Παρουσιαση 8BitDo Mod Kit για NES gamepad

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.311
Αντιδράσεις
9.412
Ας δουμε τωρα μια πολυ ενδιαφερουσα προταση στον χωρο των ασυρματων χειριστηριων για NES. Προκειται για το Mod Kit για κλασσικα NES gamepads απο την γνωστη εταιρια του χωρου 8Bitdo. Προκειται για ενα κιτ που μετατρεπει το κλασσικο nes gamepad σε ασυρματο bluetooth χειριστηριο που μπορει να συνεργαστει με Windows, Android, Mac, Switch αλλα το βασικο για μενα, με το 8Bitdo Nes Retro Receiver. To κιτ ειναι εξαιρετικα οικονομικο και μπορει κανεις να το παραγγειλει απευθειας απο την κατασκευαστρια εταιρια. Παρολα τα προβληματα τις παραλαβες δεματων την σημερον ημερα, ηρθε χωρις σημαντικη καθυστερηση και δραματα.

Το κιτ ερχεται σε ενα απλο χαρτοκουτι χωρις πολλα πολλα.



Τα περιεχομενα. Το ιδιο το κιτ με μεγαλο αντιστατικο σακουλακι για να διατηρησουμε την πλακετα που θα αφαιρεσουμε, οδηγιες εγκαταστασης και χρησης, καλωδιο φορτισης και ενα μικρο κατσαβιδακι δωρο.



Ας δουμε λιγο το ιδιο το κιτ. Προκειται για μια πλακετα που αντικαθιστα τελειως την πλακετα του gamepad.

Στην μια μερια εκτος απο τις επαφες βλεπουμε και το βυσμα φορτισης/ενδεικτικη λυχνια λειτουργιας που συνδεεται με την πλακετα με μια πολυ λεπτη καλωδιοταινια.



Στην αλλη πλευρα εκτος απο την μπαταρια βλεπουμε και ενα βυσμα microusb, το οποιο χρησιμοποιειται μονο για αναβαθμιση firmware και δεν ειναι εκτεθημενο οταν συναρμολογησουμε το κιτ.



Πριν ξεκινησουμε την μετατροπη κανουμε εναν ελεγχο αν υπαρχει νεοτερο firmware.



Το θυμα Ο εθελοντης. Η επεμβαση ειναι αναιμακτη και ευκολα αναστρεψιμη, αφου δεν χρειαζεται να κοψουμε ή μετατρεψουμε κατι απο την αρχικη πλακετα ή το πλαστικο καλυμα.



Εξι βιδες μας δινουν προσβαση στο εσωτερικο.



Αφαιρουμε προσεκτικα την πλακετα.



Το εσωτερικο ειναι σχετικα καθαρο, αλλα ενα καθαρισματακι δεν εβλαψε ποτε κανεναν.



Τοποθετουμε την καινουρια πλακετα και προσεκτικα βαζουμε το βυσμα τροφοδοσιας/ενδεικτικη λυχνια/ταπα για κλεινει την τρυπα για να μην μπαινει βρωμια. Με ενα σμπαρο τρια τρυγωνια, πολυ εξυπνη σχεδιαση. Δυστηχως ξεχασα να βγαλω φωτογραφια. :bash:

Βιδωνουμε το πισω μισο του καλυματος στην θεση του και φορτιζουμε το gamepad. Οποιοσδηποτε φορτιστης usb κανει δουλεια και με την βοηθεια της φωτεινης ενδειξης ξερουμε ποτε ολοκληρωνεται η φορτιση.

Το τελικο αποτελεσμα.




Ακολουθωντας τις συντομες αλλα περιεκτικες οδηγιες παντρευουμε το gamepad με το retro receiver και ειμαστε ετοιμοι για παιχνιδι. Δεν διαπιστωσα κανενα απολυτως θεμα σε οτιδηποτε δοκιμασα. Δεν ειμαι ο υπερgamer για να καταλαβαινω πολλα πραγματα απο lag, αλλα αλλοι πολυ πιο ειδικοι απο εμενα λενε οτι ειναι αμελητεο.



Ενα διαγνωστικο για gamepads. Ολα καλα.



Excitebike.



Ειπα να κανω και ενα γρηγορο test drive στην συνδεση blue tooth με τον υπολογιστη μου. Χρησιμοποιησα ενα προιστορικο usb dongle, αλλα δεν αντιμετωπισω κανενα απολυτως προβλημα.




Super Mario Bros στο FCEUX NES emulator.



Εξυπνη σχεδιαση, οικονομια και ευκολια στην εγκατασταση. Ολα αυτα σε συνδιασμο οτι δεν προκαλουμε μη αναστρεψιμες αλλαγες στο κλασσικο μας gamepad. Απλα δεν μπορω να βρω κατι αρνητικο να πω. Αξιζει εδω να αναφερουμε η 8Bitdo προσφερει παρομοια κιτ για διαφορες κλασσικες κονσολες και για μερικες απο αυτες τις μοντερνες mini/classic/whatever. Τελικο συμπερασμα: must have +++ :award:
 
Φοβερο εξαρτημα αυτο δεν ειχα ιδεα πως υπαρχει κατι τετοιο.Το NES ειναι μακραν η αγαπημενη μου κονσολα και μια απο της ελαχιστες ρετροκονσολες που ειναι μονιμα κατω απο την τηλεοραση μου και μιλαω για το original οχι για το mini.Θα το χτυπησω σιγουρα αυτο το μαραφετι ειναι και ευκολο στην εγκατασταση να καθομαι απεναντι στον καναπε αραχτος να παιζω χωρις καλωδια κλπ.

Thanks Freak :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
 
Εχω του SNES, αν εξαιρεσες τον τροπο φόρτισής, ειναι αξιοπρεπεσατο.
 
Δεν βλεπω με ποιον τροπο θα μπορουσαν να υλοποιήσουν φόρτιση με microusb ή usb-c χωρις να πρεπει να ανοιχτει τρυπα στο gamepad.
 
Πίσω
Μπλουζα