Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

Μαγεία ! Να κάνω κι εγώ "παραγγελιά" τη διαφήμιση του Black & Decker, που αναφέρω εδώ; Και μια που περί αγροτικών, υπάρχει πάντα και η διαφήμιση του Hilux Toyota με κρητική μαντινάδα ! Αναμένουμε !
 
ξεχασα να γραψω οτι στο πακετο διαφημισεων που ποσταρα εδω βλεπουμε :

σαμπουαν excess

κρουασαν super folie

strintzis lines

Axe

παγωτοσοκολατα boss

Jack Daniels

αφρος ξυρισματος Prosar

διαφημιση κωτσοβολος

αφρος ξυρισματος Noxzema

gel ξυρισματος Gillette
 
Δύο πακετάκια διαφημίσεων που ανακάλυψα πρόσφατα:


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ 1994


1)πάνες για ενήλικες Tender

2)τρέιλερ της σειράς Αναστασία (με χορηγό το χρωμοσαμπουάν Phyto Color της Rilken)

3)καταστήματα Ράδιο Κορασίδη

4)Ξυστό μπάσκετ

5)ΙΙΕΚ Κορέλκο
 
διαφημιση οδοντοκρεμας crest (1985) :

σχολιο του uploader MrRetromemories : "η διασημη ελληνιδα τενιστρια Αγγελικη Κανελλοπουλου διαφημιζει το σαπουνι " Rexona " βαδιζοντας στα χναρια και αλλων αθλητων ( Αναστοπουλος , Μητση , Γκαλης , Γιαννακης , Χριστοδουλου ) που δεχτηκαν να πρωταγωνιστησουν σε τηλεοπτικη διαφημιση ..Τα πλανα εχουν αρκετη δραση , τοσο στο τεραιν του τενις οσο και στο ντους με τον αφρο απο το σαπουνι " Rexona " να ρεει αφθονο και την ομορφη Αγγελικη , φρεσκια και ανετη , να σαρωνει τις κουπες" !!
 
διαφημιση "Γουντυ μπλουζακια" (1982) :

σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Ένα αρκετά άχαρο αυτοκίνητο υπήρξε το "Citroen GSA".Κι'αν μοσχοπούλησε στη χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του '80 μάλλον το οφείλει σε μεγάλο ποσοστό στην τηλεοπτική διαφήμιση γιατί πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν οτι το GSA "τραβάει" ακόμα και με τρείς ρόδες..! Το παραπλανητικό (για πολλούς) σποτάκι παιζόταν απο το 1982 έως και το '85 όταν το μοντέλο είχε ήδη αντικατασταθεί από τη σειρά "BX" (που ήταν και πολύ πιο αξιόλογη...) "
 
διαφημιση σερβιετας "Νανα" (1984) :


σχολιο του uploader MrRetromemories: " Tην συνηθεστερη φραση των ραδιοπειρατων της εποχης ( "αφιερωμενη εξαιρετικα" ) επελεξαν οι δημιουργοι της νεας σερβιετας "Νανα" για να προωθησουν το προϊον τους μεσω της τηλεορασης αγγιζοντας με ενα "χαριτωμενο" τραγουδακι τις "ευαισθητες" χορδες των γυναικων " ..
 
διαφημιση ροφηματος "Regilait" (1982) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Πολυ κλασικη διαφημιση με το εξισου κλασικο τραγουδακι.Ο κυκλος των διαφημισεων της " Bic" ξεκινησε απο τη δεκαετια του '70.Το συγκεκριμενο σποτακι παιχτηκε απο το 1982 εως το 1984" .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση "oulodent" (1984) :http://www.youtube.com/watch?v=DRHzvaZssTA

σχολιο του uploader MrRetromemories :" "Ωχ, τα ουλα μου , πονανε " !! Λογικο αφου δεν εχεις δοκιμασει την " Oulodent " ..Κλασικη διαφημιση των 80s , οπου εργολαβος και ιδιοκτητης συνομιλουν σε ενα " γιαπι " με αφορμη ενα σκληρο " κριτσινι " που δεν μπορει να φαγωθει εξαιτιας προβληματος στα ουλα .. Στη συνεχεια ο οδοντιατρος μας εξηγει με μια " βεργα " τις ευεργετικες ιδιοτητες της οδοντοπαστας .. η σκηνη με το " ζουμαρισμα " και το " χτυπημα " στα δοντια εχει μεινει αξεχαστη και κλασικη . Μετα απ ολα αυτα με την " Oulodent " μπορεις να μασας ακομα και σιδερα ..Φυσικα δεν ειναι τυχαια η υπαρξη της μπουλντοζας στο πλανο και η επικεντρωση στις δαγκανες.. " !!!

Ο ηθοποιος Σπυρος Μισθος δεν ειναι αυτος που βλεπουμε να εχει το προβλημα με τα ουλα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω πωωω .... τι φοβερό, τι καλογυρισμένο, τι υπέροχο διαφημιστικό σποτάκι αυτό της Oulodent !!! Μάλιστα, αυτό το σποτ το είχα βάλει ερώτηση στο πρώτο κουίζ για διαφημιστικά σποτ που ανάρτησα εδώ στο retromaniax, αλλά ... δεν μπόρεσε να το θυμηθεί κάποιος φίλος !!! Μπορείτε να ανατρέξετε στο τόπικ "Κουίζ : Retro Τηλεοπτικές διαφημίσεις" και να διαβάσετε το υπ' αριθμ. 22 ποστ !!! Αυτός ο "συνειρμός" του εκσκαφέα που ... "δαγκώνει" τις πέτρες και τα χώματα με τα δόντια που ... "δαγκώνουν" το κριτσίνι [και στο τέλος του σποτ το κουλούρι] !!!

Ευχαριστούμε πολύ Argiris Classic για την ανάρτηση :flower: :flower: :flower:
 
Απλά Rinus δεν είναι λίγο τραβηγμένο σε ένα εργοτάξιο να έχει ο άλλος μαζί του μια οδοντόκρεμα στην εσωτερική τσέπη;Θα μπορούσε μια χαρά να δείξει το προϊόν στην παρουσίαση του ειδικού. Ή ο παθών να φωνάζει τα ούλα μου και όχι το δόντι μου όπως φωνάζει κάθε φυσιολογικός (μη ειδικός) άνθρωπος;
 
Κατά τη δεκαετία του 80 είχε προβληθεί μια διαφήμιση που έλεγε σε κάποιο σημείο ''Πώς πάνε οι κατακτήσεις;'' και έδειχνε ένα νεαρό ο οποίος αισθανόταν άβολα με την ερώτηση αυτή. Ποιο προιόν ήταν;
 
BETTY BOOP είπε:
Κατά τη δεκαετία του 80 είχε προβληθεί μια διαφήμιση που έλεγε σε κάποιο σημείο ''Πώς πάνε οι κατακτήσεις;'' και έδειχνε ένα νεαρό ο οποίος αισθανόταν άβολα με την ερώτηση αυτή. Ποιο προιόν ήταν;
πιθανοτερα προϊοντα θεωρω το ultrex κατα της πιτυριδας ή καποιο προϊον σχετικο με την επιδερμιδα του νεαρου πχ.καποιο καθαριστικο για την ακμη ή καποια μαρκα αφρου ξυρισματος

διαφημιση TIMOTEI (1984) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : "Ιστορικη η διαφημιση της μπαταριας " Duracell " ..Ποιος δεν θυμαται τα συμπαθητικα κουνελακια-"κουκλακια" να παιζουν κρουστα σε πληρη παραταξη και στο τελος να παραμενει " ζωντανο " αυτο που ειχε στη βαση του μπαταρια " Duracell " συνεχιζοντας ασταματητα .." !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1) Σιγουρα ΔΕΝ ειναι ο Μισθος αλλα ειναι εξισου γνωστος! Ελατε παιδια σκεφτειτε λιγο, γνωστη φατσουλα αλλα ποιος; :( Ερωτηση για το Τιμοτεϊ: γυναικες, οταν περιμενετε εναν αντρα να πατε βολτα στο ηλιοβασιλεμα (αλλιως το λενε στο χωριο μου) μονο τα μαλλια λουζετε; Κι εξω στην αυλη στο τσακα τσακα τα οσα βλεπει η πθεερα; Αχ, αχ, αχ, αχ!!!!
 
Δεν είναι ο Σπύρος Μισθός. Εν τω μεταξύ, και ο άλλος είναι γνωστή φάτσα... Αλλά ο "Μισθός" μήπως είναι κανένας Ρακιντζής στα νιάτα του;
 
Που βρε παιδια να κοιταξουμε και εμεις,ειδα και πισω δεν βλεπω να αναφερετε τιποτα..
 
Πίσω
Μπλουζα