Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 6

Στο διάστημα 5:52-6:29 διαφήμιση γκοφρετοπάστας Cooper από τη Bingo με τη φωνή της Μαντώς...
Το σχόλιο γράφηκε πριν δω τα σχόλια στο παραπάνω απόσπασμα όπου αναγράφονται τα παρακάτω "
"Στην διαφήμιση Henninger πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και ο Άκης Φλωρεντής. Σταγιερ Ελλάς ο Γιάννης Βόγλης. Stiebel eltron ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Στο μουσικό σήμα lowenbrau ακούγεται η Ελένη Δήμου. Στην διαφήμιση strike εμφανίζεται η Βίκυ Κουλιανού, ο ταχυδρόμος με Χάρρυ Κλυνν, στη διαφήμιση Cooper της Bingo ακούγεται η Μαντώ και η Λία Βίσση στο Cosmopolitan!"
 
Κοινό στοιχείο και στις δύο διαφημίσεις είναι ότι οι πρωταγωνιστριες έχουν ντουμπλαριστει
 
Δεν ήξερα ότι υπάρχει ταξική πάλη και οικονομική ανισοτητα και στις πρωτεΐνες, με πλούσιες και φτωχές. Τώρα βέβαια εγώ διαβάζω στη Βικιπαίδεια, σχετικά με την εύπορη φυτική πρωτεΐνη:

Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που βρίσκονται σε όλα τα πολυκύτταρα ζώα και προσδίδουν εκτατική ισχύ στους συνδεστικούς ιστούς. Τα θηλαστικά[1] έχουν περίπου 20 διαφορετικά γονίδια κολλαγόνου, τα οποία κωδικοποιούν τις ποικίλες μορφές κολλαγόνου. Τα κολλαγόνα είναι οι κύριες πρωτεΐνες στα οστά, στους τένοντες και στο δέρμα.[2]

Κι αφού είναι πρωτεΐνη γιατί να αφήνει έστω και ίχνος λιπαρότητας?

Και πραγματικά θέλαν οι κυρίες της εποχής μαλλί-ζόμπι, ζωντανεμένο? Οι τρίχες δεν είναι ζωντανό πράμα (γι' αυτό ίσως βάζει το "ζωντανά" σε εισαγωγικά, μην κάνει καμιά κυρία μήνυση για ψεύτικη διαφήμιση άμα λουστεί περιμένοντας το μαλλί της να ζωντανέψει σαν της Μέδουσας και το collagene διαψεύσει τις ελπίδες της).

Τρέξτε να ειδοποιήσετε αγαπητό συμφορουμίτη... στην αποκάτω φωτό αναφέρεται ΜΑΝΤΩ.
 
Ένα ακόμα διαφημιστικό πακετάκι από το αρχείο του Κώστα Νικολόπουλου που προβλήθηκε από το πρώτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το 1992

 
Πότε κάνανε τόσο τα τσιγάρα? δεν μπορεί να είναι την πρόσφατη εποχή πριν την υιοθέτηση του ευρώ, είναι πολύ παλιομοδίτικη. Πρέπει λοιπόν πριν το κόψιμο των 3 μηδενικών από τον Μαρκεζίνη, αλλά αυτό θα έκανε να κοστίζουν 1 δραχμή τα 10 μετά τη μεταρρύθμιση. Σαν πολύ φτηνά δεν ήταν? Βέβαια εγώ θυμάμαι πολλά χρόνια μετά που αγόραζα για τη μητέρα μου πακέτα των 20 και κάνανε ένα δεκάρικο, οπότε δεν είναι ίσως παράλογο να πήγαν από μία δεκάρα το ένα σε ένα πενηνταράκι μέσα σε πάνω από 15 χρόνια.
 
Ερώτηση: Υπάρχει κάπου η παλιά διαφήμιση "Είδες η ΔΕΗ;;;" με τον Γιάννη Γκιωνάκη γιατί την αναζητώ και δεν βρίσκω κάτι.
 
Μα άμα είναι καθαρό πώς μπορεί να είναι ΚΑΙ ιωδιούχο? Το καθαρό αλάτι δεν είναι τίποτε άλλο από χλωριούχο νάτριο. Η ιωδιούχος ουσία είναι ή ακαθαρσία ή ηθελημένη πρόσμιξη.

Αλλά εδώ θεωρούν υπερκαθαρό το αλάτι Ιμαλαΐων που είναι ροζάκι.
 
Τα περισσότερα βίντεο είτε αφαιρέθηκαν από τον χρήστη που τα ανέβασε είτε τα διέγραψε η Google τερματίζοντας τους λογαριασμούς χρηστών που παραβίασαν τα πνευματικά δικαιώματα τρίτων.

Κάποιες διαφημίσεις είναι δυσεύρετες και τις βρίσκεις σπάνια στο διαδίκτυο, μια άπ' αυτές προβλήθηκε από την Icon Διαφημιστική το 1982 για λογαριασμό της Viopharm με εκφωνητή τον Απόστολο Αποστολόπουλο.

s-l1600-1~33.jpg
 
Ένα ακόμα διαφημιστικό μπουκέτο από το αρχείο του Νότη Θωμόπουλου το οποίο αποτυπώνει τη πρεμιέρα της ελληνικής διαφήμισης στην ιδιωτική τηλεόραση στις αρχές της 10ετίας των 90s.


Ανάμεσα στις διαφημίσεις της εποχής ξεχωρίζει ένα δυσεύρετο spot της ΜΕΓΑ Disposables για τα Ultra Daipers - οι πρώτες βρεφικές πάνες με δείκτη υγρασίας.



1661709978646.png
 
Άλλο ένα πακέτο με δυσεύρετες διαφημίσεις από το αρχείο του Νότη Θωμόπουλου το οποίο προβλήθηκε από το πρώτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα τέλη των '80s.

 
Ένα χορταστικό cocktail διαφημίσεων από τη ροή της ΕΡΤ το 1986. Τι θα διαβάσετε, τι θα πιείτε, τι θα ακούσετε και που θα δείτε για να αγοράσετε τα καινούρια σας έπιπλα!

 
Ψάχνω διαφημίσεις για φρέσκο γάλα πριν το 1985 ,στις πλαστικές συσκευασίες , Δελτα ,Αγνο, Εβγα απο τηλεόραση η έντυπα . Αν έχει κάποιος ..
 
Πίσω
Μπλουζα