Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

αυτοί οι ανεμόμυλοι παλιά ήταν σήμα κατατεθέν του οροπεδίου του Λασιθίου και υπήρχαν σε τεράστιους αριθμούς. ο μάστορας που βρήκε το σύστημα με το οποίο αντλούσαν νερό ονομαζόταν Σπιρτοκούτης. Τώρα υπάρχει σήραγγα αποστραγγιστική, που σκάφτηκε μάλιστα με μίνι μετροπόντικα που συγκεντρώνει όλα τα βρόχινα νερά του οροπεδίου και τα οδηγεί στο φράγμα του Αποσελέμη, που υδρεύει το Ηράκλειο.
 
Η Φιλαρμονική "Πανδώρα" του Δήμου Κοζάνης σε φωτογραφία την 25η Μαρτίου 1985, μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.
Αρχιμουσικός ο Παράσχος (Πάρις) Καραχάλιος (1984-2016), ευρισκόμενος στο κέντρο της φωτογραφίας.
Επίσης, πίσω δεξιά διακρίνονται οι: Ιωάννης Σκαρκαλάς, Πρόεδρος και Ευεργέτης της "Πανδώρας", Ελευθέριος Καραχάλιος, Αρχιμουσικός της φιλαρμονικής την περίοδο 1953-1982 και πατέρας του μαέστρου και ο Δήμαρχος Κοζάνης, Ιωάννης Παγούνης.
Πανδώρα 1985.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
τι μου θύμισε αυτό... ο πατέρας μου μεταπολεμικά όταν σπούδαζε Αθήνα, πήγαινε στον Πειραιά με καΐκι και έκανε πολλές φορές και δυο μέρες να φτάσει! φυσικά είχαν διακοπεί οι σπουδές του κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου...
 
Ναύπακτος 1980. Μάλλον, από την καινούρια παρτίδα...

Προβολή συνημμένου 269430
Πρόκειται για λεωφορεία των άγονων γραμμών της ορεινής Ναυπακτίας με τετρακίνητα λεωφορεία "Καρνάβαλους"
Η φορτωμένη κατσίκα είναι και το αξιοσημείωτο της φωτογραφίας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παραθέτω ενδεικτική φωτογραφία των αντίξοων συνθηκών τον χειμώνα στις οποίες εκτελούσαν δρομολόγια τα εν λόγω λεωφορεία.

1701120476678.png
 
Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου γραμμή 6 Άγιος Δημήτριος Νοσοκομείο1701120813042.png
Δεν αναγράφεται κάτι σχετικό στα σχόλια, ωστότο το λεωφορείο είναι μάρκας Scania Vabis (διακρίνεται το σήμα της εταιρείας στο πώμα του ψυγείου) με αμάξωμα κατασκευής Κοτάντζη Μανταδάκη (λόγω της χαρακτηριστικής μάσκας)

πηγή
 
Πίσω
Μπλουζα