exetlaios
Retro PaTRi@RcH
- Αντιδράσεις
- 1.363
Θυμάμαι ότι τη δεκαετία του 80’, όταν οι μεγάλοι κυνηγούσαν τους μικρούς για να φάνε, χρησιμοποιούσαν διάφορες μεθόδους, που στις μέρες μας φαντάζουν ασύμβατες με ό,τι θεωρείται κοινωνικά-αποδεκτό.
Είτε ποντάροντας σε scare-factor («φάει γιατί θα σε πάρει ο γύφτος») είτε με διαφόρων τύπων παραινέσεις.
Δεν θα ξεχάσω μια θεία μου, η οποία μου έλεγε «φάε για να μεγαλώσει το πουλάκι σου».
Όταν το άκουσα πρώτη φορά, θεωρώ ότι περισσότερο αγχώθηκα για τις μελλοντικές σεξουαλικές επιδώσεις μου, παρά αυξήθηκε η όρεξή μου για φαγητό.
Αρχικά το θεώρησα ως μεμονωμένο γεγονός αλλά αργότερα συνειδητοποίησα ότι η συγκεκριμένη παραίνεση ήταν μάλλον δημοφιλής την εν λόγω εποχή.
Με αφορμή αυτό το blast-from-the past, θέτω προς συζήτηση τα παρακάτω :
Είτε ποντάροντας σε scare-factor («φάει γιατί θα σε πάρει ο γύφτος») είτε με διαφόρων τύπων παραινέσεις.
Δεν θα ξεχάσω μια θεία μου, η οποία μου έλεγε «φάε για να μεγαλώσει το πουλάκι σου».
Όταν το άκουσα πρώτη φορά, θεωρώ ότι περισσότερο αγχώθηκα για τις μελλοντικές σεξουαλικές επιδώσεις μου, παρά αυξήθηκε η όρεξή μου για φαγητό.
Αρχικά το θεώρησα ως μεμονωμένο γεγονός αλλά αργότερα συνειδητοποίησα ότι η συγκεκριμένη παραίνεση ήταν μάλλον δημοφιλής την εν λόγω εποχή.
Με αφορμή αυτό το blast-from-the past, θέτω προς συζήτηση τα παρακάτω :
- Είχατε υπάρξει ποτέ αποδέκτες αντίστοιχων παραινέσεων ;
- Θεωρείτε ότι όντως πετύχαιναν τον σκοπό τους ;
- Πιστεύετε ότι αυτή η πρακτική επιβιώνει και στην εποχή μας ;