Παιδικές καλοκαιρινές διακοπές που θα ήθελα να ξαναζήσω!

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.904
Αντιδράσεις
3.926
Ακρως καλοκαιρινο θεμα,μια καλοκαιρινη σεζον που ειτε να αποτελειται απο συγκεκριμενα γεγονοτα "εκεινο το καλοκαιρι",ειτε πιο γενικα "ενα απο τα καλοκαιρια στην κατασκηνωση ..."


Τελη 80ς ,καλοκαιρι στο Λουτρακι αναμεσα σε ηλεκτρονικα μπλιμπλικια που αφηναν παιδακια να μπαινουν,περιοδικοβιβλιοπωλεια γεματα με φτηνα παλια τευχη κομικς και θερινα σινεμα ακρως ατμοσφαρικα.



Ακομα θυμαμαι το συγκεκριμενο σημειο που βαζαν τα ρετρο ποστερς διαφημιστικα των κινηματογραφων περνωντας να βλεπω το Back to The Future 2 να διαφημιζεται σε 2 παραστασεις,πανικος μιας και η αγαπημενη μου ταινια απεκτησε sequel και το ξαφνικο του πραγματος μιας και χωρις ιντερνετ η μονη μυρωδια που ειχα οτι θα υπηρχε sequel ηταν απο το τελος to be continued του πρωτου.



Eκεινο το βραδυ χοροπηδαγα στην καρεκλα του θερινου...



Στα μπλιμπλικαδικα θυμαμαι να μενω με ανοιχτο στομα ατενιζοντας το Pit Fighter της Αtari,μαθημενος απο τα games του 6128 τα digitised γραφικα φαινοντουσαν out of this planet!!!!!!!



Στα περιοδικαδικα επαιρνα με το κιλο Μεγαλα Μικυ και Γελιο και Χαρα΄.



Αnyway υπηρχαν πολλα καλοκαιρια αλλα το συγκεκριμενο was a good summer!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραίο θέμα Aardvark!!! Λοιπόν σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω ολόκληρο το καλοκαίρι του '87 στη Σαλαμίνα, όταν τελείωσα την Α' Γυμνασίου επειδή είχα καλή παρέα, όλη μέρα έπαιζα στη γειτονιά, στις αλάνες και στο γήπεδο του σχολείου, κάποιο διάστημα δούλεψα στο βενζινάδικο του θείου μου και έβγαλα χαρτζιλίκι, πήγα διακοπές με τον κολλητό μου και τις μανάδες μας στην Κάλυμνο και βέβαια επειδή πήραμε το Eurobasket με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τ' άλλα παιδιά!!! Αξέχαστο καλοκαίρι...

Όμως δεν θα ήθελα ποοοοοτέεεεεεε να ξαναζήσω τα καλοκαίρια του '82 και του '88... ιδίως του '82...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα καλοκαίρι του '80 γνώρισα σε ένα camping ένα κοριτσάκι με το οποίο περάσαμε 3 καλοκαίρια τον "παραμυθένιο" παιδικό-πρώτο έρωτα. Τελικά μετά από.. 20 χρόνια (στα 30+ μας) ξαναβρεθήκαμε και ζήσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι μερικά υπέροχα χρόνια, μία ανάσα πριν τον ονειρικό γάμο και την οικογένεια. Ο ορισμός του παραμυθιού, αλλά η πρόσφατη αδυσώπητη πραγματικότητα το κατέστρεψε. Τίποτα δεν αλλάζει πάντως τα τέλεια καλοκαίρια και τα τέλεια τελευταία μας χρόνια που αποδεικνύουν ότι καμιά φορά τα όνειρα μπορεί και να γίνουν πραγματικότητα. Και ας μην ήμουν ο τυχερός :(
 
δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο παιδικό καλοκαίρι που ξεχωρίζω, αφού όλα τους περιείχαν τα στοιχεία (ποδήλατο-gaming-μπανια-παρέες-παιδικούς έρωτες :flower: ) εκείνα που χρειάζεται ένα καλοκαίρι για να μείνει αξέχαστο!

konc είπε:
Ένα καλοκαίρι του '80 γνώρισα σε ένα camping ένα κοριτσάκι με το οποίο περάσαμε 3 καλοκαίρια τον "παραμυθένιο" παιδικό-πρώτο έρωτα. Τελικά μετά από.. 20 χρόνια (στα 30+ μας) ξαναβρεθήκαμε και ζήσαμε μαζί στο ίδιο σπίτι μερικά υπέροχα χρόνια, μία ανάσα πριν τον ονειρικό γάμο και την οικογένεια.
παρομοίως, μετά από χρόνια ξανάζησα δύο καλοκαίρια (το '03 & '04, ξέρω-ξέρω δεν είναι ρετρό αλλά...) με τον μεγάλο παιδικό μου έρωτα, που όμως -όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες- είχε άδοξο τέλος.

περίεργο πράγμα... εκείνη την περίοδο είχα πάρα πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά μου καλοκαίρια που νομίζω τώρα ότι έχουν "ταξινομηθεί" και "αρχειοθετηθεί" αφήνοντάς μου μία γενική εικόνα ως απόσταγμα..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
....και λογω εκεινου του πρωτοφανους καυσωνα που ολοι θυμομαστε!
Ξεχνιέται άλλωστε; Θυμάμαι το σπίτι μου-μονοκατοικία χωρίς ίχνος μόνωσης φυσικά-να πυρώνει τα μεσημέρια άπνοιας και να μην έχουμε ούτε έναν ανεμιστήρα (ούτε λόγος φυσικά για air condition...)
 
Δεν ξεχωρίζω ιδιαίτερα κάποιες καλοκαιρινές διακοπές. Οι καλοκαιρινές μου διακοπές στο χωριό μου, στο Ηράκλειο Κρήτης, θα μου μείνουν αξέχαστες. Ατέλειωτο παιχνίδι (αλλά και σκανταλιές!) με τα ξαδέρφια και τους φίλους μου, κάθε μέρα. Ξυπνούσαμε το πρωί και το μυαλό μας γύριζε στο παιχνίδι. Μόνο το μεσημέρι και το βράδυ χωρίζαμε. Βόλτες με ποδήλατα, ομαδικά και επιτραπέζια παιχνίδια μας κρατούσαν συντροφιά...
 
To καλοκαίρι του 87 με την παρέα από τη Νέα Κηφισιά...
 
Up,μια απο τα ιδια θελω και φετος,νωρις νωρις με επιασε.
 
Πίσω
Μπλουζα