Παρουσίαση Anbernic RG35xxSP

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας freaktmp
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καλα εκανες... απλα με το muOS τον εχω δεσει τον γάιδαρο μου.

Ελπιζω συντομα να βρω λιγο χρονο να γραψω καποιες τελευταιες σκεψεις για το θεμα.
 
Αφου ειδαμε καμποσα ports ας δουμε και μερικα παιχνιδάκια απο emulators. Λογω της handheld φύσεως του RG35XXSP, ειπα να τσεκάρω μερικα παιχνιδια απο φορητές κονσόλες.

Bionic Commando σε GameBoy DMG. Ο default shader ειναι συμπαθητικός, αλλα θα προσπαθήσω να το φερω λιγο περισσότερο προς το κλασσικό look, οπως ειχα καταφερει με το stock λειτουργικό




Daikatana σε GameBoy Color. Παράπονο ουδέν.




Castlevania Harmony of Dissonance σε GBA. Συμπαθέστατο το bezel.




GG Aleste σε Sega Game Gear. Ολα φυσιολογικά.




Εφτιαξα και ενα σκονάκι για το muOS.



Τελικες σκεψεις για το muOS. Αν και το περιβαλλον ειναι καπως ιδιόρρυθμο και ξεφευγει απο την πεπατημένη των περισσότερων λειτουργικων συστηματων για emulation handhelds, η εμφανής υπεροχή του σε οτι αφορα την υποστήριξη software (pico-8, portmaster κλπ) και hardware (εκκίνηση σε σημαντικα μειωμένο χρονο, τερματισμός σε μηδενικό χρονο, καλη υποστήριξη suspend) το καθιστούν σαν την καλυτερη επιλογη για το RG35XXSP. Βεβαιως δεν ειναι ολα τέλεια, αφου λειπουν καποια features που συναντά κανεις αλλου (πχ bluetooth) και τα updates καθυστερούν αρκετα, αφου μιλαμε για εναν ανθρωπο που κανει ολη την δουλεια.

Τελικες σκεψεις για το Anbernic RG35XXSP. Εχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει η αγορα απο handhelds παντως τυπου, σχηματος, μορφης, ισχυος, λειτουργικοτητας, ποιοτητας, κλπ κλπ. Πρακτικα καθε μηνα θα κυκλοφορήσει ενα καινουριο μοντελο που ακομα και οι δημιουργοι του θα δυσκολευτούν να ξεχωρίσουν απο 1002 αλλα.

Σε αυτο τον ωκεανό μετριότητας, για καποιο λογο το Anbernic RG35XXSP καταφερε να ξεχωρισει, εντυπωσιασει και ικανοποιήσει πολλους, απο αυτους που αγοραζουν πρωτη φορα τετοιου τυπου συσκευη, εως τους πωρωμένους που εχουν μερικες ντουζινες.

Η εμπνευση απο μια κλασσικη, δοκιμασμενη και αγαπημενη φορμα (GBA SP), η σχετικα καλη ποιοτητα της υλοποίησης, το ανω του μετριου software και το εξαιρετικα λογικο κοστος, συνέβαλαν στην επιτυχια του RG35XXSP. Δεν προσπαθει να κανει τα παντα (ολα τα παιχνιδια για ολες τις κονσολες), αλλα να κανει ενα πραγμα και να το κανει σωστα (το casual gaming που συχνα συνδεουμε με τις handheld συσκευες και παιχνιδια).

Μαλιστα με τον συνδυασμό με το muOS μπορει κανεις να εχει ενα go-anywhere pick-up-and-play handheld για ολες τις ωρες και τις στιγμες. Οταν εχουμε δυο λεπτα, απλα ανοιγουμε το καπακι και μερικα δευτερολεπτα μετα ειμαστε μεσα στο παιχνιδι εκει που ειχαμε μεινει. Οταν ερθει η ωρα να σταματησουμε, απλα κλεινουμε το καπακι και το RG35XXSP θα κανει τα υπολοιπα.

To Anbernic RG35XXSP θα το βρειτε εκτος απο το site του κατασκευαστη και σε ολα τα γνωστα μαγαζια και αξιζει να κανετε λιγο shopping και υπομονη, γιατι συχνα υπαρχουν εκπτωσεις και κουπουνια που θα κατεβασουν ακομα περισσοτερο την τιμη.

Σιγουρα δεν ειναι τελειο και δεν ειναι για ολους, αλλα αυτοι που εχουν λογικες προσδοκιες δεν νομιζω οτι θα απογοητευτουν. :award:
 
Τελευταία επεξεργασία:
To Anbernic RG35XXSP θα το βρειτε εκτος απο το site του κατασκευαστη και σε ολα τα γνωστα μαγαζια και αξιζει να κανετε λιγο shopping και υπομονη, γιατι συχνα υπαρχουν εκπτωσεις και κουπουνια που θα κατεβασουν ακομα περισσοτερο την τιμη.

το 'vertical' μοντέλο (gameboy-classic-look) είναι σχεδόν 40-50% πιο φθηνό απο το μοντέλο SP
 
το 'vertical' μοντέλο (gameboy-classic-look) είναι σχεδόν 40-50% πιο φθηνό απο το μοντέλο SP

Αν λες για το RG35XX, εχει 45$ αντι 60$ που εχει το SP, αλλα εχει μικροτερη μπαταρια και δεν εχει υποστηριξη wifi και bluetooth. Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα