Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη
Αφετηρίες Λεωφορείων στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό επί της οδού Μοναστηρίου.
Διακρίνεται λεωφορείο αστικού τύπου Μercedes F580 της Βιαμάξ, στην έκδοση που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τον ΟΑΣΘ, δρομολογημένο στη γραμμή 37 Κρυονέρι -Ν.Σ.Σταθμός και πίσω του ένα Magirus Deutz.
Επίσης το κτήριο που φαίνεται στο βάθος επί της οδού Μοναστηρίου έχει τον αριθμό 67.


1659267852724.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αναρωτιέμαι τι γιορτή / εκδήλωση δείχνει η φωτό.
 
Δεν μπορώ να καταλάβω για ποια εποχή πρόκειται. Αν η φωτογραφία τοποθετείται γύρω στη δεκαετία του '30 θα έλεγα ότι ίσως να πρόκειται για τα εγκαίνια του μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου (1932). Είναι από τα πιο παλιά της χώρας απ' όσο γνωρίζω και τότε ήταν συνηθισμένο να κατασκευάζονται τα μουσεία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
 
Στη Σκύρο πήγα το 2014 αν θυμάμαι καλά. Υπέροχο μέρος και καταπληκτικοί άνθρωποι. Αλλά στο μοναστήρι και στο κάστρο δεν σκαρφάλωσα. Ένα πρωί περπάτησα από εκεί που μέναμε (κοντά στα Γυρίσματα) ως την πόλη χωρίς πρόβλημα, αλλά μετά που άρχιζε το αληθινό μπηχταρίκι σταμάτησα. Δεν ήταν για τα πόδια μου ούτε για τα χρόνια μου, κι έιχε προχωρήσει η μέρα. Τώρα βέβαια κωλώνω σε πολύ ηπιότερες ανηφόρες. Το 2000 ανέβηκα Παλαμήδι και το 2000λίγο Μονεμβασιά μέχρι πάνω-πάνω. Πάνε οι ηρωικές μέρες της νιότης μου :cry:
 
Πίσω
Μπλουζα