Παιχνίδι με σκιές στον τοίχο

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

katerinak

Expert
Αντιδράσεις
3.093
Μη μου πειτε οτι οταν ησασταν μικρουλια δεν παιξατε ποτε φτιαχνοντας σκιες στον τοιχο :)

Θυμαμαι οταν εσβηνε η μαμα το φως αναβα το φακο κι εφτιαχνα με τα χερια μου σκιες με ζωακια στον τοιχο,δεν ηθελα να κοιμηθω αμεσως και το εριχνα στο παιχνιδι #)

Μερικες φωτο που βρηκα σε δυο ιστοσελιδες

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

περισσοτερες φωτο στο αλμπουμ44

πηγες φωτο

http://www.visualnews.com/2012/09/06/vintage-instructions-on-how-to-make-shadow-puppets/

http://etc.usf.edu/clipart/galleries/266-hand-shadow-puppetry

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικα!!!! Πολυ συχνα καναμε φιγουρες με τα χερια....το πουλι ηταν το πιο γνωστο..

Λαγος, σκυλακι, γατακι....θυμαμαι τα καναμε οταν αναβε ο πατερας μου το φως της κινηματογραφικης μηχανης...

Και φυσικα με την παραμικρη ευκαιρια...

pardalotzatziki είπε:
θυμαμαι τα καναμε οταν αναβε ο πατερας μου το φως της κινηματογραφικης μηχανης...
υπερπαραγωγη δηλαδη :)

ο φακος που χρησιμοποιουσα εγω,μπροστα στην κινηματογραφικη μηχανη που χρησιμοποιουσατε εσεις,δε συγκρινεται..

katerinak είπε:
υπερπαραγωγη δηλαδη :) ο φακος που χρησιμοποιουσα εγω,μπροστα στην κινηματογραφικη μηχανη που χρησιμοποιουσατε εσεις,δε συγκρινεται..
Επαγγελματικα πραγματα.. :D

Μια μικρη για σπιτικη χρηση ηταν, ετοιμαζω θεμα μολις ανακαλυψω και τις υπολοιπες ταινιες...

Kάναμε με τα χέρια μας την πεταλούδα και μερικές φορές τυλιγόμασταν με σεντόνι και κάναμε τα φαντάσματα ή το Batman ανοίγοντας τα χέρια μας...

Ωραιο θεματακι Κατερινα! :)

Ομολογω να πω οτι ακομα και σημερα καπου καπου παιζω με τις σκιες...εντελως αυθορμητα,σαν παιδακι που ειμαι! :baby2:

Νομιζω -αν θυμαμαι καλα - σε καποια κομιξ ειχε φωτογραφιες για το πως να κανεις διαφορα σχεδια. :wait2:

Αν μπορει ας μας το επιβεβαιωσει καποιος κομιξας... #)

Τις πρώτες τέτοιες σκιές νομίζω ότι τις έμαθα από το Βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών. Ωστόσο μου έκανε εντύπωση όταν αρκετά χρόνια μετά, μου έδειξε η μαμά κάτι που δεν ήξερα, κι ούτε είχα δει μέχρι τότε : τον καλόγερο που κάνει την προσευχή του. Σφίγγουμε τη γροθιά, την κρατάμε οριζόντια, σηκώνουμε το δείκτη επάνω από τα υπόλοιπα δάχτυλα, αλλά με τις φάλλαγες διπλωμένες σε σχήμα "Π", και μετά με τον αντίχειρα κάνουμε ακριβώς την κίνηση του "σταυρού μας" σαν να ήταν ολόκληρο χέρι. Μετά το τέλος των τεσσάρων κινήσεων του "σταυρού", "βουτάμε" τον διπλωμένο δείκτη μέσα στη γροθιά και τον ξαναβγάζουμε.

Το όλο αποτέλεσμα φαίνεται σαν έναν καλόγερο με ράσο, που κάνει το σταυρό του και μετά κάνει και μια μετάνοια. Μπορούε να το επαναλάβουμε αρκετές φορές, τη μία πίσω από την άλλη. Αν το πετύχετε (δεν είναι και δύσκολο), θα εντυπωσιαστείτε !

Κι εγω θυμαμαι καποια παιδικα περιοδικα με σχετικα αρθρακια που μας εδιναν "οδηγιες" για να κανουμε σχηματα στον τοιχο :)

κι εγω πιστευω οτι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να εγινε αναφορα στις σκιες στον τοιχο στα βιβλια των "μικρων εξερευνητων"

βρηκα κι ενα πολυ ομορφο,κατα τη γνωμη μου,βιντεο

Υπάρχει σίγουρα 2σέλιδο με τις σκιές των χεριών στους μικρούς εξερευνητές. Εν αναμονή της φωτογραφίας ;)

Ωραίο θέμα πράγματι. Και ποιό παιδί δεν πειραματίστηκε με τις σκιές στον φωτισμένο τοίχο...

Εγώ δεν έχανα ευκαιρία όταν ο μπαμπάς άναβε τη μηχανή προβολής σλάιντς...

VAGBITH είπε:
Ωραίο θέμα πράγματι. Και ποιό παιδί δεν πειραματίστηκε με τις σκιές στον φωτισμένο τοίχο...Εγώ δεν έχανα ευκαιρία όταν ο μπαμπάς άναβε τη μηχανή προβολής σλάιντς...
αλλη μια υπερπαραγωγη :)

εχω μια απορια: οι σκιες φαινονταν καλυτερα με το φως της κινηματογραφικης μηχανης που χρησιμοποιουσε ο μπαμπας του pardalotzatziki ή με το φως προβολης σλάιντς που χρησιμοποιουσε ο μπαμπας του VAGBITH;

εγω παντως ημουν ικανοποιημενη με το φως του απλου φακου αφου δεν υπηρχε αλλος τροπος

Kambia περιμενουμε τη φωτογραφια :)

Καποια στιγμη μια μαρκα τσιγαρων ειχε βγαλει μια δυο εντυπες διαφημισεις χρησιμοποιωντας τις σκιες. :)

Τις διαφημισεις τις εχω - αν επιτρεπεται και δεν δημιουργειται προβλημα - μπορω να τις ποσταρω. :)

Λογικά δε θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά για καλό και για κακό, στείλτες μ' ένα πμ pls! :)

(σημ: το offtopic θα αυτοκαταστραφεί! :P )

katerinak είπε:
αλλη μια υπερπαραγωγη :) εχω μια απορια: οι σκιες φαινονταν καλυτερα με το φως της κινηματογραφικης μηχανης που χρησιμοποιουσε ο μπαμπας του pardalotzatziki ή με το φως προβολης σλάιντς που χρησιμοποιουσε ο μπαμπας του VAGBITH;
Μα ειναι απορια αυτη? :D

Παντως σκοπευω να επαναφερω την κινημ. μηχανη, οποτε θα το δοκιμασω παλι...

pardalotzatziki είπε:
Μα ειναι απορια αυτη? :D
Παντως σκοπευω να επαναφερω την κινημ. μηχανη, οποτε θα το δοκιμασω παλι...
αφου δεν ξερω αν υπαρχουν διαφορες,να μη ρωτησω; :)

τη σκια με τον καλογερο δεν τη γνωριζα αλλά η αδερφη μου μου ειχε δειξει παλια τη σκια με την καλογρια

Βρηκα μια σκια με καρδιναλιο αλλά δεν την πολυκαταλαβα..πού ακριβως ειναι ο καρδιναλιος; :xm:

card.JPG πηγη

katerinak είπε:
αφου δεν ξερω αν υπαρχουν διαφορες,να μη ρωτησω; :)

τη σκια με τον καλογερο δεν τη γνωριζα αλλά η αδερφη μου μου ειχε δειξει παλια τη σκια με την καλογρια

Βρηκα μια σκια με καρδιναλιο αλλά δεν την πολυκαταλαβα..πού ακριβως ειναι ο καρδιναλιος; :xm:

Προβολή συνημμένου 89040 πηγη
Λαμπα το ενα λαμπα και το αλλο...που να ξερω... :darkglasses:

Τωρα για τον καρδιναλιο.....μου ηρθε ενα αστειακι να πω...αλλα με υπονοουμενο...οποτε (με πολυ δυσκολια) κρατιεμαι και δεν το γραφω...

Καρδιναλιο κανονικο ψαχνεις? Ή πουλι καρδιναλιο?

pardalotzatziki είπε:
Λαμπα το ενα λαμπα και το αλλο...που να ξερω... :darkglasses:
Τωρα για τον καρδιναλιο.....μου ηρθε ενα αστειακι να πω...αλλα με υπονοουμενο...οποτε (με πολυ δυσκολια) κρατιεμαι και δεν το γραφω...

Καρδιναλιο κανονικο ψαχνεις? Ή πουλι καρδιναλιο?
υπαρχει και πουλι που λεγεται "καρδιναλιος"; :o

εγω για κανονικο Καρδιναλιο εψαχνα και δεν τον εβρισκα αλλά μαλλον στη σκια φαινεται το κεφαλι του πουλιου..

Ναι, υπάρχει πουλί καρδινάλιος. Μέτριο σε μέγεθος. Το αρσενικό είναι κατακόκκινο, γι' αυτό βαφτίστηκε έτσι. Το θηλυκό είναι γκριζοκαφετί με λίγες κόκκινες ανταύγειες. Έχω ένα σογάκι στον κήπο μου.

Τώρα κατά πόσον η σκιά μοιάζει ειδικά με καρδινάλιο κι όχι άλλο πουλί είναι άλλη ιστορία.

Πίσω
Μπλουζα