ΧΡΙΣΤΙΝΑ
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 21
Εγκαινιάζω το νεο subforum με αυτή την αστυνομικοαισθηματική ιστορία (ουφ, καταφερα να το γραψω
), σε συνέχειες. Ελπίζω να σας αρέσει και να μην είστε πολυ αυστηροί στα σχόλιά σας.
Καλή ανάγνωση
Η Ηλέκτρα, βγαίνει από το μπάνιο, φορώντας το μαύρο της νυχτικό. Πηγαίνει στην κουζίνα και ανοίγει το ψυγείο. Βγάζει ένα μπουκάλι κρασί, παίρνει ένα ποτήρι και πηγαίνει στο σαλόνι. Κάθεται στον καναπέ, και βάζει κρασί στο ποτήρι της. Πίνει μια γουλιά και κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ. Παίρνει μια βαθιά ανάσα και χαμογελά ικανοποιημένη. Ήδη νιώθει την ένταση της σημερινής μέρας, να χάνεται σιγά-σιγά.
Το σημερινό χειρουργείο, ήταν πολύ κουραστικό. Ένα δεκάχρονο αγόρι , παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο. Σαν από θαύμα δεν σκοτώθηκε επιτόπου. Δεκατέσσερις ώρες πάλευε πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, να το κρατήσει στην ζωή και τελικά τα κατάφερε. Βέβαια, δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τον κίνδυνο, αλλά είναι αισιόδοξη.
Ο θόρυβος της πόρτας που κλείνει, την βγάζει από τις σκέψεις της. Γυρίζει το κεφάλι της προς το μέρος του άντρα που εμφανίζεται και του χαμογελά.
- Νωρίς γύρισες σήμερα , αγάπη μου, του λέει και σηκώνεται.
Εκείνος δεν απαντά. Το πρόσωπο του είναι σοβαρό, σημάδι πως κάτι σοβαρό τον απασχολεί. Η Ηλέκτρα, τον πλησιάζει και καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.
- Αντρέα; Τι συμβαίνει; Τον ρωτάει ανήσυχη.
Την πλησιάζει αργά και της πιάνει τα χέρια.
- Ηλέκτρα, συνέβη κάτι πολύ σοβαρό. Πρέπει να φανείς δυνατή.
- Με τρομάζεις. Τι έγινε; Γιατί είσαι έτσι;, του λέει φανερά ανήσυχη.
- Πριν από λίγο με πήρε τηλέφωνο ο Παύλος.
- Λοιπόν;
Εκείνος, παίρνει μια βαθιά ανάσα για να πάρει κουράγιο, και…
- Οι γονείς σου, είχαν ένα ατύχημα Ηλέκτρα.
Μια τρελή σκέψη της περνάει από το μυαλό. Βυθίζει το βλέμμα της στα μάτια του για να πάρει την απάντηση που ζητά, μα εκείνος τα κλείνει.
- Όχι…. , του λέει κουνώντας αρνητικά το κεφάλι της, ενώ τα πρώτα δάκρυα, αρχίζουν να κυλούν στο πρόσωπό της.
- Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν….
- Όχι…. Δεν μπορεί…. Δεν είναι αλήθεια…. Ψελλίζει.
Ο Αντρέας, την τραβάει στην αγκαλιά του, ακουμπάει το κεφάλι της στο στήθος του και της χαιδεύει τα μαλλιά.
- Λυπάμαι πολύ μωρό μου….
Με το που τελειώνει την φράση του, εκείνη αφήνεται στην αγκαλιά του και αναλύεται σε λυγμούς.
...........................................................................................................................................................................................................
Ο αστυνόμος Ιωάννου, έχει πιάσει το πόμολο της πόρτας του γραφείου του, όταν…..
- Βασίλη, Βασίλη περίμενε, του φωνάζει ο Γρηγόρης και τον πλησιάζει τρέχοντας.
- Τι συμβαίνει Γρηγόρη; Γιατί φωνάζεις; Τον ρωτάει.
- Ξέρεις, ήρθε ένα σήμα και…..
- Και; Τι σήμα;
- Αυτοκινητιστικό στην παραλιακή. Μια νταλίκα χτύπησε ένα αυτοκίνητο και….
- Και τι μου το λες εμένα ρε Γρηγόρη. Αυτό είναι δουλειά της τροχαίας.
Το βλέμμα του σκοτεινιάζει.
- Εκτός και αν….
Γυρίζει απότομα και πιάνει τον συνάδελφό του, από τα πέτα του σακακιού του.
- Μήπως έπαθε τίποτε ο μικρός; ΜΙΛΑ!! Μήπως τράκαρε ο Πέτρος;
- Όχι, όχι δεν είναι αυτό. Μέσα στο αυτοκίνητο, δεν ήταν ο αδελφός σου.
- Τότε;;
- Τα θύματα είναι ο γιατρός Βέργος και η γυναίκα του.
Η είδηση αυτή, ήχησε στα αυτιά του Βασίλη σαν βόμβα που εξεράγει.
- Ο Βέργος είπες; Τον ρώτησε σαν να μην πίστευε αυτό που μόλις άκουσε.
Ο Γρηγόρης κούνησε καταφατικά το κεφάλι του. Ο Βασίλης, κλείνει για μια στιγμή τα μάτια του. Όταν τα ανοίγει ξανά, συνειδητοποιεί, πως τα χέρια του είναι ακόμη στο σακάκι του φίλου του. Τα κατεβάζει αργά και του δίνει ένα φιλικό χτύπημα στο ώμο.
- Με συγχωρείς για πριν, ρε φίλε αλλά.........
- Σε καταλαβαίνω, δεν σε παρεξηγώ, μην φοβάσαι, του απάντησε και του χαμογέλασε συγκαταβατικά.
- Θα έρθεις λοιπόν μαζί μου;
- Και το ρωτάς ρε φίλε; Το ρωτάς;

Καλή ανάγνωση

Η Ηλέκτρα, βγαίνει από το μπάνιο, φορώντας το μαύρο της νυχτικό. Πηγαίνει στην κουζίνα και ανοίγει το ψυγείο. Βγάζει ένα μπουκάλι κρασί, παίρνει ένα ποτήρι και πηγαίνει στο σαλόνι. Κάθεται στον καναπέ, και βάζει κρασί στο ποτήρι της. Πίνει μια γουλιά και κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ. Παίρνει μια βαθιά ανάσα και χαμογελά ικανοποιημένη. Ήδη νιώθει την ένταση της σημερινής μέρας, να χάνεται σιγά-σιγά.
Το σημερινό χειρουργείο, ήταν πολύ κουραστικό. Ένα δεκάχρονο αγόρι , παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο. Σαν από θαύμα δεν σκοτώθηκε επιτόπου. Δεκατέσσερις ώρες πάλευε πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, να το κρατήσει στην ζωή και τελικά τα κατάφερε. Βέβαια, δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τον κίνδυνο, αλλά είναι αισιόδοξη.
Ο θόρυβος της πόρτας που κλείνει, την βγάζει από τις σκέψεις της. Γυρίζει το κεφάλι της προς το μέρος του άντρα που εμφανίζεται και του χαμογελά.
- Νωρίς γύρισες σήμερα , αγάπη μου, του λέει και σηκώνεται.
Εκείνος δεν απαντά. Το πρόσωπο του είναι σοβαρό, σημάδι πως κάτι σοβαρό τον απασχολεί. Η Ηλέκτρα, τον πλησιάζει και καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.
- Αντρέα; Τι συμβαίνει; Τον ρωτάει ανήσυχη.
Την πλησιάζει αργά και της πιάνει τα χέρια.
- Ηλέκτρα, συνέβη κάτι πολύ σοβαρό. Πρέπει να φανείς δυνατή.
- Με τρομάζεις. Τι έγινε; Γιατί είσαι έτσι;, του λέει φανερά ανήσυχη.
- Πριν από λίγο με πήρε τηλέφωνο ο Παύλος.
- Λοιπόν;
Εκείνος, παίρνει μια βαθιά ανάσα για να πάρει κουράγιο, και…
- Οι γονείς σου, είχαν ένα ατύχημα Ηλέκτρα.
Μια τρελή σκέψη της περνάει από το μυαλό. Βυθίζει το βλέμμα της στα μάτια του για να πάρει την απάντηση που ζητά, μα εκείνος τα κλείνει.
- Όχι…. , του λέει κουνώντας αρνητικά το κεφάλι της, ενώ τα πρώτα δάκρυα, αρχίζουν να κυλούν στο πρόσωπό της.
- Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν….
- Όχι…. Δεν μπορεί…. Δεν είναι αλήθεια…. Ψελλίζει.
Ο Αντρέας, την τραβάει στην αγκαλιά του, ακουμπάει το κεφάλι της στο στήθος του και της χαιδεύει τα μαλλιά.
- Λυπάμαι πολύ μωρό μου….
Με το που τελειώνει την φράση του, εκείνη αφήνεται στην αγκαλιά του και αναλύεται σε λυγμούς.
...........................................................................................................................................................................................................
Ο αστυνόμος Ιωάννου, έχει πιάσει το πόμολο της πόρτας του γραφείου του, όταν…..
- Βασίλη, Βασίλη περίμενε, του φωνάζει ο Γρηγόρης και τον πλησιάζει τρέχοντας.
- Τι συμβαίνει Γρηγόρη; Γιατί φωνάζεις; Τον ρωτάει.
- Ξέρεις, ήρθε ένα σήμα και…..
- Και; Τι σήμα;
- Αυτοκινητιστικό στην παραλιακή. Μια νταλίκα χτύπησε ένα αυτοκίνητο και….
- Και τι μου το λες εμένα ρε Γρηγόρη. Αυτό είναι δουλειά της τροχαίας.
Το βλέμμα του σκοτεινιάζει.
- Εκτός και αν….
Γυρίζει απότομα και πιάνει τον συνάδελφό του, από τα πέτα του σακακιού του.
- Μήπως έπαθε τίποτε ο μικρός; ΜΙΛΑ!! Μήπως τράκαρε ο Πέτρος;
- Όχι, όχι δεν είναι αυτό. Μέσα στο αυτοκίνητο, δεν ήταν ο αδελφός σου.
- Τότε;;
- Τα θύματα είναι ο γιατρός Βέργος και η γυναίκα του.
Η είδηση αυτή, ήχησε στα αυτιά του Βασίλη σαν βόμβα που εξεράγει.
- Ο Βέργος είπες; Τον ρώτησε σαν να μην πίστευε αυτό που μόλις άκουσε.
Ο Γρηγόρης κούνησε καταφατικά το κεφάλι του. Ο Βασίλης, κλείνει για μια στιγμή τα μάτια του. Όταν τα ανοίγει ξανά, συνειδητοποιεί, πως τα χέρια του είναι ακόμη στο σακάκι του φίλου του. Τα κατεβάζει αργά και του δίνει ένα φιλικό χτύπημα στο ώμο.
- Με συγχωρείς για πριν, ρε φίλε αλλά.........
- Σε καταλαβαίνω, δεν σε παρεξηγώ, μην φοβάσαι, του απάντησε και του χαμογέλασε συγκαταβατικά.
- Θα έρθεις λοιπόν μαζί μου;
- Και το ρωτάς ρε φίλε; Το ρωτάς;
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: