Παιχνίδια σε στυλ phantasmagoria

pepinos

Banned
Joined
1 Αύγ 2006
Μηνύματα
322
Αντιδράσεις
8
οσοι γνωριζουν παιχνιδια σε στυλ phantasmagoria ας τα δηλωσουν μπας και τα βρουμε
 
Υπάρχουν πάρα πολλά FMV adventures "μυστηρίου"...

Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό (εκτός απο το sequel) είναι τα: Gabriel Knight 2, Ripper, Black Dahlia, και μερικά της σειράς του Tex Murphy.
 
[edit]

και οχι μονο αυτο....αλλα και το psychic detective το οποιο εχω να δω εδω και 10 χρονια, απο την εποχη του psx :animeek: :animeek: :animeek:

πολυ ωραια χρονια φετος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενα ωραίο παιχνίδι σαν το phanstamagoria που μου έρχεται στο μυαλό είναι το phantsmagoria 2:) plaka plaka tetoia paixnidia einai kai to 7th Guest kai to 11th hour.. Το 7th Guest αν δε κανω λάθος ειναι το πρωτο παιχνίδι που βγήκε σε CD-ROM. Άλλα παιχνίδια τετοιο στυλ (δεν τα έχω παίξει) είναι το Dedalus Encounter (με την κουκλάρα Tia Carrera) Και το Ηell Taxi Cab ή καπως έτσι
 
Ξεθαβω παλιο θεμα :)

δεν ξερω αν το θεμα αναφερεται σε 'παιχνιδια μυστηριου' ή 'παιχνίδια FMV' ή και τα δύο. Προσφάτως έπιασα το Police Quest 4 το οποίο έχει μεν φωτογραφίες και ηθοποιούς για γραφικά, αλλά το gameplay ηταν οπως ολα τα αλλα παιχνιδια της Sierra. Σε αντίθεση με το Phantasmagoria που ηταν 'νεας γενιας' και ειχε περιορισμενο gameplay.

7th Guest και 11th hour τα ακουγα πολυ εκεινη την εποχη και μου κανουν πολλά ρετρο-κλικ, αλλα εκ πεποιθήσεως αρνούμαι να παιξω horror.

Το Ripper το ειχα αγορασει, εχοντας εκστασιαστεί απο ενα τρέιλερ (οσοι το ειχαν δει, θα με καταλαβουν). Το παιχνίδι ηταν απογοητευτικό καπως, τουλαχιστον για παιδι της ηλικιας μου: Μεγάλα κείμενα, μεγάλοι διάλογοι, απουσία υποτίτλων, πολλοί χαρακτήρες και πανδύσκολοι γρίφοι. Δεν εβγαλα άκρη. Το ακολούθησα με walkthrough μονο και μονο για να δω τη συνεχεια και τα επομενα cutscenes.

Για το Daedalus ειχα εντυπωσιακές εικόνες μέχρι που το είδα πρόσφατα. Θα έλεγα οτι δεν ειναι καν FMV παιχνίδι, αλλά κάτι πολύ χειρότερο. Θα έλεγα οτι είναι απλά demo, και οχι τοσο καλοφτιαγμενο, με ανύπαρκτη 'φιλοσοφία' σαν παιχνίδι! Δεν το είδα όλο γιατι με κουρασε με τους μονολογους χωρις υποτιτλους και τα ασυνδετα μεταξυ τους mini-games... αλλά ελπίζω να το καταφέρω οταν το ξαναπιασω.

Ιδιας εποχης περιπου ηταν και το Star Trek: Klingon. Μια κανονικη ταινια κατα τη διαρκεια της οποιας εκανες μια επιλογη απο διαφορες ελπιζοντας να ειναι η σωστη. Μαλιστα η σκηνοθεσια ηταν του Jonathan Frakes, δηλαδη του 'Commander Riker' (ο οποιος σκηνοθετησε και το Nemesis). Το τριτο σιντι ειχε audio και μια εφαρμογη που διδασκε καποιες λεξεις της γλωσσας των Κλινγκον :)

Τωρα σκεφτομαι και τα Myst και Journeyman Project αλλα αυτα μαλλον ανηκουν σε αλλη κατηγορια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δοκιμάστε το Harvester παιδιά.Είναι αρκετά "άρρωστο" βέβαια,αλλά και το Phantasmagoria δεν ήταν λιγάκι,εδώ που τα λέμε; ;)
 
Αν και τα FMV games είναι για μένα εμετικά....

Under_a_Killing_Moon_Coverart.png


O Tex Murphy ξαναχτυπά
 
To δικό μας το Conspiracies ,αλλά και The X-Files Game.

Λέτε να βγει στο ίδιο στυλ και το tex murphy project fedora ; :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναρωτιέμαι αν ποτέ μάθουμε τι εννοούσε ο pepinos με το "στυλ phantasmagoria"... FMV? Θρίλερ; Gore; Στοιχειωμένο; Adventure;

Πάντως το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ ως FMV, ψιλοθρίλερ, με σχεδόν εξίσου κακή ηθοποιία (χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό) και πολύ cult είναι το Ripper. Εξαιρετικά δύσκολο βέβαια, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα, αλλά αφού έτσι κι αλλιώς με την λύση θα το παίξετε όλοι (ας μην αρχίσω πάλι :p ) δεν σας πειράζει. :cool:
 
δε γυριζουμε κανα παιχνιδι οι ιδιοι λεω γω;

 
:animlaugh: Εκπληκτικό!
 
Τέλειο! :)

Ο Brian ξεκαρδιστικός μπορώ να πω!

Επιπλέον διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά ότι δε μπορεί ο άνθρωπος να έχει τις τσέπες ενός game hero! Είδατε τι έγινε με το relic! :)
 
Τα επόμενα τρία parts:

 
Συνέχεια δεν έχει?! :)

Πλέον φλέγομαι από περιέργεια να δω τι έγινε! :)

Αυτά τα βιντεάκια είναι βασισμένα σε πραγματικό παιχνίδι, ε?
 
Δυστυχώς δεν βρήκα άλλα. Ναι το Clock Tower είναι πραγματικό παιχνίδι, δεν το έχω παίξει πάντως.
 
Είχα κι εγώ μια ελπίδα!... Κρίμα που δε βγάλαν άλλα! Έχουν πολύ γέλιο!

Ευχαριστώ για το link, κάτι θυμόμουν για το παιχνίδι, αλλά με γυναίκα πρωταγωνίστρια! :)

Μας μπέρδεψε ο Brian! :D
 
Πάντα προτιμούσα τα adventures τρίτου προσώπου με handmade γραφικά.
 
Πίσω
Μπλουζα