Πεθαίνει ένας αθάνατος μοχλός στα Windows 10;

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
499
Αντιδράσεις
520
Έχω λοιπόν έναν computer με τα Windows 10. Έχω και έναν ελληνικής κατασκευής μοχλό (έχει πάνω του τις ενδείξεις 'super8' μοντέλο και CMS εταιρία κατασκευής). Συνδεόταν στην gameport της κάρτας ήχου που εκτελούσε και χρέη MIDI. Στον προηγούμενό μου computer είχα συνδέσει μια soundblaster συμβατή μόνο και μόνο για αυτή τη χρήση του gameport (ήχο είχε η motherboard).

Στα Windows 10 το gameport ανιχνεύεται με πρόβλημα (κίτρινο τριγωνάκι και δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω) . Αγόρασα και ένα gameport to USB αντάπτορα αλλά ούτε κι αυτός λειτουργεί σωστά, και δεν ξέρω αν είναι θέμα των Windows 10 ή αν μου έστειλαν ελαττωματικό αντάπτορα. Ο κινέζος που μου τον πούλησε κάνει τον κινέζο.

Γνωρίζει κανείς πως θα μπορούσα να έχω και πάλι αυτό τον μοχλό λειτουργήσιμο στα Windows 10; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει σίγουρος adapter -> USB που λειτουργεί σωστά, όχι "κινεζιά". Αν επιτρέπεται, να δώσω link. Προφανώς δεν μπορεί να είναι ο μόνος οπότε δεν προτείνω/διαφημίζω τον συγκεκριμένο ντε και καλά, απλά είναι αυτός που έχω και γνωρίζω ότι λειτουργεί σωστά.
 
Χμμμμμ.... μήπως το κουτί του είναι πρασινο;
 
Χμμ μόλις το ξαναείδα και σίγουρα δεν θα αποτελέσει διαφήμιση μιας και δεν σου κάνει τελικα :) Εξηγώ αμέσως γιατί:

Έχω αγοράσει τον USB adapter από Retronic Design, αλλά είναι για τα 9-pin joysticks (Τα Atari-style, Atari/Amiga/Amstrad κλπ -προσωπικά χρησιμοποιώ ένα tomahawk). Δυστυχώς το δικό σου είναι για gameport οπότε άκυρο. Sorry αν σε ενθουσίασα άδικα.
 
Δεν πειράζει, σε ευχαριστώ παρ' όλα αυτά.
 
Πίσω
Μπλουζα