Παιχνίδι με χρυσόμυγες

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rygar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Rygar είπε:
Οταν κοιτούσες τα δέντρα, δεν εβλεπες σύκα αλλα κάτι χρυσαφιά ζουζούνια να έχουν μαζευτεί γύρω από τον καρπό, κατά δεκάδες και να τον απομυζούν.... Σα σκαθάρι αλλα σε πράσινο χρώμα και θα έλεγα πιο περίτεχνη εμφάνιση.
Στις συκιες στο περιβολι στο σπιτι μου, υπαρχουν τα σερσενια 001.jpg(ονομασια που εχει καθιερωθει οπως προσεξα), και που εμεις τα λεμε "αγριοκουμπανοι" ή "νταβανοι"

Ειναι ιδιαιτερα επικινδυνο εντομο, που μοιαζει με τεραστια σφηκα. Μπορει να καταληγεις και στο νοσοκομειο απο τσιμπημα.

Τεσπα... Τα σκαθαρια που λεει ο ρηγανης σε μας, πηγαιναν και τρωγαν τα αρωματικα τριανταφυλλα. Τα αγορια θυμαμαι να παιζουν με αυτα, αλλα σαν εντομα, ψηλα στις προτιμησεις μας ηταν τζιτζικια (απο αγορια και κοριτσια).

Τι τραβηξαν τα καημενα (τα τζιτζικια) απο εμας.. η κλωστη στο ποδι, και να τα αφηνουμε ελευθερα, ηταν το πιο ανωδυνο απο αυτα που τους καναμε..

Οι ντάβανοι ή τάβανοι εχουν όντως επικίνδυνο τσίμπημα, αλλα όχι βεβαια θανατηφόρο. Απλώς είναι ισχυρότερο της σφήκας.

Maddog είπε:
ΤΩΡΑ, θέλουμε σχόλιο ΤΩΡΑ!
Και για να συνεχίσουμε την εντομοπορνογραφία, θα ήθελα ο Ρίγανης να μου πει ποιός είναι ο ακριβής όρος για τα τεκταινόμενα εδώ: :diablotin:

attachment.php

αχαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα ρε Βασιλη ημαρτον ρε φιλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:fafoutis:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρακάμπτω χωρίς σχόλια το πολύ επιμορφωτικό εντομόργιο - γαλλιστί "entomenage a trois" - της φωτό (αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω με φρίκη ένα "αποκλειστηκή" που έγραψα στο προηγούμενό μου ποστ και δεν μπορώ να διορθώσω τώρα πια... αυτό είναι πολύ χειρότερο αμάρτημα) για να πάω στο "Τάβανος"

Άλλο μπλέξιμο κι αυτό. "Τάβανο" λέγαμε αλλιώς το σκούρκο, αλλά "ταβάνι" ήταν ένα άλλο έντομο που είχε επίσης οδυνηρό τσίμπημα αλλά όχι από κεντρί. Έμοιαζε κάπως με μύγα, ήταν αυτό που λέγανε παλιά "οίστρος" και ΙΣΩΣ ήταν το ίδιο με τις αλογόμυγες. Αλλά παιδιά τα μπερδεύαμε (τα ονόματα, όχι τα έντομα) και καμιά φορά τα λέγαμε αντίστροφα.

Και βέβαια το μπέρδεμα συνεχίζεται ακόμη. Ας πούμε εδώ ενώ στην αρχή είναι φανερό ότι πρόκειται για έντομο σαν μύγα (οίστρος ή βοϊδόμυγα) οι περιγραφές πιο κάτω αναφέρονται στο δικό μου "σερσέγκι" νο. 2 (κιτρινόμαυρη μεγάλη σφήκα)

Α μπραβο.... νταβανο και εμεις λεμε το ιδιο εντομο που λες εσυ elephada :) (ανεφερα το νταβανο, για το σερσεκι, γιατι το λενε στα χωρια του καμπου στην περιοχη μου)

Πίσω
Μπλουζα