από εκεί ήταν ο παππούς μου, το επώνυμο του ήταν Καρυτινός
Η Λεωφόρος Συγγρού στο ύψος της οδού Πετμεζά το 1962. Αριστερά διακρίνεται λεωφορείο AEC Regal Mk IV με αμάξωμα αδελφών Μαυρουδή του 6ου ΚΤΕΛ και δεξιά, με κατεύθυνση προς το κέντρο το 6/60, Volvo B63506 με αμάξωμα Ταγκαλάκη. Στο βάθος, ένα πράσινο λεωφορείο Chausson των ΕΗΣ. Δημήτρης Χαρισιάδης-Φωτογραφικό αρχείο Μουσείου Μπενάκη.
Πάντα μου άρεσε η πάνω πλατεία (τότε πλατεία Αγοράς, κατόπιν πλατεία Στράτου, όπως τη γνώρισα κι εγώ, νυν πλατεία Ειρήνης). Όλη η εμπορική κίνηση της πόλης ήταν γύρω από αυτή. Είχε κυριολεκτικά τα πάντα! Και πόσες ιστορίες και γεγονότα δεν έχουν εκτυλιχθεί εκεί. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που τα θυμούνται και τα διηγούνται.Αγρινιο, 70' ταχυδρομείο εκεί, ανω πλατεια
Προβολή συνημμένου 272522
( @Bajar Ευχαριστώ για τις πληροφορίες γιατί με διευκόλυνες να μην ψάχνω όλες τις πλατείες του Αγρινίου)Πάντα μου άρεσε η πάνω πλατεία (τότε πλατεία Αγοράς, κατόπιν πλατεία Στράτου, όπως τη γνώρισα κι εγώ, νυν πλατεία Ειρήνης). Όλη η εμπορική κίνηση της πόλης ήταν γύρω από αυτή. Είχε κυριολεκτικά τα πάντα! Και πόσες ιστορίες και γεγονότα δεν έχουν εκτυλιχθεί εκεί. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που τα θυμούνται και τα διηγούνται.
Fun fact: Αν και πολύ μικρότερη της κεντρικής πλατείας, η πλατεία Στράτου ήταν το πρώτο σημείο μέσα στην πόλη όπου εγκαταστάθηκε φωτεινός σηματοδότης. Ένας και μοναδικός. Κι αυτό έγινε εν έτει 1993! Ξαφνικά νομίζαμε ότι μοιάζαμε στην Αθήνα (για φαντάσου!) Ωστόσο ήταν ενδεικτικό της απίστευτης κίνησης που είχαν τόσο η πλατεία όσο και οι γύρω δρόμοι γι' αυτό και ήταν χρήσιμη η παρουσία του. Ακόμη και τώρα ο ίδιος χαμός γίνεται αλλά το κέντρο της πόλης είναι ως επί το πλείστον πεζοδρομημένο.
Well said , εγώ ακόμα πλατεία στρατού την λέωΠάντα μου άρεσε η πάνω πλατεία (τότε πλατεία Αγοράς, κατόπιν πλατεία Στράτου, όπως τη γνώρισα κι εγώ, νυν πλατεία Ειρήνης). Όλη η εμπορική κίνηση της πόλης ήταν γύρω από αυτή. Είχε κυριολεκτικά τα πάντα! Και πόσες ιστορίες και γεγονότα δεν έχουν εκτυλιχθεί εκεί. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που τα θυμούνται και τα διηγούνται.
Fun fact: Αν και πολύ μικρότερη της κεντρικής πλατείας, η πλατεία Στράτου ήταν το πρώτο σημείο μέσα στην πόλη όπου εγκαταστάθηκε φωτεινός σηματοδότης. Ένας και μοναδικός. Κι αυτό έγινε εν έτει 1993! Ξαφνικά νομίζαμε ότι μοιάζαμε στην Αθήνα (για φαντάσου!) Ωστόσο ήταν ενδεικτικό της απίστευτης κίνησης που είχαν τόσο η πλατεία όσο και οι γύρω δρόμοι γι' αυτό και ήταν χρήσιμη η παρουσία του. Ακόμη και τώρα ο ίδιος χαμός γίνεται αλλά το κέντρο της πόλης είναι ως επί το πλείστον πεζοδρομημένο.
( @Bajar Ευχαριστώ για τις πληροφορίες γιατί με διευκόλυνες να μην ψάχνω όλες τις πλατείες του Αγρινίου)
Σπύρου Τσικνιά και Παπαστράτου. Το ημιτελές κτήριο (μόνο σκελετός) αριστερά στην αρχική φωτοφραφία επισημαίνεται με γαλάζιο βέλος
στην επόμενη λήψη (και στην μεθεπόμενη σε κοντινότερο πλάνο). Επίσης διασώζεται το κτήριο σε πρώτο πλάνο, στη γωνία Τσινιά και Παπαστράτου.
Προβολή συνημμένου 272558
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.maps.app.goo.gl
Προβολή συνημμένου 272559
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.maps.app.goo.gl