Παρουσιαση Retro-bit Mega Drive Wireless 8-button Arcade Pad 2.4GHz

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.340
Αντιδράσεις
9.485
Δεν ειναι κατι που εψαχνα, αλλα τις προαλλες επεσα επανω στο Retro-bit Mega Drive Wireless 8-button Arcade Pad 2.4GHz σε πολυ καλη εκπτωση και ετσι δεν μπορεσα να αντισταθω στον πειρασμο. Δυστυχως σε έκπτωση ηταν μονο η διαφανη μπλε εκδοση, που δεν ειναι ιδιαιτερα του γουστου μου, αλλα αυτα εχει η ζωη.

Ας δουμε λιγο τα χαρακτηριστικα του. Πρόκειται για επίσημα εξουσιοδοτημένο απο την Sega χειριστηριο. Εκτος απο τα κλασικα 6 κουμπια συν Start στην προσοψη εχει δυο ακομα μικρα κουμπια (home και select). Επιπλεον εχει δυο shoulder buttons. Τελος εχει μια υποδοχη microusb για φορτιση και αναβαθμιση firmware Συνοδευεται απο 2 δεκτες 2.4GHz εναν USB και εναν για Mega Drive. O Mega Drive δεκτης εχει μια υποδοχη microusb για αναβαθμιση firmware. O USB δεκτης ειναι επισημα συμβατος με PC (d-input και x-input), MAC, PS3, Switch και Mega Drive Mini.

Η συσκευασια

P4286012.JPG
P4286013.JPG

Μεσα βρισκουμε μια πολυτελη θηκη με το χειριστηριο, τους δεκτες και υπολοιπα περιεχομενα.

P4286016.JPG
P4286017.JPG

Το χειριστηριο οψη και αναποδη.

P4286020.JPG
P4286028.JPG

Οι δυο δεκτες

P4286029.JPG
P4286030.JPG

Ενα πολυ περιεκτικο manual, μια ευχαριστηρια καρτα και ενα καλωδιο microusb

P4286031.JPG

Πριν κανουμε οτιδηποτε, ας αναβαθμισουμε τα firmware. Η διαδικασια εχει καποια βηματα και θα χρειαστουν 2-3 προσπαθειες μεχρι να τα καταφερετε.

Για το USB δεκτη.

Image3.jpg

Για τον Mega Drive δεκτη με το παρεχομενο καλωδιο.

Image4.jpg

Ωρα για δραση. Στο Mega Drive. Θελει λιγο προσοχη πως συνδεουμε τον δεκτη γιατι ειναι λιγο σφικτο το βυσμα. Απο κει και περα δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Δουλευει τοσο σε 6 οσο και σε 3 button mode. Το select δουλευει σαν Mode. Τα shoulder buttons και το home ειναι ανενεργα.

P4286017.JPG

Στο PC, ομοιως δεν συναντησα και περιεργο εκτος απο κατι λειτουργίες φαντασματα που δεν επηρεάζουν την φυσιολογική χρηση.

P4296033.JPG

Σε d-input mode, αναφερει καποιο z αξονα που δεν υπαρχει και περισσότερα κουμπια απ' οτι εχει.

Image2.jpg

Σε x-input mode για καποιο λογο νομιζει οτι ειναι το 8bitdo FC30 Pro. Εδω τα πληκτρα C και Ζ οντως αντιδρουν σαν αξονα z. Αλλα και παλι εμφανιζει λειτουργίες rotation και επιπλεον πληκτρα που δεν υπαρχουν.

Image1.jpg

Δεν ειμαι ο καταπληκτικότερος gamer στον κοσμο για να σας δωσω πολλες λεπτομέρειες για το gameplay. Παντως σε συγκριση με το Krikzz Joyzz, σου δινει μια φτηνοτερη πλαστικη αισθηση στο χερι. Δεν νιωθεις οτι κρατας κατι στιβαρο. Παντως δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα παιζοντας.

Συμπερασματικα, θα πω οτι δεν ειναι το καλυτερο χειριστηριο στον κοσμο, αλλα σιγουρα δεν ειναι το χειροτερο. Αν σκεφτει κανεις οτι κοστιζει κλασματα της τιμης του Joyzz και εχει σημαντικα περισσοτερη λειτουργικότητα, τοτε μπαινει ευκολα στην κατηγορία "γιατι οχι". Αν το βρειτε και σε έκπτωση, ακομα καλυτερα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγω εχω παραγγειλει το RetroBit Saturn USB.
Ομως διαβαζοντας το review σου νομιζω οτι θα επρεπε να τσιμπαγα αυτο.
Εχω ενα θεμα με τα ασυρματα (ακομα και στο 360 εχω wired controller) αλλα με αυτο θα βολευα και PC και 6κουμπο στο MegaDrive που το ειχα ανοητως δανεισει-χαρισει...
 
Top notch review :thumbup: και ψάχνω τώρα για controller που να μην είναι πολύ μεγάλο, όχι σε στυλ PS3+, XBOX etc, κάτι σε πιο κλασσικό. Αλλά είμαι και καθαρά PC gamer. Και πρέπει να δουλεύει σε Ubuntu.
 
Μοντέρνο gaming χωρις δυο sticks δύσκολο το βλεπω... πρακτικα ολα τα gamepad της αγορας έχουν δυο sticks.

Εκτος, φυσικά, απο εκεινα που απευθύνονται σε πιο retrogaming καταστάσεις.
 
Και ενα γρηγορο update με το Master System I. Ουδεν προβλημα.

P5016035.JPG

Alien Storm

P4296034.JPG
 
Εμ ^. ο νέος είναι ωραίος , αλλά ο παλιός είναι αλλιώς :D .
 
Πίσω
Μπλουζα