Σχετικά με την πρώτη διαφήμιση του NESCAFE, που προβλήθηκε στα 80ς, η άχρηστη / άσκοπη μνήμη μου θυμάται το εξής : Μαζί με τις συσκευασίες Νεσκαφέ, κυκλοφορούσε κι ένα φυλλάδιο [διαφημιστικό] όπου είχε τους στίχους από το διαφημιστικό σποτ !!! Όμως ... όχι όλους !!! Κάποιες φράσεις από το "ποιηματάκι" έλειπαν και είχαν αντικατασταθεί από ... "τελείες", προκειμένου να συμπληρωθούν από εμάς τους καταναλωτές, αφού, πρώτα, θα είχαμε δει το διαφημιστικό σποτάκι !!! Όσοι, δε, συμπλήρωναν σωστά το ποιηματάκι, θα έπαιρναν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα ταξίδι και άλλα δώρα που δεν θυμάμαι !!!
Εγώ κι ο αδελφός μου είχαμε ... "μπει στην μπρίζα" !!! Είχαμε πάρει κάμποσα φυλλάδια με τους "στίχους για συμπλήρωση", δηλαδή : Κάνε ........ πιες κι εσύ Νεσκαφέ φραπέ" , και .... αναρωτιόμασταν : "χμμμ, πώς είναι το τραγουδάκι της διαφήμισης, "κάνε ένα διάλειμμα" μήπως" ????? Έτσι, περιμέναμε πώς και πώς το πότε θα προβληθεί το διαφημιστικό στην τηλεόραση για να συμπληρώσουμε τα κενά με τους σωστούς στίχους και να πάρουμε μέρος στην κλήρωση .....
Παρόμοιοι "διαγωνισμοί" έγιναν και με άλλα προϊόντα, αναφορικά με τα διαφημιστικά σποτ τους, αλλά .... γι' αυτούς θα γράψω, κάποια στιγμή, στα σχετικά τόπικ ......