Παρουσίαση Contra για NES

darkheart

Retro Member
Joined
16 Σεπ 2012
Μηνύματα
99
Αντιδράσεις
9
Η δεκαετία του 80 είναι γνωστή για τους πολύ σκληρούς για να πεθάνουν μπάτσους,

τις τεράστιες βάτες και τους γυμνόστηθους στρατιώτες που σώζουν τον κόσμο

από εξωγήινους ή Ρώσους κομμουνιστές! Έτσι λοιπόν η Konami μας έδωσε το

1988 για το NES το Contra. To Contra ή Probotector, όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη χάρη στους Γερμανικούς νόμους κατά της βίας που μετέτρεψαν τους γυμνόστηθους στρατιώτες του παιχνιδιού σε Robot, ήταν port ενός run and gun Arcade που βγήκε το 1987.


Είναι ίσως από τις λίγες περιπτώσεις που ένα home port είναι καλύτερο

από την Arcade έκδοση. Παρά τους τεχνικούς περιορισμούς του NES, το παιχνίδι μπορεί

να παιχτεί με έναν ή και με 2 παίχτες ταυτόχρονα. Τα γραφικά του είναι πάρα πολύ

καλά σχεδιασμένα και ατμοσφαιρικά για το είδος του παιχνιδιού.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι τυπική. Αφού οι περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες είχαν

αποχαυνωθεί παίζοντας Nintendo, ο Αμερικάνος στρατηγός αποφασίζει να στείλει τους

δύο στρατιώτες που είχαν μείνει που μπορούσαν να μετρήσουν μέχρι το δέκα χωρίς να κάνουν λάθος, σε μία αποστολή εξόντωσης του τρομοκρατικού οργανισμού Red Falcon. Στη πορεία του παιχνιδιού αποκαλύπτεται πως ο οργανισμός Red Falcon είναι μια εξωγήινη φυλή που θέλει να κατακτήσει τη γη. O χειρισμός του παιχνιδιού είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα run and gun παιχνίδια της εποχής. Μπορείς να σημαδεύεις σε 8 κατευθύνσεις, να πυροβολείς και να προχωράς ταυτόχρονα και να πηδάς ενώ πυροβολάς.

Το παιχνίδι έχει και κάποια power ups που είναι όλα άχρηστα μόλις πάρεις το spread gun.Κάπου εκεί το παιχνίδι γίνεται...υποφερτό αφού το επίπεδο δυσκολίας του το κατατάσσει στα 10 δυσκολότερα παιχνίδια του NES.

Τα 8 stages είναι γεμάτα με εξωγήινους που προσπαθούν να σου εξαντλήσουν τις 2 ζωές με τις οποίες ξεκινάς. Αν ξέρει κανείς το περίφημο konami code μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι με 30 ζωές.

Όμως ακόμα και με τις 30 ζωές τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Για να σώσετε τον

κόσμο θα περάσετε από τη ζούγκλα, καταρράκτες, υπόγειες βάσεις, χιονισμένα βουνά

και φυσικά την σπηλιά που αναπνέει η βασίλισσα τον εξωγήινων...ένα στομάχι.

Αφού λοιπόν ταΐσετε το στομάχι με αρκετές σφαίρες θα έχετε σώσει το κόσμο
 
Ωραιος :thumbup: Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει παιξει το Contra στο NES η τουλαχιστον σε ολες της μουφα κονσολες με τα χιλιαδες παιχνιδια που κυκλοφορουσαν.Παιχνιδαρα με τα ολα της και ατελειωτες μαχες με φιλους εναντια στους εξωγηινους.Ο μονος λογος που μαρεσει η Arcade εκδοση ειναι οτι θεωρω πως το παιχνιδι ειναι πιο δυσκολο εκει και ως γνωστον γουσταρω τα δυσκολα παιχνιδια και απεχθανομαι τα ευκολα.
 
Δεν ξέρω ποτέ δεν με εντυπωσίσε η Arcade έκδοση. Δεν μου άρεσε ο χειρισμός του τόσο πολύ. Στο NES ήταν πιο σταθερός ο χειρισμός του.
 
Ούτε και εμένα μου άρεσε η arcade έκδοση. Η επιλογή και ο συνδυασμός των χρωμάτων δεν ήταν ότι καλύτερο με αποτέλεσμα τα γραφικά να είναι πολύ μουντά και άσχημα ενώ το ότι επέλεξαν όρθια οθόνη σε ένα παιχνίδι που είναι κυρίως side-scroller μου φάνηκε πολύ άβολο. Ακόμα και η μουσική είναι πιο δυναμική στο NES από ότι στο Arcade.

Πάντως προτιμώ το Probotector από τους American Heroes.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ωραιο το review!! Απειρες ωρες λιωσιματος στο συγκεκριμενο παιχνιδι παντα στις κονσολες μα'ι'μου με τα 54654654χιλιαδες παιχνιδια :p ! H εκδοση του NES και για μενα ειναι πολυ πιο ωραια σε ολους του τομεις απο αυτην των Arcades.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χωρίς την μαϊμού θα είχαμε Probotector.
 
Εγω το ειχα παιξει μονο σε CPC, υπο το ονομα Gryzor

Πανδύσκολο
 
Στο C64 δεν θα ελεγα οτι ηταν πανδυσκολο παντως ....

Και με την ευκαρια του review της εκδοσης για NES

http://www.classicgames.cn/Shooting/hun-dou-luo-san-dan-jia-qiang-ban.html

http://www.classicgames.cn/Shooting/hun-dou-luo-san-dan-jia-qiang-ban.html

Eνα παρα πολυ καλο remake Contra(Gryzor) σε FLASH οχι της arcade αλλα της εκδοσης για Nes ,την 8bitη κονσολα της nintendo .

H σελιδα ειναι λιγο ιδιοτροπη /κινεζικη και ανοιγει ~λιγο οποτε θελει (τουλαχιστον σε μενα) . Αν επιμεινετε παντως η επιμονη σας θα ανταμοιφθει.

Αν ειστε ανυπομονοι βεβαια μπορειτε να το κατεβασετε απο εδω

Direct download link :arrow: http://wikisend.com/download/400316/contranesremake.swf

(μια κοινωνικη προσφορα του Mame.gr :p )
 
Ωραιο Nemo αν και εχει spray gun με την μια και πιο λιγες πιστες αλλα οκ για μια γρηγορη "δοση" στον browser μια χαρα ειναι :D .
 
Ωραίο!! Αν και λίγο cheat να έχεις spread gun και rapid fire με όλα τα όπλα!! :p
 
metalcandyman είπε:
Ωραιος :thumbup: Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει παιξει το Contra στο NES η τουλαχιστον σε ολες της μουφα κονσολες με τα χιλιαδες παιχνιδια που κυκλοφορουσαν.
Speak for yourself! Εγώ δεν έχω λερώσει ποτέ τα χέρια μου με NES και κλώνους. :p
 
Γιαυτο και εισαι μισος σαν gamer γιατι δεν εχεις μεγαλωσει με τα ιδανικα της μεγαλης NINTENDO:p:p
 
Βασικά κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι και τα παιχνίδια Rambo. Παιχνίδι με υποδειγματικό χειρισμό. Θυμάμαι και το αντίστοιχο στο Game Boy που είναι τρομερό. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί το παιχνίδι αυτό είναι πανομοιότυπο με το Probotector (για NES & GB).
 
johnny19818 είπε:
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί το παιχνίδι αυτό είναι πανομοιότυπο με το Probotector (για NES & GB).
To γραφει στην αρχη του review "To Contra ή Probotector, όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη χάρη στους Γερμανικούς νόμους κατά της βίας που μετέτρεψαν τους γυμνόστηθους στρατιώτες του παιχνιδιού σε Robot, ήταν port ενός run and gun Arcade που βγήκε το 1987".

Στην ουσια ειναι το ιδιο παιχνιδι.
 
"To Contra ή Probotector' date=' όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη χάρη στους Γερμανικούς νόμους κατά της βίας που μετέτρεψαν τους γυμνόστηθους στρατιώτες του παιχνιδιού σε Robot, ήταν port ενός run and gun Arcade που βγήκε το 1987"[/b'].

Με λίγα λόγια τα κόμπλεξ και τις ενοχές των Γερμανών τις πληρώναμε σχεδόν όλοι στην Ευρώπη. Πάλι καλά που αργότερα κάπως απομονώθηκαν και μπορούσαμε οι υπόλοιπες χώρες να έχουμε games χωρίς λογοκρισία. Αλλιώς θα παίζαμε μαζί τους Turok και Half-life με ρομπότ εχθρούς.


 


Αν και στην περίπτωση του Probotector δεν με χαλάει και τόσο, όπως είπα και πριν προτιμώ τα cyborgs από το original.
 
Ωχ σορρυ παιδιά δεν το διάβασα. Ναι αλλά κυκλοφόρησαν και τα 2 κανονικά. Δηλαδή δεν κυκλοφόρησε το Probotector μόνο στη Γερμανία π.χ.
 
Εγω παντως οπως εγραψα και στην πισω σελιδα στις μα'ι'μου κονσολες που ειχα κατα καιρους το Contra ειχαν μεσα και αυτο εμαθα δηλαδη , ουτε ηξερα για Probotector :p .
 
Με το contra ασχοληθηκα μονο στο mame και το εχω τερματισει .Εκει ομως που ειχα φαει το μεγαλο κολλημα ηταν στο Super Probotector για το Super Nintendo ! Και αν θυμαμαι καλα ηταν ο πρωτος τιτλος για το snes που αγορασα με δικα μου χρηματα !! Τα περισσοτερα τοτε μου τα εφερνε ο καλος μου ο θειος απο τη Γερμανια ! Αρκετα δυσκολο σαν παιχνιδι πανεμορφα γραφικα για την εποχη με την εγγυηση της konami .Εφαγα παρα πολλες ωρες στο παιχνιδι και ηταν απο τα ελαχιστα ever που ανακαλυψα μονος μου cheats μεσα στο παιχνιδι (οχι κωδικους) .Κριμα γιατι δεν το κρατησα στην συλλογη μου απο τα πιο αγαπημενα μου στο snes
 
darkheart είπε:
o Contra ή Probotector, όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη χάρη στους Γερμανικούς νόμους κατά της βίας που μετέτρεψαν τους γυμνόστηθους στρατιώτες του παιχνιδιού σε Robot, ήταν port ενός run and gun Arcade που βγήκε το 1987.
Πολυ καλη η παρουσιαση σας, αλλα εχω καποιες ενστανσεις για την παραλλαγη του παιχνιδιου που ειχαμε στην Ευρωπη. Οντως υπηρχαν αυτοι οι νομοι (και ακομα υπαρχουν!) στη Γερμανια, αλλα αμφιβαλω εαν τελικα οντως αλλαξε γιαυτο το λογο στα "μερη" μας.

Η Γερμανια εκεινη την περιοδο ηταν σε κατασταση παρα πολλων πολιτικων και κοινωνικων αλλαγων, και δεν νομιζω να ηταν τοσο σπουδαια αγορα ωστε να υπολογιζουν σε αυτη. Οι Γαλλοι και οι Βρετανοι ειχαν (και μαλλον εχουν ακομα) πολυ δυνατες αγορες για τους παιχνιδαδες, και πρωτιστως λαμβαναν υποψην εκεινες τις αγορες αντι των Γερμανων. Μεγαλυτερο ρολο θα ελεγα πως επαιξαν θρυλικες anime σειρες και ταινιες anime, οπως το Robotech (macross κοινως) και το Patlabor, οπου σχεδιαστικα αλλα και ονομαστικα υπαρχουν καποιες πολυ εμφανεις ομοιοτητες μεταξυ τους. Υπαρχει ενα πολυ καλο αρθρο πανω σε ολα αυτα εδω:

http://web.archive.org/web/20090506002048/http://contra.classicgaming.gamespy.com/features/probotector.htm

Παρεπιπτωντος, ολα τα Probotector εδω και καποια χρονια εχουν δει τεραστια αυξηση στις τιμες τους. Ο λογος; Ειναι απο τα πιο δημοφιλη και θελκτικα pal παιχνιδια στις ΗΠΑ!

Imgema είπε:
Πάντως προτιμώ το Probotector από τους American Heroes.
Ο Imgema το εθεσε σωστοτατα.
 
Ajax87 είπε:
Εγω παντως οπως εγραψα και στην πισω σελιδα στις μα'ι'μου κονσολες που ειχα κατα καιρους το Contra ειχαν μεσα και αυτο εμαθα δηλαδη , ουτε ηξερα για Probotector :p .
Εγώ πάλι το αντίθετο. Πρώτα έπαιξα το Probotector στο Game Boy και όταν έβαλα το Contra έφαγα ήττα διότι νόμιζα ότι με κορόιδευαν. Λέω άλλο sticker αλλά ίδιο παιχνίδι τι γίνεται
 
Πίσω
Μπλουζα