Παρουσίαση MX4SIO για κονσόλες PlayStation 2

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.361
Αντιδράσεις
9.528
Θα δουμε τωρα το MX4SIO, ενα περιφερειακο για κονσολες PS2 που συνδεεται στην θεση καρτας μνημης και δεχεται καρτες microsd με disk images παιχνιδιων τα οποια μπορουμε να παιξουμε με το OPL. To MX4SIO ειναι open source και μπορειτε να το βρειτε απο διαφορες πηγες στο web.

Η αρχικη ονομασια του project ηταν SIO2SD, αλλα αλλαχθηκε για να μην μπερδευεται με το γνωστο περιφερειακο για υπολογιστες Atari 8bit. Θελει προσοχη να μην το μπερδευουμε με το MC2SIO που ειναι μια παραλλαγή που δεν ειναι τοσο συμβατη οσο το MX4SIO και δεν υποστηριζεται αμεσα απο το OPL.

Το MX4SIO εχει καλυτερες επιδοσεις απο το USB. Η ταχυτητα του ειναι επαρκης για να παιξει οποιοδηποτε παιχνιδι χωρις σπασιματα στον ηχο ή την εικονα. Για την ωρα η συμβατοτητα του ειναι παρα πολυ καλη, αλλα οχι στο επιπεδο του του εσωτερικου δισκου. Παντως υπαρχει μια βαση δεδομενων με την συμβατοτητα και τα workarounds που βοηθανε σε διαφορες περιπτωσεις και γινονται βελτιωσεις πρακτικα σε καθημερινη βαση.

Ας δουμε λιγο το συγκεκριμενο που εχω εγω. Το αγορασα απο το ebay απο τον ιδιο κατασκευαστη που εκανε και το SD2PSX. Η ποιοτητα των υλικων ειναι καλη, οπως και το αυτοκολλητο.




Το σχεδιο για το συγκεκριμενο ειναι για εκδοση για SD καρτες, οποτε το ανοιγμα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο την υποδοχη για την καρτα microsd. Η υποδοχη αυτη ειναι spingloaded και ειναι η τοποθετηση και αφαιρεση της καρτας ειναι απροβληματιστη.



Το MX4SIO μπαινει ευκολα στην κονσολα μας και ειναι σταθερο στην θεση του.



Η προετοιμασια μας ειναι απλουστατη. Φορμαρουμε μια καρτα microsd σε FAT32 ή exFAT, φτιαχνουμε τους φακελους που περιμενει το OPL, αντιγραφουμε τα disk images και διορθωνουμε τα ονοματα με το OPL manager. Χρησιμοποιησα το SD2PSX με ενα FMCB image εικονικης καρτας, το οποιο ενημερωσα με την πιο προσφατη εκδοση του OPL.

Χρησιμοποιησα ενα PS2 slim για τις δοκιμες μου.



Αφου φορτωσουμε το OPL για πρωτη φορα πρεπει να κανουμε κανα δυο ρυθμισεις οπως φαινεται εδω.




Απο κει και περα δουλεψαν ολα σωστα και με την πρωτη.



Οταν προσπελασουμε την microsd καρτα του MX4SIO, αναβει ενα πρασινο led εσωτερικα του καλυμματος.



Ας δουμε μερικα παιχνιδια.

Devil May Cry 3. Το παιχνιδι φορτωνει γρηγορα, τα cut scenes και ο ηχος δεν εχουν κομπιασματα και σπασιματα.




Αφου φορτωσουμε το παιχνιδι, επιλεγουμε μια αλλη εικονικη καρτα μνημης στο SD2PSX και σωζουμε χωρις καμια δυσκολια.



H συνεχεια στο επομενο μηνυμα, λογω του περιορισμου 20 εικονων ανα μηνυμα απο album.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συνέχεια απο το προηγούμενο μήνυμα.

Resident Evil 4.





Tony Hawk's Pro Skater 4.






Δοκίμασα και με PS2 fat και εδω χωρις κανένα πρόβλημα.




Συμπερασματικα. Αν δεν εχετε FAT κονσολα με εσωτερικο δισκο, το MX4SIO ειναι εντελως απαραιτητη αγορα. Αν εχετε ηδη καρτα FMCB, τοτε το κοστος ειναι αμελητεο. Ακομα κι αν δεν εχετε ξανασχοληθει με το αθλημα, μπορειτε να το αγορασετε μαζι με μια FMCB καρτα μνημης για οχι πολλα λεφτα. Παντως βρηκα τον συνδιασμο SD2PSX και MX4SIO καταπληκτικο. Με αυτα τα δυο περιφερειακα, θα μπορεσετε να παιξετε σχεδον οποιοδηποτε παιχνιδι για PS2 και με σωσιμο, χωρις να χρειαστειτε ποτε ξανα κατι επιπλεον.

Το MX4SIO κανει το PS2 gaming πιο ευκολο απο ποτε. Must have+++ :award:
 
Πίσω
Μπλουζα