Παρουσίαση Super Mario Bros για NES

darkheart

Retro Member
Joined
16 Σεπ 2012
Μηνύματα
99
Αντιδράσεις
9
Το συγκεκριμένο review το έχω κάνει και στο http://www.retrocomputers.gr/ αλλά και στο http://retrovgame.blogspot.gr/2013/11/super-mario-bros-nes.html


Όταν το 1985 κυκλοφόρησε στην αγορά το Super Mario Bros για το NES τέθηκαν όλα τα γνωστά standards των platform games. Μέχρι τότε ο κόσμος του κάθε παιχνιδιού ήταν μία και μόνο οθόνη που ο παίχτης είχε ως μοναδικό του σκοπό να μαζέψει όσους περισσότερους πόντους μπορούσε. Το Super Mario Bros όχι μόνο ξέφυγε από αυτό το μονοπάτι αλλά έφτιαξε ένα ολόκληρο βασίλειο με διάσπαρτα νομίσματα, κρυμμένα power-ups, shortcuts, ζωές, γρίφους και εχθρούς για τον Μάριο να αντιμετωπίσει, ώστε να σώσει την Princess Toadstool από τα χέρια του King Koopa.


Προβολή συνημμένου 90433

Το παιχνίδι είναι γνωστό σε όλους τους gamers παλιούς και νέους και έστεψε τον Μάριο βασιλιά των βιντεο games κανοντας τον πιο γνωστό και απο τον Mickey Mouse. Designer του παιχνιδιού ήταν ο πατέρας του Μάριο ο Shigeru Miyamoto και την μουσική την έγραψε ο Koji Kondo γνωστός από μεταγενέστερες δουλειές στα Legend of Zelda και Starfox.

 


Τα γραφικά του παιχνιδιού με τα σημερινά δεδομένα είναι μεν ξεπερασμένα αλλά δίνουν στον παίχτη μια ανάλαφρη αίσθηση περιπλάνησης με τον γαλάζιο με διάσπαρτα σύνεφα ουρανό, το πράσινο τερέν και τα υποβρύχια levels. Φυσικά υπάρχουν και πιό σκοτεινά levels όπως τα υπόγεια και το κάστρο του King Koopa.

 


Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι άψογος. Ο Μάριο δίνει την αίσθηση στον παίχτη πως μπο-ρεί να κάνει τα πάντα. Αν και ο Μάριο ξεκινά το παιχνίδι κοντούλης και αδύναμος βρίσκει στο διάβα του διάφορα power ups όπως μανιτάρια που τον κάνουν Super Mario και Fire Flowers που του δίνουν την δυνατότητα να σκοτώνει τους εχθρούς με fireballs. Ο Starman κάνει τον ήρωά μας ανίκητο για μερικά δευτερόλεπτα και το πράσινο μανιτάρι του χαρίζει ζωή. Στον Mushroom kingdom υπάρχουν ακόμα και μαγικές φασολιές που οδηγούν σε κρυ-φούς θησαυρούς με πολλά νομίσματα. Κάθε 100 νομίσματα ο Μάριο κερδίζει μια ζωή.

 


Προβολή συνημμένου 90434

Συνολικά υπάρχουν 32 επίπεδα που χωρίζονται από 8 κόσμους. Φυσικά υπάρχουν κρυφά μονοπάτια ώστε να παρακάμψετε μερικά επίπεδα. Το παιχνίδι είναι ιδανικό για speedrun εξ'αιτίας της ταχύτητας του Μάριο και των παρακαμπτηρίων που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει.

 


Το παιχνίδι είναι για 2 παίχτες όμως ο κάθε παίχτης παίζει εκ περιτροπής. Σε συνέντευξη τού ο Miyamoto είχε πει πως απο τo πρώτο Super Mario Bros ήθελε να μπορούν να παίζουν και οι δύο παίχτες ταυτόχρονα όμως οι τεχνικοί περιορισμοί που έθετε το NES απέτρεψαν κάτι τέτοιο.

 


Αν λοιπόν σας αρέσουν τα παραμύθια δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να σώσετε την πριγκίπισσα...ακόμα και αν αυτή βρίσκεται σε άλλο κάστρο.
 
Ωραιος φιλε :thumbup:

Οτι και να πουμε για τον απολυτο ηρωα τον videogames και πιο γνωστη φιγουρα παγκοσμιως μαζι με τον pacman ειναι λιγο.Το μονο που θα πω ειναι οτι οποιος γουσταρει αυτο το παιχνιδι (ολος ο κοσμος δηλαδη ) ας ριξει μια ματια στο πραγματικο sequel Του παιχνιδιου τo εκπληκτικο και πιο προκλητικο και δυσκολο Super Mario Bros 2 (The lost Levels).

Οποιος θελει να μαθει περισσοτερα γιαυτο review εδω http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?24235-Super-Mario-Bros-2-%28Japan%29-%28The-Lost-Levels%29
 
darkheart είπε:
Μέχρι τότε ο κόσμος του κάθε παιχνιδιού ήταν μία και μόνο οθόνη που ο παίχτης είχε ως μοναδικό του σκοπό να μαζέψει όσους περισσότερους πόντους μπορούσε.
Υπήρχαν κάποια παιχνιδάκια που είχαν ήδη ξεφύγει από την μία μόνο οθόνη (το Donkey Kong είχε 4 "πίστες", το Jungle King είχε και αυτό κάμποσες οθόνες και τα Pitfall είχαν ένα κόσμο να εξερευνήσεις ας πούμε) αλλά ναι, το Mario Bros ήταν το platform που πραγματικά ξέφυγε, σου έδινε την αίσθηση ότι βρισκόσουν σε έναν μεγάλο virtual κόσμο με πολλές περιοχές να εξερευνήσεις, πολλά μυστικά να βρεις και την αίσθηση ότι κάπου εκεί μακριά υπάρχει ένα τέλος που πρέπει να φτάσεις και υπήρχε ακόμα και ένας αρχηγός που πρέπει να νικήσεις. Ήταν το πρώτο game που είδα όπου το score δεν είχε τόση σημασία όση να φτάσεις στο τέλος και να δεις τον τερματισμό.
 
metalcandyman είπε:
Οτι και να πουμε για τον απολυτο ηρωα τον videogames και πιο γνωστη φιγουρα παγκοσμιως ειναι λιγο.
Ποσο δικιο εχεις ρε Μπιλαρα...οτι και να πουμε ειναι πραγματικα πολυ λιγο!!! ;)

sonic-the-hedgehog.png
....:biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:

πηγη
 
Nτροπη και αισχος ιεροσυλε που αμαβρωνεις αυτο το ιερο θεμα βαζοντας αυτη την μπλε γλιτσα :p
 
Δεν λες καλά που δεν έβαλε τον πρασσινομάτι Sonic...
 
Πολυ ωραιο Review, για ενα παιχνιδι σταθμο για τα video games!
 
Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που έπεσε στα χέρια μου το Super Mario Bros κι έμαθα τι θα πει σωστό gaming από μικρός. Το παιγνίδι αυτό ήταν κλάσης ανώτερο από όλα όσα κυκλοφορούσαν έως εκείνη την εποχή και αρκούσε για να κάνει το Μάριο μία από τις αγαπημένες μας φιγούρες. Βέβαια ο Μάριο έλαβε μέρος και σε άλλους τίτλους πριν από αυτόν αλλά το Super Mario Bros τον καθιέρωσε και από τότε έγινε συνώνυμος με τα παιγνίδια πλατφόρμας, ακόμα και στις τρεις διαστάσεις...
 
metalcandyman είπε:
Nτροπη και αισχος ιεροσυλε που αμαβρωνεις αυτο το ιερο θεμα βαζοντας αυτη την μπλε γλιτσα :p
Οριστε βρε...για μην γκρινιαζεις...γκρινιαρη! :p

964.jpg

Πηγη ΑΛΜΑΝΑΚΟ Νο16 6/1992
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Πηγη ΑΛΜΑΝΑΚΟ Νο16 6/1992"

 


Παιχνίδι του '85 και το 1992 (εποχές που το Mega Drive είχε ήδη μπει στα σπίτια μας προ πολλού) για την Ελληνική αγορά ήταν κάτι καινούριο... Οπως και το NES δηλαδή.
 
Το review λες και το έγραψε 5χρονο... Χελώνες Κόπα και Πριγκίπισσα Τσαντστούλ!!!
 
johnny19818 είπε:
Το review λες και το έγραψε 5χρονο... Χελώνες Κόπα και Πριγκίπισσα Τσαντστούλ!!!
Και μην ξεχνάμε πως ο πρωταγωνιστής είναι ο περίφημος "Μάριο Μπρος" (του "Μάριου Μπρου", τον "Μάριο Μπρο" κ.λπ.).
 
Αυτο ειναι πολυ συχνο φαινομενο σε ολα αυτα τα περιοδικα που το αντικειμενο τους δεν ηταν τα videogames και ελεγαν ρε δε βαζουμε και κανενα review απο κανενα παιχνιδι να γεμησουμε καμια σελιδα παραπανω και να τσιμπησουμε και κανεναν αναγνωστη που γουσταρει τα videogames.Ετσι λοιπον καθοταν ο καθε πικραμενος που μπορει να μην ειχε και καμια σοβαρη εμπειρια με τα videogames και εγραφε ενα review οπως αυτο που συζηταμε και ειναι για γελια.Προσωπικα διακαιολογω αυτο το θεμα γιατι πολυ απλα οπως ειπα δεν ηταν αυτο το αντικειμενο του περιοδικου εδω καλα καλα σε περιοδικα του χωρου κατα καιρους απο και καλα ειδημονες του χωρου εχουμε διαβασει κατι review Ο θεος να τα κανει review.Τελως παντως δεν ειναι του παροντος αυτο το θεμα.
 
Olorin είπε:
Και μην ξεχνάμε πως ο πρωταγωνιστής είναι ο περίφημος "Μάριο Μπρος" (του "Μάριου Μπρου", τον "Μάριο Μπρο" κ.λπ.).
Και που να δεις και τη συνέχεια του Μάριο Μπρος, το Μάριο Πίσω!
 
Ειναι και γλυκουλης παντως! χαχα
 
Καλό παιχνιδάκι αγαπημένος Μάριο και στις 3 συνέχειες
 
Πίσω
Μπλουζα