Παρουσιαση εξαγωγεα αναλογικου ηχου απο HDMI

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.311
Αντιδράσεις
9.412
Ας ριξουμε μια πολυ γρηγορη ματια σε μια συσκευη που ισως να ειναι χρησιμη σε εμας τους retrogamers. Στην προσφατη ανασκαφη που εκανα για το τρισαθλιο OTG card reader/usb hub, ξεθαψα αυτο το spliter απο HDMI σε αναλογικο (και οχι μονο) ηχο απο την εταιρια Tendak. Ειλικρινα δεν θυμαμαι πως βρεθηκε στην κατοχη μου, ποτε και γιατι. Μια προχειρη αναζητηση στα email μου λεει οτι το αγορασα απο το amazon το 2015, αλλα αυτο δεν με βοηθαει ιδιαιτερα.

Ας ξεκινησουμε απο το παραδοσιακο unboxing.

Το κουτι ειναι το κλασσικο που εχουν δεκαδες τετοιες διαφορετικες συσκευες.

PB226981.JPGPB226982.JPG

Τα περιεχομενα, τροφοδοτικο 5V 1A κακιστης ποιοτητας με αγγλικη πριζα, ενα πολυ μικρο manual και η συσκευη.

PB226983.JPG

Ας δουμε την συσκευη. Το περιβλημα της ειναι μεταλλικο.

Απο την μια μερια εχουμε εισοδο ρευματος, ενδεικτικη λυχνια λειτουργιας, εισοδο hdmi και επιλογεα τριων θεσεων. Passthrough απενεργοποιει ολες τις εξοδους εκτος απο το hdmi. 2CH εξαγει στερεοφωνικο ηχο απο την αναλογικη εξοδο και PCM Stereo απο την εξοδο S/PDIF. 5.1CH βγαζει ηχο 5.1 (AC3 και DTS) απο το S/PDIF και απενεργοποιει την αναλογικη εξοδο. Ή τουλαχιστον ετσι λεει το manual.

PB226984.JPG

Απο την αλλη μερια, εχουμε την εξοδο HDMI, ενδεικτικη λυχνια εξοδου ηχου, εξοδο S/PDIF και αναλογικη εξοδο σε βυσματα RCA.

PB226985.JPG

Χρησιμοποιοντας εναν μετατροπεα απο 2 RCA σε θυληκο mini jack στερεοφωνικο συνδεσα την αναλογικη εξοδο με την εισοδο στην τηλεοραση. Συνδεσα την πηγη μου (το Sony Playstation Classic) με HDMI καλωδιο στην εισοδο και με HDMI καλωδιο απο την εξοδο προς το προιστορικο LG Monitor TV (το οποιο δεν διαθετει HDMI, οποτε και χρησιμοποιησα εναν μετατροπεα απο HDMI σε DVI).

PB226986.JPG

Το αποτελεσμα; Φαινεται να δουλευει φυσιολογικα. Ο ηχος ειναι στερεοφωνικος, καθαρος και εγω τουλαχιστον δεν μπορω να νιωσω καποια καθυστερηση στον ηχο στα παιχνιδια.

Αξιοσημειωτο εδω οτι ασχετα απο την ρυθμιση του επιλογεα η αναλογικη εξοδος λειτουργει φυσιολογικα. Αχ αυτοι οι τρελοκινεζοι... :wacko:

Αν χρειαστει μια τετοια συσκευη στην εγκατασταση σας αυτη εδω φαινεται να δουλευει οκ.
 
Πίσω
Μπλουζα