ps5 δεν θα τα δουμε ποτε.Οσο για τα arcades συμφωνω απολυτα μονο οσοι ειμαι απο 40 και πανω στην θεα μιας καμπινας θα αναπολησουμε το παρελθον και θα γουσταρουμε και οχι ολοι μας φυσικα αλλα ενα μικρο ποσοστο.Για παραδειγμα εγω δεν υπαρχει περιπτωση να δω καμπινα μπροστα μου και να μην κατσω να παιξω οπουδηποτε και αν βρισκετε η καμπινα αυτη.Παντως οι νεοτεροι μπορει να εχουν γραμμενα τα παλια arcades κλπ και να λενε τι σαβουρες ειναι αυτα τωρα αλλα οσο να ναι μια περιεργεια την εχουνε.Για παραδειγμα σε μια παραθαλασσια περιοχη που ετυχε να βρεθω πριν 3 χρονια ειχε την κλασσικη καμπινα με τα πολλα παιχνιδια μεσα.Ηταν απογευμα και η γκομενα που ειχα μαζι μου ειχε παει για ποτο με μια φιλη της και γω δεν γουσταρα να παω της αφησα μονες και αραξα στην καμπινα να πιω μερικες μπυρες.

Λοιπον τερματισα κατα σειρα τα Cabal,Tumblepop,Ghosts n Goblins και wonder boy ηπια γυρω στης 7 μπυρες και ολα αυτα μεσα σε ενα τριωρο και πραγματικα χαθηκα δεν εβλεπα και δεν ακουγα τιποτα γυρω μου ημουνα αφοσιωμενος στα παιχνιδια οποτε καποτε πιτσιρικας και οταν τελειωσα και το wonder boy και τεντωθηκα να ξεπιαστω λιγο ειδα πισω μου καθοταν καμια 15ρια μπορει και παραπανω ατομα και με παρακολουθουσαν ενω επαιζα απο πιτσιρικαδες μεχρι και μεγαλυτερους και πραγματικα επαθα την πλακα μου.Οταν με ρωτησαν οι ποιο νεοι που τα ξερω αυτα και αμα ειναι τοσο ευκολα οσο εδειχναν της ωρες που επαιζα τους ειπα πως απο πιτσιρικας τα παιζω αλλα δεν ειναι και τοσο ευκολα και βαλαμε και ενα στοιχηματακι.Τους ειπα πως εγω εκει θα ημουνα αλλες τρεις μερες οποιος καταφερνε να τερματισει με ενα κερμα εστω ενα απο τα 4 παιχνιδια που επαιζα θα του εκανα το κινητο τηλεφωνο που ειχα τοτε πραγματικα τοσο σιγουρος ημουνα πως κανενας δεν θα τα καταφερνε και ετσι ακριβως και εγινε.Αυτος που προχωρησε περισσοτερο καποιο παιχνιδι ηταν ενας πιτσιρικας που ειχε φτασει το Cabal στον τεταρτο αρχηγο στα τοιχοι και εχανε εκει.Το καλο της υποθεσεις παντως ειναι πως ολοι αυτοι οι πιτσιρικαδες το γουσταραν και περυσι που πηγα κανα δυο μερες εκει 3 απο αυτους ηταν εκει και με ειπαν πως ψαχτηκαν μετα εβαλαν mame στους υπολογιστες τους και πραγματικα γουσταρουν αυτα τα παλια παιχνιδια και πολυ το χαρηκα που το ακουσα αυτο.
 
Λάβετε υπ' όψιν και την εποχή των "φρουτακίων" (2002-2003) όπου δυσφημήθηκαν αισχρά οι καμπίνες εξαιτίας της παράνομης χρήσης τους ως "κουλοχέρηδες", κάτι που οδήγησε στη μαζική απόσυρσή τους. Έτσι, είχαμε μια ολόκληρη "φουρνιά" παικτών που δεν γνώρισε καθόλου αυτά τα μηχανήματα, μιας και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να επανεμφανιστούν αυτά δειλά-δειλά. Η μαγεία όμως είχε πια χαθεί...
 
Kαλα μην υπερβαλουμε κιολας που μας πεσαν και τα σαγονια με το ps5 ελεος δηλαδη.Εχουμε δει πραγματα και θαυματα στο PC που στο ps5 δεν θα τα δουμε ποτε.
Γενικα το γραφω.Oυτε εμενα με εντυπωσιασε το playstation 5 αλλα αφου το λενε πολλοι gamers ειναι η αποψη πολλων gamers.

Εγω ειμαι κυριως του retro gaming.:p Απο τις συγχρονες κονσολες xbox series x - ps5 - ps4 - xbox one δεν με εντυπωσιασε τιποτα.
 
Γενικα το γραφω.Oυτε εμενα με εντυπωσιασε το playstation 5 αλλα αφου το λενε πολλοι gamers ειναι η αποψη πολλων gamers.

Εγω ειμαι κυριως του retro gaming.:p Απο τις συγχρονες κονσολες xbox series x - ps5 - ps4 - xbox one δεν με εντυπωσιασε τιποτα.

Kαλα μην υπερβαλουμε κιολας που μας πεσαν και τα σαγονια με το ps5 ελεος δηλαδη.Εχουμε δει πραγματα και θαυματα στο PC που στο ps5 δεν θα τα δουμε ποτε.

Έτσι μια χαρά με εντυπωσιάζει το PS5... :biglaugh:



 
2023 και η μαγεια των arcades για μενα ειναι οπωs στα 90s.Ακομη με μαγευουν τα γραφικα τουs και το gameplay τουs.

Αν καποιοs ηταν φανατικοs των arcades στα 80s και στο 90s δεν γινεται να μην παιζει και σημερα arcades στην αυθεντικη μορφη τουs.Eκτοs αν εχει μονο συγχρονη οθονη που εκει ναι ειναι σκετη καταστροφη.Ουτε και εγω θα μπορουσα να παιξω arcades εκει.Θα τα ειχα παρατησει εννοειται.

Χθεs μαγευτικα απο τα γραφικα και το gameplay του berzek που βγηκε το 1980. 240p περιπου με vga to scart rgb σε crt tv trinitron και απλα τα γραφικα του μια μαγεια που εννοειται δεν γινεται να αποδωθουν σε καμια συγχρονη οθονη.

Τετοια πωρωση με αυτα τα παιχνιδια ουτε πριν 30+ χρονια δεν ειχα :fafoutis::fafoutis::fafoutis:
 
Nεο metal slug.Προτιμω ομως να ξαναπαιξω το κανονικο metal slug 2 στην λαμπερη crt tv 21" trinitron με aperture grille στην χαμηλη αναλυση παρα αυτο.

Metal Slug: Awakening (2023)

 
Μόνο για Android και iOS. Σε PC θα του έριχνα μια ματιά...
 
Εχθές παρακολούθησα ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ το Token Taverns (2023).
Είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι για όποιον μεγάλωσε στα 80s και αγαπάει τα arcade.

The golden age of arcades may have been in the 80s, but decades later arcades are back and bigger than ever in the arcade bar. Arcade bars have been spreading across the globe; transporting old school gamers back to their childhood while bringing in a new generation of players. It's Cheers for nerds, a place where every body knows your game. "Token Taverns" takes a boozy look into the growth of arcade bars and what this growing trend is all about. The film follows 3 arcade bars and their owners over 2 years as they try to thrive and survive through a global pandemic.

 
Παιδί κι εγώ των 80s αγαπάω και παίζω οπότε μου δίνεται η ευκαιρία όλα τα αγαπημένα μου παιχνίδια.
Προς το παρόν ασχολούμαι με custom arcade sticks, αλλά θέλω κάποια στιγμή να αποκτήσω μια καμπίνα που να έχει μέσα όλα όσα έπαιξα και αγάπησα. Και ίσως να μεταδώσω αυτή την αγάπη γι αυτά τα παιχνίδια και στον γιο μου.

@Blue Max το ντοκιμαντέρ που το είδες; Έψαξα παντού αλλά δεν μπόρεσα να το βρω.
 
Ναι βεβαίως ασχολούμαι :) καθημερίνα, οχι ... αλλά μερικές ώρες κάθε εβδομάδα θα αφιερώσω σίγουρα. Είναι αυτό το είδος του mindless entertainment που σε βάζει εύκολα μέσα του και μπορείς εύκολα να καταπιαστείς γιατί είναι απλό και σε κάνει έτσι να ξεχάσεις λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, το οποίο τα μοντέρνα παιχνίδια σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν το έχουν.. Φυσικά υπάρχει και ο παράγοντας της νοσταλγίας, και οτι μας γυρίζουν σε παλαιότερες ποιο απλές εποχές που είμασταν παιδιά ... οπότε ναι.
 
Πίσω
Μπλουζα