Παιχνίδια του παρελθόντος που τρέχουν σε σύγχρονα λειτουργικά

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Έχει δοκιμάσει κανείς σας να τρέξει παλιά παιχνίδια σε σύγχρονα λειτουργικά ; Θα έχει πλάκα να βρούμε το καλλύτερο ρεκόρ διάρκειας λειτουργίας ! Φυσικά την πιο πολύ πλάκα θα είχε να βρίσκαμε κανένα παιχνίδι DOS που να τρέχει σε Win7 ! Εγώ το καλλύτερο που έχω καταφέρει είναι το Command & Conquer (το πρώτο-πρώτο) και το X-Com : Terror from the Deep να τρέξουν σε WinXP . Αυτά σίγουρα δεν είναι και τα πιο αξιοσημείωτα , όμως όλο και κάποιος θα έχει δοκιμάσει (επιτυχώς) και παλιότερα παιχνίδια ή σε πιο σύγχρονα λειτουργικά ! Εσείς τι έχετε βρει ;
 
Δοκίμαζα κατά καιρούς διάφορα...

Θυμάμαι το Alley Cat μου έτρεχε κανονικά σε Win'95 & '98. Πρόσφατα το δοκίμασα και σε ΧΡ, και έπαιζε και εκεί !!

Eπίσης, το Εlite έπαιζε και αυτό σε μοντέρνα λειτουργικά - σίγουρα μέχρι και σε ΧΡ.

Λογικά θα πρέπει να παίζουν αρκετά παλιά παιχνίδια ακόμα...
 
Την στιγμή που υπάρχει το αριστούργημα DOSBox, ποιός νοιάζεται αν τρέχουν natively; Η απάντηση είναι ότι σχεδόν ΟΛΑ τα DOS παιχνίδια τρέχουν μια χαρά σε Win7/DOSBox. Τα περισσότερα δεν θέλουν καν ιδιαίτερη παραμετροποίηση. ;)
 
Ναι , βέβαια , δε λέω , αλλά έχει την πλάκα του να βρίσκεις κάποιο παιχνίδι που έχει γραφεί πριν από 30 χρόνια και του οποίου ο κώδικας συνεγάζεται με τα σύγχρονα λειτουργικά !
 
Η απαντηση ειναι πολυ πιο απλη. Δεν τρεχουν natively.

Δεν υπαρχει καθαρο DOS, ουτε καν το API των 3/95/98 στα "συγχρονα" παραθυρα. Το χειροκινητο compatability mode των XP αλλα και το αυτοματο των Vista/7 ειναι απλα ενας emulator, σαν το πολυ καλυτερο DOSBox που ανεφερε ο Maddog.

Οπως γραφω συχνα οταν μιλαμε για την "ανυπαρξια" παιχνιδιων στο Linux - Ολα τα DOS και 16bit windows games τρεχουν στο Linux με τον ιδιο τροπο που τρεχουν πλεον και στα windows - με emulation.
 
Το Little Big Adventure 2 (και το 1) τρέχει άριστα σε XP/Vista/7 με patches από εδώ.
 
Το USM 98 τρέχει σε Vista και 7, χωρίς patches, με μοναδική παρενέργεια το ότι ο υπολογιστής σας δεν θα τρέχει άλλα προγράμματα για λίγες μέρες.
 
Βάλε ρε κανά Championship Manager 2 ή το 97-98 έστω και αν χρειάζεται DOSBox, να βρεις την υγειά σου!

Άκου USM 98... :p
 
Πίσω
Μπλουζα