Περιοδικό "Γειά χαρά"

neueregel

RetroWannaBe
Joined
8 Δεκ 2010
Μηνύματα
94
Αντιδράσεις
7
Χαιρετώ,

θυμάται κανεις από τους παλιότερους τπ περιοδικό "Γειά Χαρά"? Το διάβαζα μανιωδώς αλλά τώρα το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχε το Star Wars σε κόμικ, κι αυτό το θυμάμαι από το τηλεοπτικό του σποτ.

Παίζει άραγε να βρεθεί κανένα τεύχος για σκανάρισμα?
 
Για τι χρονολογια μιλας? Δεν μου λεει κατι...
 
Τέλη '70 - αρχές '80 πρέπει να ήταν
 
Axα,αρα παιζει να ειχε και Νορα εξωφυλλο πχ? Ή ειχε μονο κομικ?
 
Ήταν περιοδικό ποικίλης ύλης για παιδιά, κυρίως κείμενα είχε.. Το αντίπαλο δέος από το "Ρόδι"
 
japetus είπε:
Ήταν περιοδικό ποικίλης ύλης για παιδιά, κυρίως κείμενα είχε.. Το αντίπαλο δέος από το "Ρόδι"
Ακριβώς. Δε θυμάμαι ακριβώς χρονολογίες, ούτε εκδότη. Και το περίεργο είναι ότι ενώ απο άλλα περιοδικά έχω κρατήσει τεύχη, απ' αυτό δεν μου έχει μείνει ούτε φύλλο :(
 
Απο αυτά που εχεις κρατησει παντως,ενδιαφερον θα ειχε να μοιραστεις μαζι μας καποια.. (ειδικα αν περιλαμβανουν Νορα λολ)
 
To θυμαμαι. Για την ακριβεια λεγοταν Γεια Χαρα Παιδια. Το διαβαζα φανατικα απο το πρωτο του τευχος γυρω στο 1979 νομιζω. Δεν ειχε πολλα κομικς και αυτος ηταν ο λογος που μου αρεσε πολυ. Ηταν περισσοτερο ποικιλης υλης.

Μαλιστα τοτε ηταν το μοναδικο παιδικο περιοδικο που δημοσιευε μυθιστορημα συνεχειας σε καθε τευχος. Ηταν το "Στο Νουμερο 33 της Τσερυ Τρι".

Το μεγεθος του περιοδικου αυτου ηταν αρκετα μεγαλο και δεν ειχε καμια σχεση με τα μικρα Μανινα, Κατερινα. Κυκλοφορουσε καθε Τριτη.

Νιωθω πολυ συγκινημενη που καποιος το θυμηθηκε γιατι νομιζα πως ημουν η μονη!
 
johnalepou είπε:
Απο αυτά που εχεις κρατησει παντως,ενδιαφερον θα ειχε να μοιραστεις μαζι μας καποια.. (ειδικα αν περιλαμβανουν Νορα λολ)
Νόρα? Από άλλο ανέκδοτο?

Αυτά που έχω κρατήσει είναι τα πανταχου παρόντα Αστεριξ, Λούκυ Λουκ, Τεν Τεν κλπ. Δυστυχώς. Στερνη μου γνώση...

bambinella 100 είπε:
To θυμαμαι. Για την ακριβεια λεγοταν Γεια Χαρα Παιδια. Το διαβαζα φανατικα απο το πρωτο του τευχος γυρω στο 1979 νομιζω. Δεν ειχε πολλα κομικς και αυτος ηταν ο λογος που μου αρεσε πολυ. Ηταν περισσοτερο ποικιλης υλης.Μαλιστα τοτε ηταν το μοναδικο παιδικο περιοδικο που δημοσιευε μυθιστορημα συνεχειας σε καθε τευχος. Ηταν το "Στο Νουμερο 33 της Τσερυ Τρι".

Το μεγεθος του περιοδικου αυτου ηταν αρκετα μεγαλο και δεν ειχε καμια σχεση με τα μικρα Μανινα, Κατερινα. Κυκλοφορουσε καθε Τριτη.

Νιωθω πολυ συγκινημενη που καποιος το θυμηθηκε γιατι νομιζα πως ημουν η μονη!
Ναι έχεις δίκο. Για την ακρίβεια λεγόταν "Παιδιά, Γειά Χαρά". Και ήταν μεγέθους Α4. Μήπως θυμάσαι άλλα περιεχόμενα; Ίσα ίσα θυμάμαι ένα άρθρο για τους Beatles, κι εγώ γύρω στα 10 τότε, δεν πολυκαταλάβαινα. Είχε και διαφήμιση στην (τότε) ΕΙΡΤ, όπου εμφανίζονταν οι διάφοροι ήρωες του περιοδικού, μεταξύ των οποίων και ο C-3PO του Star Wars, ο οποίος έλεγε "Είμαι ο Θρηπιο από τον Πολεμο τον Άστρων". Την ταινία δεν την είχα δει τότε και μου φαινόταν οτι έλεγε "Είμαι ο Τρύπιο..." lol . Είχε και αφιέρωμα στο Χαβάη 5-0 με τον αστυνόμο ΜακΓκάρετ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι οτι δημοσιευε πολυ ωραιες αυτοτελεις ιστοριες, κατι που ακομα και σημερα μου αρεσει πολυ.
 
Παραθέτω το απόσπασμα σχετικά με το συγκεκριμένο περιοδικό, απο το εξαιρετικό άρθρο του Αντώνη Δελώνη με τίτλο "Το ελληνικό παιδικό περιοδικό (1970-1980" που είχε δημοσιευθεί στο τευχος 40 του περιοδικού "ΔΙΑΒΑΖΩ" (1981).

Άλλο ενα παιδικό περιοδικό που ύστερα από μια πετυχημένη πορεία ανέστειλε την έκδοσή του αφού έφτασε μέχρι το 51ο τεύχος (Δεκέμβριος 1980).Η 15ήμερη έκδοσή του -υπήρξε προσπάθεια γνωστού εκδότη περιοδικών λαϊκής καταναλώσεως- απευθυνόταν, βασικά, στο ασθενέστερο, οικονομικά, τμήμα του παιδικού αναγνωστικού κοινού, με σαφώς προσιτή τιμή (15δρχ. και 20 δρχ. στα τελευταία τεύχη) και είχε ένα τιράζ 15.000-20.000 τευχών, που όμως δε στάθηκε ικανό να το σώσει. Το σχήμα του 21Χ29 εκατ. σε τετραχρωμια και πολυσέλιδο (4-4 1/2, τυπογραφικά), διακρίθηκε για την πολυμέρεια της ύλης που κάλυψε ευρύτατους χώρους πληροφόρησης.

Η σύνταξή του είχε αναταθεί σε επιτελείο εκλεκτών δυνάμεων της παιδικής μας λογοτεχνίεας, στη λογοτεχνία και την εικονογράφηση. Στα πλεονεκτήματα του λογαριάζουμε το πλούσιο πληροφοριακό υλικό, που συνοδευόταν από επάρκεια φωτογραφιών, το σχολιασμό της επικαιρότητας, την κάλυψη των σπουδαιότερων ειδών γραπτού λόγου, παράλληλα όμως έδειξε και μια προτίμηση στην κάλυψη αρκετών σελίδων με εικοναγραφήμένα αναγνώσματα (κόμικς), θέλοντας να ικανοποιήσει το αναγνωστικό του κοινό, ενώ δεν απέφυγε τον φθηνό σχολιασμό επίκαιρων γεγονότων ή προσώπων της μόδας (πόστερς).

Κράτησε μια άμεση και οικεία επαφή με το παιδί μεσω διαγωνισμών, σελίδων αλληλογραφίας, κατασκευών, σελίδων για το βιβλίο και την τέχνη και τον αθλητισμό.

Βασικα, απευθύνθηκε στο παιδί του σήμερα χωρίς ανόητους παιδισμούς και γλυκερότητες, στο παιδί που βλέπει και σκέφτεται προοδευτικά και που προβληματίζεται για όσα συμβαίνουν γύρω του. Απέφυγε τις διαφημίσεις και κράτησε όσο χρόνο εκδόθηκε, μια πολύ καλή αισθητική γραμμή. Πιστεύω πως, πραγματικά, ο χώρος που άφησε είναι κενός και υπάρχει ένα κοινό που χρειάζεται ενα παρόμοιο περιοδικό.
 
Ετσι ακριβως....Πολυ ενδιαφερουσες και αληθινες οι πληροφοριες για το αγαπημενο μου περιοδικο.
 
neueregel είπε:
εμφανίζονταν οι διάφοροι ήρωες του περιοδικού, μεταξύ των οποίων και ο C-3PO του Star Wars, ο οποίος έλεγε "Είμαι ο Θρηπιο από τον Πολεμο τον Άστρων". Την ταινία δεν την είχα δει τότε και μου φαινόταν οτι έλεγε "Είμαι ο Τρύπιο..." lol .
Εχεις απόλυτο δίκιο !!

Οντως "Τρήπιο" το πρόφερε στην διαφήμιση, και του είχαν βάλει και μία ψεύτικη "ρομποτική" χροιά στην φωνή !! :D

Η ατάκα πρέπει να ήταν "Είμαι ο Τρήπιο, θα με βρείτε στο περιοδικό Γειά-Χαρά".

Επειδή εγώ την ταινία την είχα δεί, o κύριος λόγος που αγόρασα κάποια τεύχη του περιοδικού ήταν για να διαβάσω ιστορίες Star Wars. To αστείο είναι ότι πλέον δεν θυμάμαι καμία ιστορία του περιοδικού !! (ούτε Star Wars, ούτε τίποτα)
 
Λογικά θα πρέπει να ήταν μεταφράσεις του Star Wars της Marvel
 
Δηλαδή σαν αυτές που έμπαιναν κάποιο καιρό αργότερα στο "Μπλεκ"; (ή μήπως ήταν στο Αγόρι; )

Πολύ πιθανόν !!
 
Μπορεί! Πάντως πραγματικά ελπίζω να βρεθει κάποιος που να έχει έστω κ ένα τεύχος για σκανάρισμα...

Παρεμπιπτόντως, στο "Μπλεκ" δημοσιευόταν κάποιο φεγγάρι Captain Marvel της εποχης Starlin ή είναι της φαντασίας μου??
 
Για τον Captain Marvel, θα σε γελάσω...

Τον θυμάμαι απο το "Spider Man", αλλά ενδέχεται να εμφανίστηκε και στο Μπλεκ...
 
Διαψευδω οτι ο Καπταιν Μαρβελ εμφανιστηκε στο Σπαιντερ Μαν και επιβεβαιωνω οτι εμφανιστηκε στον Μπλεκ.

Υπαρχουν και αποδειξεις αν ζητηθουν. :D
 
Aardvark είπε:
Διαψευδω οτι ο Καπταιν Μαρβελ εμφανιστηκε στο Σπαιντερ Μαν και επιβεβαιωνω οτι εμφανιστηκε στον Μπλεκ.Υπαρχουν και αποδειξεις αν ζητηθουν. :D
ΟΟΟΚ. Captain Marvel σε Καμπανά νομίζω έπαιζε μαζί με Εκδικητές???
 
Δεν νομιζω να ηταν ποτε στους εκδικητες ο Καπταιν ,δεν θυμαμαι αν εκανε κανα guest staring ,αλλα σιγουρα εμφανιστηκε στα περιοδικα της Μαμουθ σαν μεμονομενος τιτλος.

Ας επανελθουμε ομως στο Γεια Χαρα μιας και ειμαστε οφτοπικ.
 
Πίσω
Μπλουζα