Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

Πραγματικά δηλαδή οδός Τζουμέρκων είναι, αφού τα βλέπεις στο βάθος. Υποθέτω ότι είναι τα Τζουμέρκα, βαριέμαι να επιβεβαιώσω τον προσανατολισμό της φωτό στο Γκουγκλ Μαπς
 
Κάργιες που χτυπιούνται δεν βλέπω.

(Δύστυχη πόλη, 2-3 φορές που έχω περάσει από εκεί μια χαρά μου φάνηκε, αλλά κάθε φορά που βλέπω το όνομα σκέφτομαι διάφορα θανατερά. Ζημιά της έχει κάνει το ποίημα)
 
Αγρίνιο, "Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια" το 1943, όταν τα "Εκπαιδευτήρια" είχαν επιταχθεί από τους Ναζί και λειτουργούσαν ως στρατιωτικό αναρρωτήριο- νοσοκομείο(Ortslazrett). Χαρακτηριστική η σημαία του Ερυθρού Σταυρού, το προαύλιο βέβαια χρησιμοποιείται εδώ ώς όρχος στρατιωτικών οχημάτων μιας και παρείχε ασφάλεια λόγω Ε.Σ. από τούς βομβαρδισμούς.
1654082050629.png
Πηγή
 
Η παραλιακή λεωφόρος της Μυτιλήνης μέχρι και το 2007 κάπως έτσι ήταν. Μόνο τα αυτοκίνητα άλλαξαν.
Δεξιά που φαίνεται ένα γοτθικό καμπαναριό, είναι της Μητρόπολης, είναι σαν να βγαίνει μέσα από ένα κτήριο, το παλιό Λιμεναρχείο. Στην εποχή μου ήταν η γραμματεία της σχολής μου. Στα αριστερά, αμέσως στο τέλος των λεωφορείων, η Τράπεζα της Ελλάδας. Μέσα στα δέντρα το παλιό Δημαρχείο (στην φωτό δεν ξέρω τι ήταν. Στην εποχή μου, το νέο ήταν μια επαρχιακή γυάλινη αηδία) και το θέατρο. Αριστερά και έξω από την φωτό, το κτήριο της Νομαρχίας. Στο κέντρο τα δύο ογκώδη κτήρια είναι χοτέλια.
 
Στην εποχή μου ήταν η γραμματεία της σχολής μου.
Άρα απλώς περαστικός ήσουν, όχι ιθαγενής? Η εκ μητρός μάμμη μου ήτο Λεσβία ('οπως λέω στους εδώ βαρβάρους, "my grandmother was a Lesbian" κι αυτοί δεν καταλαβαίνουν ότι το L είναι κεφαλαίο και σοκάρονται που το καυχιέμαι κι όλας) αλλά μια φορά ε΄χω πάει Λέσβο λίγες μέρες και μόνο λίγες ώρες στο Πλωμάρι αλλά πού θα μου πάει, δεν θα πάρω κάποτε σύνταξη? Δεν θα έρθω Ελλάδα για πολύν καιρό?
 
Άρα απλώς περαστικός ήσουν, όχι ιθαγενής?
Σπούδασα εκεί. Τέσσερα χρόνια προπτυχιακές και δύο μάστερ. Λίγο μετά το φευγιό μου όλα τα κτήρια του πανεπιστημίου μεταφέρθηκαν αλλού, οπότε η πρώην γραμματεία, νομίζω εγκαταλήφθηκε απλά. Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.
Προσωπικά είμαι γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιός.
 
Πίσω
Μπλουζα