Αναθμισης συνεχεια και αυτη τη φορα στοχος μου ειναι να προσθεσω ενα ποντικι στο ΧΤ μου. Και οχι ενα τυχαιο ποντικι, αλλα πιθανοτητα το μοναδικο σειριακο οπτικο ποντικι ever. Τα βρισκει κανεις ΝΙΒ στο ebay για οχι και τοσα πολλα.
Φωτογραφιες απο το κουτι
Τα περιεχομενα
Οπως βλεπει κανεις αυτο δεν ειναι ενα τυπικο οπτικο ποντικι, αλλα χρειαζεται το ειδικο mousepad για να λειτουργησει. Εχει 3 πληκτρα και 3 διαφορες ρυθμιζομενες επιλογες ευαισθησιας. Δεν χρειαζεται ειδικους drivers.
Εφόσον το ποντικι εχει βυσμα 9 pin και ο υπολογιστης 25 pin, θα χρειαστουμε εναν μετατροπεα. Μετα απο μια μικρη ανασκαφη στις ντουλαπες βρεθηκε ενας.
Δεν εμελε ομως. Δοκιμασα διαφορους drivers χωρις επιτυχια. Ενα screenshot απο τα διαγνωστικα του cutemouse drivers.
Συνδεσα το ποντικι στον κεντρικο υπολογιστη μου με εναν usb to serial adapter και το περιφερειακο αναγνωριστηκε και λειτουργησε χωρις προβλημα στα windows 7!
Συνεπως εχουμε χαλασμενη σειριακη (θυμαστε τι ελεγα περι της χαλασμενης μπαταριας; ) ή προβληματικο adapter (χλωμο).
Προ καιρου ειχα προμηθευτει μια multi I/O isa καρτα 8 bit. Εχει 2 σειριακες, μια παραλληλη και μια game port.
Ρυθμιζεται απο 12 jumpers. Φυσικα δεν ειχα ουτε manual, ουτε παραμικρη ιδεα για πια καρτα προκειται. Μια αναζητηση στο internet μας εδωσε τρεις (
1,
2 και
3) εναλλακτικές. Αναλύοντας το υπάρχον configuration κατέληξα οτι μαλλον ειναι jameco. Εκανα την απαραιτητη ρυθμιση για να απενεργοποιήσω τα παντα εκτος απο την com2 και ξεκίνησα τις δοκιμές.
Επιτυχια! Για του λογω το αληθες το output του διαγνωστικού του cutemouse driver
Αφου έσπευσα να δοκιμασω και τον 9 σε 25 pin adapter (δουλευει) εκανα μια χωροταξική αναδιαμόρφωση για να τα χωρέσω ολα στον περιορισμένο χώρο.
Και ας δουμε και το ποντικι εν δραση.
Norton SI
Police Quest II
Καποια στιγμη θα επιστρεψω στο προβλημα της σειριακης, ελπιζω να μην ειναι κατι πολυ δραματικο.