Παπής Πιπιπής

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιον 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
90
Τον θυμάται κανείς σας τον Παπή Πιπιπή ???

Επρόκειτο για ένα κουκλάκι - άσπρη πάπια που ... έκανε εκπομπές περίπου το 1979 -1980 !!! Σε εκείνη την ηλικία, που πήγαινα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, πολύ τον αγαπούσα !!! Δεν έχανα εκπομπή του !!!

"Παρέα" του Παπή Πιπιπή ήταν μια άλλη κούκλα, την οποία ντουμπλάριζε ένας ηθοποιός με φωνή ... "κοιμισμένη" !!! Αυτός λεγόταν Ξερόλας [πρώτη φορά άκουσα αυτή τη λέξη τότε], ο οποίος, παρά το όνομά του, ήτανε τελείως χαζούλης !!! Επίσης και μια κούκλα - αλεπού, που συνεχώς παραπονιόταν στον Παπή Πιπιπή "για ποιο λόγο δεν την βάζει συμπαρουσιάστρια της εκπομπής" κι αυτός απαντούσε τραγουδιστά "επειδή είσαι πολύ πονηρή" !!!

Όποτε άρχιζε η εκπομπή, ο Παπής Πιπιπής τραγουδούσε, σε ρυθμό εμβατηρίου, το εξής τραγουδάκι :

Ειμ' ο Παπής ο Πιπιπής

παρουσιαστής περιωπής

έχω φτερά και παπιγιόν

κι ειμ' η χαρά των καναλιών,

των καναλιών !!!

Και σε κάθε εκπομπή, αυτή η πάπια - κούκλα όλο και κάτι "διδακτικό" θα παρουσίαζε για εμάς τα τόοοτε παιδάκια. Έτσι, θυμάμαι μια φορά που στην εκπομπή παρουσίασε την ελιά !!! Αλλά και μια άλλη φορά που απήγγειλε ένα ποιηματάκι, το οποίο τελείωνε με το στιχάκι - συμβουλή : "μα τα σχολικά μαθήματα να μην τα αμελείτε" !!!!

Η .... δράση, όμως, άρχισε όταν κάποιος άλλος κούκλος [δεν αποκλείεται ο Ξερόλας] έφερε στην εκπομπή ένα μεγάλο παπούτσι !!! "Τι είναι αυτή η μαούνα" ??? ρώτησε ο Παπής Πιπιπής. "Α, αυτό είναι το μαγικό παπούτσι, με το οποίο θα πετάμε στις χώρες των παραμυθιών"!!! Και, πράγματι, στα επόμενα επεισόδια ο Παπής Πιπιπής και η άλλη κούκλα επιβιβάζονταν στο μαγικό παπούτσι και ... πετούσαν, υποτίθεται, σε μακρινές χώρες, όπου, σε κάθε επεισόδιο, εκτυλισσόταν κι από ένα παραμύθι !!! Και την ώρα που πετούσε το μαγικό παπούτσι, τραγουδούσαν :

Το μαγικό παπούτσι, παπούτσι μαγικό

σε πάει στο παραμύθι σαν να 'ναι αληθινό ......

Όσο για μένα .... μετρούσα τις ώρες μέχρι ν' αρχίσει το πρόγραμμα της τηλεόρασης΄, με λαχτάρα για το "σε ποιο παραμύθι ταξίδεψε σήμερα ο Παπής Πιπιπής με το μαγικό παπούτσι" .......
 

EUGENIOS

RetroN00b
Joined
24 Φεβ 2015
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
5
Αγαπητέ φίλε RINUS ,το θυμάμαι πολύ έντονα.Συνήθως το έπαιζε Σάββατο.Το τραγουδάκι του το θυμάμαι .Λογικά πρέπει να είναι μεγαλύτερος απο εσένα,εγώ το θυμάμαι στην Πέμπτη ή Έκτη δημοτικού.Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι την φωνή του Παπί του Πιπιπί,την ντουμπάριζε ο εξαιρετικός ηθοποιός ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ,ο Ρωμανός Διογένης από το ΠΟΡΦΥΡΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ,μεγάλος θεατράνθρωπος.

Ψάχνουμε με ευαισθησία της πτυχές του παρελθόντος και βρίσκουμε ευαίσθητες πτυχές,που δυστιχώς δεν θα ξανα-υπάρξουν.

Σε ευχαριστώ που μου ξύπνησες αναμνήσεις.Δυστιχώς δεν υπάρχει τίποτα απο την συγκεκριμένη σειρά ούτε φωτογραφίες αλλά ούτε και ακουστικό υλικό.
 

BETTY BOOP

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
7.823
Αντιδράσεις
1.728
Ωραίο το όνομα Παπης Πιπιπής!!!

...δεν θυμαμαι καθόλου το χαρακτήρα αυτό...
 
Μπλουζα