Παρουσιαση Mister FPGA

Δεν τίθεται θέμα vs απλά αναφερα μια πολύ φτηνή εναλλακτική.
 
Ναι, αλλα δεν ειναι εναλλακτική με την ιδια εννοια που το πατίνι δεν ειναι εναλλακτική για το αυτοκίνητο, παρολο που και τα δυο μπορουν να σε πανε απο το Α στο Β.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι μειώνω το πατινι, γιατι μπορεις να διασκεδάσεις ωρες με δαύτο.

Και παλι συγνωμη για το υφος μου, αλλα εχει καταντησει κουραστικο κατω απο καθε video, καθε blog post, καθε παρουσιαση σε forum να πεταγεται καποιος εξυπνακιας και να λεει "raspberry pi", "το pc μου" κλπ, λες και υπαρχει καποιος στον πλανητη που δεν το ηξερε ηδη...
 
Υπαρχουν δυο βασικοι τυποι πυρηνων στο Mister FPGA. Αυτοι που οταν τους φορτωσουμε, εκτελουνται απευθειας και αυτοι που περιμενουν απο εμας να επιλεξουμε media για να λειτουργησουν.

Η πρωτη κατηγορια χωριζεται σε δυο βασικες υποκατηγοριες. Εχουμε πυρηνες που φορτωνουν και εκτελουν απευθειας το παιχνιδι και αυτους που φορτωνουν και εκτελουν καποιου ειδους firmware ή bios και μενουν ετσι μεχρι να τους πουμε τι να κανουν.

Η πρωτη υποκατηγορια ειναι κυριως πυρηνες για παιχνιδια arcade. Μολις φορτωσουμε τον πυρηνα, εκτελειται απευθειας το παιχνιδι και μπορουμε να αρχισουμε να παιζουμε.



Πρεπει πατησουμε το καταλληλο κουμπι για να μπουμε στο μενου επιλογων. Σε καθε πυρηνα υπαρχουν τρεις βασικες οθονες μενου. Μια με γενικες ρυθμισεις του Mister FPGA.



Μια με ειδικες ρυθμισεις για τον συγκεκριμενο πυρηνα. Αυτες ειναι συνηθως εντελως διαφορετικες απο πυρηνα σε πυρηνα.



Μια με γενικες ρυθμισεις για καθε πυρηνα. Συνηθως ειναι ιδιες ή παρομοιες για ολους τους πυρηνες. Για παραδειγμα εχουμε και εδω ρυθμισεις controller και αντιστοιχησεις πληκτρων σε λειτουργιες, οπως ειχαμε στις γενικες ρυθμισεις του Mister FPGA, αλλα εδω ισχυουν μονο για τον συγκεκριμενο πυρηνα.



Οτι αλλαγες κανουμε, θα πρεπει να τις αποθηκευσουμε, διαφορετικα θα χαθουν οταν κλεισει ο πυρηνας.

Η δευτερη υποκατηγορια ειναι πυρηνες υπολογιστων ή πιο συγχρονων κονσολων που φορτωνουν καποιο firmware.

Ο πυρηνας του Commodore 64. Οταν φορτωσει, αμεσως μας δειχνει την αρχικη οθονη της Basic.



H οθονη ειδικων ρυθμισεων μας επιτρεπει να παραμετροποιησουμε τον πυρηνα και να φορτωσουμε images απο δισκετες, κασετες και cartridges.



H οθονη γενικων ρυθμισεων, δεν αλλαζει ιδιαιτερα απο πυρηνα σε πυρηνα.



Παμε στην δευτερη κατηγορια πυρηνων, που δεν εκτελουνται αυτοματα αφου φορτωσουν. Προκειται ως επι το πλειστον για κονσολες που δεν εχουν καποιο firmware. Σαν παραδειγμα ο πυρηνα του Mega Drive. Οταν φορτωσει μας δειχνει μια μαυρη οθονη και ανοιγει αυτοματα το μενου ειδικων επιλογων, για να φορτωσουμε καποιο cartridge rom image. Επιπλεον εχουμε επιλογες για να παραμετροποιησουμε τον πυρηνα.



Ας δουμε τωρα μερικους αξιολογους πυρηνες.

Sony Playstation. Οταν φορτωσει ο πυρηνας ξεκιναει με την κλασσικη οθονη του bios.



Πρεπει να επιλεξουμε εμεις disc image απο το ειδικο μενου. Οπως ολοι οι πυρηνες για συσκευες που δεχονται disc images, υποστηριζει bin/cue και chd images.



O πυρηνας ειναι απο τους πιο πλουσιους σε λειτουργιες και επιλογες. Ειναι απο τους ελαχιστους πυρηνες με save states.



Ειναι απο τους λιγους πυρηνες που υποστηριζει cheats. Δεν χρειαστηκε να κανω το παραμικρο, παρα μονο να επιλεξω να τα κατεβασει το update all script.



Πλουσιες και οι ρυθμισεις για εικονα/ηχο και επιπλεον παραμετροποιηση.




Ας παιξουμε και κατι τις. Zoop.




Στην συνεχεια θα δουμε διαφορες τροποποιησεις και αλλους αξιολογους πυρηνες.
 
Πίσω
Μπλουζα