Έχει σκεφτεί κανείς την επιλογή του Internet Archive για να ανέβουν ολοκληρωμένα όσα τεύχη σώζονται σήμερα? Προσωπικά πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον κρίμα να υπάρχει η δυνατότητα της ψηφιακής διατήρησης ενός περιοδικού τόσο σπάνιου όσο του Κόσμου του Βίντεο και να μην συμβαίνει επί πόσα χρόνια. Ας το σκεφτεί κάποιος αυτό το ενδεχόμενο παρακαλώ.
Επειδή δεν έχει αναφερθεί το περιοδικό " Ο Κόσμος του Βίντεο" (1983) κυκλοφορούσε απο τις Εκδόσεις Λυμπέρη.
Η εκδοτική εταιρεία δεν υπάρχει πια και πέρυσι έφυγε απο την ζωή και ο ιδρυτής της Αντώνης Λυμπέρης.
Δεν ξέρω αν ισχύουν τα πνευματικά δικαιώματα των περιοδικών ή αν έχουν μεταβιβαστεί σε άλλες εκδοτικές εταιρείες που ίσως υπάρχουν ακόμα ή αν καλύπτονται απο κάποιο δικηγορικό γραφείο το οποίο έχει βάλει η οικογένεια Λυμπέρη να προστατεύει ενεργά αυτά τα περιοδικά μέσω πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις σχετική άδεια για να το αναπαράγεις ψηφιακά και να το ανεβάσεις κάπου αλλού όπως το internet archive.
Τώρα θα μου πεις, ότι μιλάμε για ένα περιοδικό για Βίντεο απο το 1983 και εγώ θα σου απαντήσω ότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει ..