Παρουσιαση 8bitdo NES Retro Receiver

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.310
Αντιδράσεις
9.410
Οποιος εχει ασχοληθει ποτε με το video gaming ξερει οτι τα καλωδια ειναι ενα αναποφευκτο προβλημα που συνοδευει το hobby. Καλωδια τροφοδοσιας, καλωδια εικονας και ηχου, καλωδια interconnect, καλωδια χειριστηριων. Θα σταθω λιγο στην τελευταια κατηγορια. Οσο ειχαμε μικρες τηλεορασεις και περιορισμενο χωρο δεν ηταν τοσο μεγαλος περιορισμος το καλωδιο του χειριστηριου μεχρι την κονσολα μας. Πλεον ομως με τις μεγαλυτερες τηλεορασεις ειναι απαραιτητο να απομακρυνουμε καπως το χειριστηριο απο την κονσολα μας. Οι συγχρονες κονσολες προσφερουν αυτη την δυνατοτητα με τα ασυρματα χειριστηρια, τι γινεται ομως με τις κλασσικες παιχνιδομηχανες; Θα εξετασουμε εδω ενα εξαρτημα που προσφερει ασυρματη λειτουργικοτητα στο NES μας.

Απο την εταιρια 8bitdo ερχεται το NES Retro Receiver, ενας δεκτης bluetooth που επιτρεπει να χρησιμοποιησουμε μια σειρα απο bluetooth χειριστηρια με το NES μας. Η εταιρια αυτη εχει κανει αρκετο θορυβο τον τελευταιο καιρο με πολλα ενδιαφεροντα προιοντα και κινητικότητα στα social media.

Ας δουμε απο κοντα τον δεκτη. Ερχεται σε μια ευπαρουσιαστη συσκευασια και συνοδευεται με ενα καλωδιο usb σε microusb μικρου μεγεθους και συντομες οδηγιες. Ο δεκτης απο την μια μερια εχει βυσμα χειριστηριο NES και απο την αλλη ενα κουμπι, ενα led και ενα βυσμα microusb. Ειναι φτιαγμενο με καλης ποιοτητας πλαστικο και εξαιρετικο φινιρισμα. Ο δεκτης ειναι συμβατος με ολα τα χειριστηρια της εταιριας καθως και με wiimote, wiimote motionplus, wii u pro controller, ps3 και ps4 controllers. Επιπλεον αν τον συνδεσουμε στον υπολογιστη ή σε PS3 με το συνοδευομενο καλωδιο, μας επιτρεπει να χρησιμοποιησουμε τα χειριστηρια της εταιριας (στον υπολογιστη υποστηριζει το πιο συγχρονο προτοκολλο x-input). Ακομα εχει την δυνατοτητα να συνδεσουμε εως 4 retro receiver για multi user gaming. Επιπλεον ειναι συμβατο οχι μονο με τις αυθεντικες κονσολες Nintendo, αλλα και με καποιους πολυ γνωστους καλοφτιαγμενους κλωνους. Τελος το firmware της συσκευης αναβαθμιζεται μεσω του προαναφερθεντος usb καλωδιο.

2016-08-02-20h13m30.JPG

2016-08-02-20h13m47.JPG

Καλα ολα αυτα, αλλα ας περασουμε στο ψητο. Συνδεσα το retro receiver στην πρωτη θεση χειριστηριου του NES και αναψα την κονσολα.

2016-08-02-20h31m31.JPG

Επομενο βημα ειναι να συγχρονισω το retro receiver με το χειρηστηριο μου (χρησιμοποιησα μια μαιμου wiimote motionplus). Αυτο συνηθως γινεται σχετικα γρηγορα, αλλα μια στο τοσο μπορει να στραβωσει και να κανει εως και ενα λεπτο. Το κακο ειναι οτι καθε φορα που σβηνουμε το NES μας, μετα πρεπει να ξαναγινει συγχρονισμος. Τωρα ο χρονος συγχρονισμου εχει να κανει με το firmware και το χειριστηριο που χρησιμοποιουμε. Οι πιο προσφατες εκδοσεις του firmware ειναι πιο γρηγορες στον συγχρονισμο.

2016-08-02-20h30m50.JPG

Αμα συγχρονισει ολα δουλευουν αψογα και συνεργαζεται αρμονικα με το Everdrive NES και οποιοδηποτε παιχνιδι δοκιμασα. Δεν ειμαι και ο super παιχτης με τα αντανακλαστικα αιλουροειδους, αλλα δεν μπορω να πω οτι συναντησα καποιο lag ή οποιοδηποτε αλλο θεμα στο gaming μου. Απομακρυνθηκα οσο μου επιτρεπει ο χωρος διατηρωντας line of sight περιπου 8 με 10 μετρα χωρις προβλημα. Προσφερει ολη την λειτουργικοτητα (turbo) που περιμενει κανεις απο ενα NES χειριστηριο.

2016-08-02-20h39m10.JPG

Bad dudes

2016-08-02-20h32m11.JPG

2016-08-02-20h31m46.JPG

Ειπα να αναβαθμισω το firmware στην πιο προσφατη εκδοση. Η αναβαθμιση ειναι ευκολη και μαλλον ακινδυνη. Το δικο μου retro receiver ειχε ερθει φλασαρισμενο με την εκδοση 1.09, η οποια δεν υπαρχει πουθενα online. Οταν φλασαρα την πιο προσφατη εκδοση 1.2 τοτε σταματησε να συνεργαζεται το retro receiver με το μαιμου wiimote μου! Οτι και αν δοκιμασα συγχρονιζει, αλλα δεν κανει τιποτα. Δοκιμασα διαφορες παλιοτερες εκδοσεις που βρηκα χωρις επιτυχια. Βεβαιως στο site και στο readme του firmware αναφερει οτι εχει αφαιρεθει προσωρινα η συμβατοτητα με τα ευρωπαικα wiimote, αλλα ηλπιζα οτι αυτο ισχυε μονο για τα αυθεντικα Nintendo χειριστηρια. Προφανως οχι. Εστειλα ενα mail στο support της εταιριας και μου εστειλαν το firmware 1.09, για να μπορεσω να λειτουργησω προσωρινα. Λεγεται οτι στην επομενη εκδοση firmware θα επανερθει η συμβατοτητα με τα ευρωπαικα χειριστηρια.

/monthly_2018_02/large.image_142271.jpg.dce4feafdb66b7a6d70b87c37b53e00a.jpg

Δοκιμασα εν συντομια και την δυνατοτα χρησης του retro receiver με τον υπολογιστη, και οντως αναγνωριζεται σαν x-input συσκευη, αλλα τουλαχιστον με το μαιμου wiimote δεν παιζει. Δεν με πολυκαιει αυτο το feature παντως, ειναι για οσους ασχολουνται με emulators...

Για να ολοκληρωσουμε (για την ωρα). Το NES Retro Receiver ενα πολυ ενδιαφερον προιον και παρολα τα μικροπροβληματα της παιδικης ηλικιας αξιζει τον κοπο για τον φανατικο NES user. Η 8bitdo δειχνει σαν εταιρια που ενδιαφερεται για τους πελατες της και ασχολειται ενεργα με την βελτιωση των προιοντων της μεσω firmware updates. Επισης πρεπει να πω οτι τα χειριστηρια που διαθετουν δειχνουν εξαιρετικα και καποια στιγμη θα χτυπησω τουλαχιστον ενα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ειπα να ξαναεπισκεφτω το NES Retro Receiver τωρα που εχει ωριμασει το firmware του. Συνεπως, ας ξεκινησουμε απο την αναβαθμιση.

Περιεργως υπαρχουν 2 διαφορετικες εφαρμογες για την αναβαθμιση firmware. Η μια ειναι ειδικα για την συγκεκριμενη συσκευη ενω η δευτερη εχει υποστηριξη για σχεδον ολα τα προιοντα της 8bitdo.

Αποφασισα να χρησιμοποιησω την πρωτη. Συνδέουμε με το usb καλωδιο το receiver κρατώντας πατημενο το κουμπι sync. Τρεχουμε το προγραμμα αναβαθμισης, επιλεγουμε το firmware και ειμαστε ετοιμοι.

Image1.jpg

Το δευτερο προγραμμα. Αξιοσημειωτο ειναι οτι μας προτεινει μια εκδοση μεταγενεστερη απο αυτη που ειναι στο site, αλλα ειναι beta και ετσι επελεξα να μην βαλω αυτη την στιγμη.

Image2.jpg

Σαν πρωτη δοκιμη ειπα να δω πως συνεργαζεται ο receiver με ενα PS3 Sixaxis χειριστηριο. Η διαδικασια του συγχρονισμού ειναι εξαιρετικα πολυπλοκη την πρωτη φορα που την κανουμε.

Αρχικα πρεπει να κατεβασουμε και εγκαταστησουμε το προγραμμα SixaxisPairTool. Αφου το κανουμε αυτο, τρεχουμε το προγραμμα, συνδεουμε το χειριστηριο με usb καλωδιο. Αφου εγκατασταθουν drivers και κανουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστη μας, ξανατρεχουμε το προγραμμα για να επιβεβαιώσουμε την σωστη λειτουργία του.

Μετα κατεβαζουμε, αποσυμπιεζουμε και τρεχουμε το προγραμμα Retro Receiver Tools. Κρατωντας πατημενο το κουμπι sync συνδεουμε τον receiver στον υπολογιστη μας. Μετα συνδεουμε το Sixaxis. Αμα αναγνωριστουν ολα σωστα παταμε και το κουμπι Pair.

Image3.jpg

Πλεον μπορουμε να συνδεσουμε το receiver στο NES μας. Αναβουμε την κονσολα και παταμε το κουμπι PS στο χειριστηριο και ειμαστε ετοιμοι για παιχνιδι.

P5026037.JPG

Yoshi's Cookie

P5026036.JPG

Ας δουμε και την χρηση του receiver και Sixaxis σαν x-input ασυρματο χειριστήριο στο PC. Απλα συνδέουμε το receiver με το usb καλωδιο, παταμε το PS κουμπι στο χειριστήριο και ειμαστε ετοιμοι για δραση. Πρεπει να πω εδω οτι αυτος ειναι μακραν ο πιο ευκολος τροπος να χρησιμοποιήσουμε playstation 3 και 4 ασύρματα χειριστήρια στα windows. 1000 φορες πιο ευκολο απο τo ScpToolkit!!!

P5026038.JPG

Ας ριξουμε μια ματια στην λειτουργικότητα του χειριστηρίου. Για καποιον λογο αναγνωρίζεται σαν 8bitdo FC30 Pro. Ο z axis αντιστοιχεί στα L2/R2, τα x/y rotation στο right analog stick, ta x/y axis στο left analog stick και το POV hat στο dpad. Ολα αυτα καθως και τα 10 κουμπια δουλευουν κανονικα.

Image4.jpg

Dino Eggs Rebirth

P5026039.JPG

Γενικες εντυπωσεις: με την αναβαθμιση firmware προκειται πλεον για μια εντελως διαφορετικη συσκευη. Δουλευει αψογα, συγχρονίζει αμεσα και με την πρωτη. Αν εξαιρέσω τις μακροσκελείς διαδικασιες αναβάθμισης και ρύθμισης ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος.

Αλλα δεν τελειώσαμε εδω. Οταν καταφερω και ξεθαψω τα wiimotes μου, θα δουμε πως τα παει και με αυτα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αφου συγύρισα ενα σωρο retroπραγματα που ειχαν στοιβαχθεί μπροστα στην ρετροντουλαπα, καταφερα να βρω δυο wii remotes, το πρωτο μου αυθεντικο (αχ χρυσες αναμνησεις, οπως τοτε που μου εδωσα μια στα μουτρα με δαυτο οταν επαιζα wii tennis) και ενα μαϊμού wii motionplus.

P5046040.JPG

Αφου καθάρισα το αυθεντικό και φόρτισα τις eneloop μπαταριες που βρηκα μεσα τα δοκιμασα και τα δυο με το retro receiver. Εδω τα πραγματα ειναι παρα πολυ απλα. Αναβουμε το NES, παταμε το κουμπι sync στο receiver, παταμε το κουμπι sync στο χειριστηριο (αυτο που ειναι κρυμμενο απο το καπακι της μπαταριας) και ειμαστε ετοιμοι για rock'n'roll.

Τουλαχιστον κατα το ήμισυ, γιατι ενω το αυθεντικο wii remote παιζει αψογα, η μαϊμού συγχρονίζει αλλα δεν δουλευει τιποτα. Μικρο το κακο.

Να και ενα διαγνωστικο που μας λεει οτι ολα ειναι καλα.

P5046042.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το αγόρασα φέτος αυτό το εξάρτημα και το δοκίμασα με το χειριστήριο του ΧΒΟΧ One και δουλεύει άψογα. Σε OEM Wii mote πάλι δεν μου δούλεψε!
 
Βγαλε μια φωτογραφια το ασυμβατο wiimote για να ξερουν οι συμφορουμιτες μας τι να αποφύγουν!
 
Ένα σαν αυτό
 

Συνημμένα

  • s-l1600.jpg
    s-l1600.jpg
    21,9 KB · Προβολές: 1
Πίσω
Μπλουζα