Παρουσίαση lightgun Namco GunCon

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.310
Αντιδράσεις
9.409
Προ καιρού ειχα κανει μια διανοητική σημείωση να αποκτησω ενα lightgun για το Playstation μου. Προσφατα που ξεφύλλιζα το διανοητικό σημειωματάριο, πετυχα την σημείωση αυτη και αγόρασα ενα απο το ebay. Αν και υπάρχουν δυο ασύμβατα μεταξυ τους συστήματα (Namco GunCon και Konami Justifier), τα παιχνιδια που υποστηριζουν lightgun ειναι τοσο λιγα που τελικα βασισα την αποφαση μου κυριως στην εξωτερικη εμφανιση. Απέρριψα το Justifier γιατι ειναι σαν νεροπίστολο. H ιαπωνική εκδοση του lightgun της Namco λεγεται GunCon και ειναι χρωμα μαυρο, ενω η ευρωπαϊκή και αμερικάνικη ονομάζεται G-Con 45 και ειναι γκρίζα ή πορτοκαλί. Φυσικα προτιμησα το μαυρο.

Ηρθε απο την Γαλλια χωρις καθυστερησεις και απροοπτα. Στην συσκευασια ο πωλητης ειχε βαλει και μερικες καραμελες. Τι ειναι αυτο με τους Γαλλους και τα γλυκα; Ειναι κάποια νεα μόδα που αγνοώ;



Το lightgun ειναι ενα πολυ απλο περιφερειακό. Εχει δυο κουμπιά, ενα απο την δεξια μερια και ενα απο την αριστερη και μια σκανδάλη. That's all. Ειναι πολυ ευχάριστο στο χερι και εχει λογικό βάρος.






Το καλώδιο του εχει δυο βύσματα. Το ενα ειναι το κλασσικό του χειριστηριου Playstation και το αλλο ειναι ενα passthrough rca οπου δεχεται composite video απο την κονσολα πριν παει στην τηλεοραση.



Στην περιπτωση μου ειχα προμηθευτει ενα SCART RGB καλωδιο που μας παρεχει επιπλεον καλωδιο composite video με βυσμα rca για την υποστηριξη για lightgun. Ετσι απλα το συνδεουμε απο την εισοδο και αγνοούμε την passthrough εξοδο. Συνδεουμε το lightgun στην πρωτη θεση και το gamepad μας στην δευτερη. Το PSIO εχει υποστήριξη να δουλευει απο την δευτερη εισοδο, ειδικα για την περίπτωση χρησης lightgun.



Δεν συναντησα κανενα προβλημα παίζοντας τα παιχνιδια που υποστηρίζουν το GunCon. Τα περισσότερα εχουν στην αρχη μια διαδικασία calibration ή οποια δεν διαρκει παραπάνω απο μερικα δευτερόλεπτα. Καποια παιχνίδια δεν χρειάζονται καν gamepad, αλλα οχι ολα.

Ας δουμε μερικα παιχνιδακια.

Time Crisis




Time Crisis: Project Titan




Elemental Gearbolt




Extreme Ghostbusters




Πριν ολοκληρωσω, θα αναφερω οτι προφανως δουλευει μονο με CRT τηλεορασεις και οτι υποστηριζεται και απο μια (μικρη) χουφτα παιχνιδια Playstation 2.

To GunCon ειναι ευρύτατα διαθεσιμο και οχι ιδιαιτερα ακριβο. Καποια απο τα παιχνιδια ειναι πολυ διασκεδαστικά. Συνεπως πεφτει πιστευω στην κατηγορια "γιατι οχι". Και οι καραμελες δεν ηταν ασχημες. :fafoutis:

Επειδη η παρουσιαση ειναι καπως μικρη σε μεγεθος, να μια φωτογραφια μου που εβγαλα την ωρα που επαιζα. :gun:


Οκ παραδεχομαι οτι αυτο το αστειο θα δουλευε καλυτερα την Πρωταπριλια, αλλα εφαγα ολο το χρονο μου παιζοντας με το GunCon.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το συνάντησα και το δοκίμασα σε ένα κατάστημα, χρόνια πριν (αλλά δεν το αγόρασα δυστυχώς). Από τα καλύτερα σε εμφάνιση και λειτουργικότητα που έχω δει.
 
Πολύ καλό!. Περίπου τι βάρος έχει?
 
Δεν εχω ζυγαρια, αλλα με μια αναζητηση που εκανα βρηκα οτι ειναι (υποθετω μαζι με το καλωδιο) περιπου 400γρ.
 
Ακούγεται ιδανικό. Πολύ ελαφρύ έχει ψεύτικη αίσθηση ενώ αν είναι βαρύ κουράζει (έχουν περάσει 3-4 από τα χέρια μου).

Kill 'Em All :fafoutis:
 
Εξαιρετικό review.. έχω ένα PS1 Fat, το είχα αγοράσει τότε που κυκλοφορούσε retail. Φυσικά τώρα τα έχει παίξει το optical drive, αν και κάποια στιγμή ευελπιστώ να το φτιάξω.. Επίσης έχω από τότε μια κούτα με καμιά 200αριά παιχνίδια αντίγραφα, αμφιβάλλω αν διαβάζονται τα CD τώρα πια.. Σχετικά με τα γλυκάκια και τα retro, δεν είναι μόνο γαλλική μόδα, κάτι πραγματάκια που πήρα απο τον lotharek που είναι στην Πολωνία, επίσης βάζει γλυκάκια στη συσκευασία.
 
Πολύ καλό το review
Πανέμορφο το πιστολιδι.
Αγνοούσα την ύπαρξη τέτοιων παιχνιδιών σε ps1. Θα ψάξω να δω αν έχει αντίστοιχα για xbox original.
Τέλος πάντων ζήλεψαν .... και δεν είναι καλό να ζηλεύω γω .....
 
Kαι τα lethal enforces 1-2 ειναι εξαιρετικα παιχνιδια για lightgun στο playstation.

 
πολύ ωραίο το lightgun, ήταν το holy grail για εμάς τα παιδιά των '80ς, ίσως τα γλυκά τα βάλαν οι Γάλλοι να σε γλυκάνουν μιας και con είναι πολύ άσχημη βρισιά στα γαλλικά. σύμπτωση βέβαια μιας και οι γιαπωνέζοι δεν ξέρουν καλά την γλώσσα των gaijin.
 
Ισως να τα βαζουν γιατι μεχρι τωρα βαζανε μονο το τιμολογιο και οταν ανοιγες το δεμα εβλεπες τι ειχες πληρωσεις και σε επιανε κρυος ιδρωτας.

:shocked::bigeyes::diablotin:
 
Μιας και ενημερωσα την εγκατασταση μου με το Open PS2 Loader 1.0.0, ειπα να ριξω και μια ματια στα λιγα PS2 παιχνιδια που ειναι συμβατα με το GunCon.

Χρησιμοποιησα το ιδιο καλωδιο εικονας που ειχα στο PS1 και συνδεσα το lightgun στην πρωτη θυρα και το controller στην δευτερη.



Αν και η επιλογη ειναι μικρη, υπαρχουν διαφορα διασκεδαστικα παιχνιδια.

Time Crisis II




Double gun;!;!;! 'Υπαγε οπίσω μου Σατανά! :gun::gun::gun::armed::armed::armed::headbang::headbang::headbang::headbangdude::headbangdude::headbangdude:





Gunfighter II: Revenge of Jesse James


 
Χαρουμενη συμπτωση, αφου εντελως τυχαια και χωρις να μου κοψει να το ψαξω, επεσα πανω σε καποια hacks που μας επιτρεπουν να παιξουμε με το GunCon παιχνιδια που αρχικα ειχαν υποστηριξη μονο για το Justifier!

Πρεπει να πω οτι δουλευουν παρα πολυ καλα.

Lethal Enforcers I & II




Die Hard Trilogy. Yippee ki yay, mother:diablotin::diablotin::diablotin::diablotin:er





Cryptkiller


 
Πίσω
Μπλουζα