Παρατηρήσεις από την εμπειρία μου σε δημοπρασίες στο διαδίκτυο για προέλευση τίτλων

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.965
Δεν ήξερα πως αλλιώς να γράψω τον τίτλο του θέματος αυτού αλλά αυτό που θέλω να αναφέρω είναι κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά παιχνίδια που ψάχνω μέσα από τις δημοπρασίες στο διαδίκτυο και σε ποια χώρα τα συναντώ περισσότερο.

Τι εννοώ:

Παρατήρησα ότι συγκεκριμένα παιχνίδι τα έβρισκα (κουτάτα) να πωλούνται από συγκεκριμένες χώρες.

Θα πω συγκεκριμένα ότι τα Les Schtroumpfs Autour du Monde για Game Gear κατά το πλείστον από Ολλανδία.

Στο Game Boy το Street Fighter II πολλά κομμάτια είναι από Ιταλία (Ιταλικό κουτί και οδηγίες). Το TMHT Back from the sewers πολλά κομμάτια από Γερμανία (Γερμανικό κουτί και οδηγίες).

Στο Ν64 το Mortal Kombat Trilogy πολλά κομμάτια από Ιταλία.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι αν γνωρίζει κάποιος, αν συγκεκριμένα παιχνίδια κυκλοφόρησαν σε μεγαλύτερη ποσότητα σε κάποιες χώρες παρόλο που ήταν του ίδιου region.
 
johnny19818 είπε:
Στο Ν64 το Mortal Kombat Trilogy πολλά κομμάτια από Ιταλία.
Κι εγώ από Ιταλία το είχα πάρει.. καθόλου τυχαίο ε? :p

Εσύ το βρήκες και το πήρες με αγγλικό box/manual τελικά?
 
Σίγουρα θα κυκλοφόρησαν σε κάποιες χώρες περισσότερα κομμάτια από ότι σε κάποιες άλλες. Όμως, στη Γαλλία πχ που είναι λάτρεις των ρετρό και συλλογών γενικότερα έχουν σηκώσει όλα τα στοκ εδώ και πολλά χρόνια. Σε Ισπανία και Ιταλία υπάρχουν ακόμη στοκ που δεν έχουν βρεθεί και όσα βρίσκονται μπαίνουν ebay.
 
Ναι ισχυει αυτο με τις εισαγωγες ανα χωρα. Και στην Ελλαδα υπηρχαν 'μεγαλα στοκ' σε παραγγελιες διαφορων κονσολων και παιχνιδιων.

Καλο παραδειγμα το atari jaguar, οπου στην Ελλαδα εγινε μεγαλη μαζικη παραγγελια οταν εκλεισε η αταρι, απο ιδιωτη εισαγωγεα-υποστηρικτη-πωλητη της κονσολας.

Στα παιχνιδια επισης θα βρειτε πολλα "σπανια" παιχνιδια να εχουν εισαχθει σε ικανοποιητικες ποσοτητες στην Ελλαδα, καλο παραδειγμα το castlevania symphony of the night, οπου το ειχα δει ακομα και σε μαγαζι με διαφορα αντικειμενα οπως DVD, πριονια, ραφια, βιδες, πλαστικα, διακοσμητικα, πραγματα κηπου κτλ την εποχη που ολοι ασχολουνταν με τον ps1.
 
geo2004z είπε:
Όμως, στη Γαλλία πχ που είναι λάτρεις των ρετρό και συλλογών γενικότερα έχουν σηκώσει όλα τα στοκ εδώ και πολλά χρόνια.
Στη Γαλλία όπως ξέρεις καλύτερα από όλους μας, παίζει να υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι συλλέκτες ρετροπαιχνιδιών.

Σίγουρα ξέρω ένα που σιγά σιγά συμπληρώνει τη συλλογή του σε πλήρη κουτάτα παιχνίδια Game Gear, PAL (τα έχει συμπληρώσει),NTSC και JAP.Όπως και κάποιοι στο UK.
 
Σε ολες τις χωρες υπαρχουν συλλεκτες που προσπαθουν να συμπληρωσουν μια ολοκληρωμενη συλλογη απο παιχνιδια μιας κονσολας.

Ενας Ελληνας φιλος μου εχει ολα τα παιχνιδια που εχουν βγει για master system κουτατα.

Και νομιζω οτι και ο Βασιλης ο maddog εχει πληρη συλλογη απο dreamcast.

Φυσικα για πιο σπανιες κονσολες οπως το jaguarCD ειναι δυσκολο να μαζευτουν ολα τα παιχνιδια με κουτια.
 
mike είπε:
Σε ολες τις χωρες υπαρχουν συλλεκτες που προσπαθουν να συμπληρωσουν μια ολοκληρωμενη συλλογη απο παιχνιδια μιας κονσολας.Ενας Ελληνας φιλος μου εχει ολα τα παιχνιδια που εχουν βγει για master system κουτατα.

Και νομιζω οτι και ο Βασιλης ο maddog εχει πληρη συλλογη απο dreamcast.

Φυσικα για πιο σπανιες κονσολες οπως το jaguarCD ειναι δυσκολο να μαζευτουν ολα τα παιχνιδια με κουτια.

α) Θέλουμε φωτογραφίες από τη συλλογή του φίλου σου. Έχει και όλα τα μοντέλα MS που κυκλοφόρησαν;

β) Μπράβο στον Maddog.

γ) Για το Jaguar CD συγκεκριμένα δεν ξέρω αλλά κονσόλες με λίγα παιχνίδια ίσως να είναι και πιο εύκολο.
 
α) εχει ανεβασει κατα καιρους βιντεο με την συλλογη του, τωρα τα εχει σε αλλο χωρο. Απο οτι ξερω εχει ολες τις κονσολες ms που κυκλοφορησαν, δεν ειναι και δυσκολο να τις αποκτησει κανεις, τουλαχιστον τα μοντελα παραγωγης.

β) ξανα μπραβο στον maddog

γ) Σαν παραδειγμα το εφερα, ακομα και του MD ειναι δυσκολα να τα βρεις κανεις ολα, ειναι παρα πολλα.
 
borellus είπε:
Είμαι σίγουρος πως πρέπει να ήταν αρκετά τσιμπημένη η τιμή..
Έχω δώσει και περισσότερα :) .

mike είπε:
Σαν παραδειγμα το εφερα, ακομα και του MD ειναι δυσκολα να τα βρεις κανεις ολα, ειναι παρα πολλα.
Ε φυσικά, αφού μιλάμε για πάνω από 600 παιχνίδια και αν βάλεις και τα διάφορα variations όπως τα Kixx κ.α. τότε το πράμα γίνεται πιο δύσκολο.
 
johnny19818 είπε:
Έχω δώσει και περισσότερα :)
Τότε πάρε και Conker! Μην μασάς! :D

Όχι εντάξει..μαζί με τα ταχυδρομικά σαν complete σε καλή κατάσταση φτάνει γύρω στα 150ε.. είναι ακριβό το άτιμο πλέον..αλλά αξίζει..
 
Αναλογος την ζητηση και την προσφορα σε καθε χωρα, διαμορφωνεται και ο μεσος ορος των παιχνιδιων της. Δεν ειναι τυχαιο που πχ βρισκεις παντου ποδοσφαιρακια απο την ps1 εποχη, ειναι το δημοφιλεστερο ειδος παιχνιδιων και υπαρχει διαθεσιμο παντου.

Παλαιοτερα κυριως ωστοσο, ειχαμε πολυ καλα παραδειγματα σπανιων και διαφορετικων παιχνιδιων οπου προτιμουσαν οι αληθινοι παιχνιδαδες. Πχ τιτλοι οπως το Terranigma για το snes, το Shining force για το Mega Drive, τα Metroid και Probotector για το Gameboy, ενω θεωρουντε οχι και τοσο συνιθισμενα στο εξωτερικο, εδω τα ειδαμε σε πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες απο οτι σε πολλες αλλες χωρες.

Πιο προσφατα παραδειγματα ειναι τα Ico & Shadow of the colossus. Ενω στην Ευρωπη δεν τα πηγανε και τοσο καλα, Ελλαδα τα εβρισκες πολυ ευκολοτερα, λογω της ζητησης και διαθεσιμοτητας τους.
 
borellus είπε:
μαζί με τα ταχυδρομικά σαν complete σε καλή κατάσταση φτάνει γύρω στα 150ε.. είναι ακριβό το άτιμο πλέον..αλλά αξίζει..
Έχω δώσει και περισσότερα !!
 
mike είπε:
Σε ολες τις χωρες υπαρχουν συλλεκτες που προσπαθουν να συμπληρωσουν μια ολοκληρωμενη συλλογη απο παιχνιδια μιας κονσολας.Ενας Ελληνας φιλος μου εχει ολα τα παιχνιδια που εχουν βγει για master system κουτατα.

Και νομιζω οτι και ο Βασιλης ο maddog εχει πληρη συλλογη απο dreamcast.

johnny19818 είπε:
β) Μπράβο στον Maddog.
Αρκετά καλά θυμάσαι Mike και ευχαριστώ και εσένα και τον Johnny για τα καλά λόγια, απλά η πλήρης συλλογή αφορά μόνο τα PAL κομμάτια. Σε USA και Japan έχω ένα σημαντικό κομμάτι της πλήρους βιβλιοθήκης αλλά υπάρχει δρόμος ακόμα (τον ανέκοψε αρχικά η κρίση και μετά η αναχώρηση μου από την Ελλάδα, αλλά παραμένει μελλοντικός στόχος)

Εδώ που τα λέμε και το "πλήρης" είναι σχετικό, γιατί έχω ασχοληθεί και με country variants, όπου η Ευρώπη είναι εφιάλτης γιατί δεν υπάρχει καμμία πραγματικά σοβαρή καταγραφή του "τι κυκλοφόρησε". Οπότε, ενώ έχω μαζέψει πολλά, συχνά στην πορεία ανακαλύπτεις κυκλοφορίες που δεν τις ήξερες. Πχ μόλις πριν 2-3 χρόνια ανακάλυψα το Tomb Raider The Last Revelation με ολλανδικό εξώφυλλο. Η΄ξέρεις ότι υπάρχουν απλά δεν σου κάνει καρδιά να δώσεις 150 ευρώ για να πάρεις το Grandia 2 με Γερμανικό εξώφυλλο...

Και για να μην είμαι και τελείως off topic: και στο Dreamcast υπήρχαν ενδείξεις ότι κάποια παιχνίδια είχαν έρθει σε ποσότητες άνω του μέσου όρου στην Ελλάδα. Έβρισκες εύκολα για παράδειγμα παιχνίδια σαν το Street Fighter 3-3rd Strike ενώ ακόμα και κανά-δύο που θεωρούνται σπάνια σαν το Moho (κοιτάω και έχει ξεφύγει η τιμή του, εγώ το είχα πάρει κάτω από 10 ευρώ!) τα είχα συναντήσει στην Ελλάδα αρκετές φορές. Αντίθετα, πολλά από τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο τέλος της ζωής της κονσόλας δεν τα έχω δει ούτε μια φορά στην Ελλάδα και πιθανολογώ ότι δεν τα φέρανε ποτέ εδώ.
 
Εδώ ξεχάσαμε να αναφέρουμε το ΝΒΑ JAM για το Ν64 που ήρθε σε πολύ μεγάλες ποσότητες στη χώρα μας. Άνετα μπορεί να βρει κάποιος ένα, ακόμη και σφραγισμένο!!!
 
Πίσω
Μπλουζα