Περιοχή 88 - Area 88 (1985)

Area 88

Λοιπόν μιλάμε για ένα πραγματικό υπέροχο anime που έδειχνε και το juniorsTV αν θυμάμαι καλά..Δεν απευθυνόταν και τόσο σε μικρά παιδία αλλά σε λίγο μεγαλύτερα ;) καθώς υπήρχαν αρκετές σκηνές βίας. Μιλάω φυσικά για το θρυλικό Area88 που είχε να κάνει με πιλότους μαχητικών αεροσκαφών. Τον φοβερό πιλότο Shin Kazama που αναγκάστηκε να υπηρετήσει στην Λεγεώνα των ξένων...Τι να πρωτοθυμηθώ..Επίσης καταπληκτικό το τραγούδι (How far to Paradise).

Το ξαναείδα πρόσφατα και πραγματικά συγκινήθηκα..Αυτά ήταν παιδικά.

Με τι μεγαλώσαμε; και με τι μεγαλώνουν τα σημερινά παιδιά; :cool: :cool:

area88-3_117.jpg


area88-3_117.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Πολυ ωραιο κομματι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κυκλοφόρησε πρόσφατα απο ελληνικό fansub group. Είναι αρκετά καλό δέν λέω αλλα αν έχεις δεί πρώτα SDF Macross, φένεται λίγο.
 
Blasphemy!!!!

Ειναι απλα πολυ διαφορετικο. Το Area 88 ειχε μια δραματικη ποιοτητα γνησιας αντιπολεμικης ταινιας. Ο Σιν Καζαμα ειναι ενας τραγικος ηρωας του μεγεθους του Ελρικ του Μελνιμπονε. Εκανε τα παντα για να κερδισει την επιστροφη του στον κανονικο κοσμο, μονο για να διαπιστωσει πως ειχε αλλαξει για παντα και ποτε δεν θα μπορουσε να απολαυσει την χαρα μιας φυσιολογικης ζωης.

Εγινε και remake αλλα δειτε το απλα για την φαση. Εχουν αλλαξει αρκετα οι ιστοριες και οι σχεσεις καποιων χαρακτηρων ενω εχουν προστεθει καποιοι νεοι, αναμεσα τους μια γυναικα πιλοτος και ενα παιδι πιλοτος. Οκ για αλλο ανιμε αλλα οχι για αυτο. Η γοητεια του ηταν ο ρεαλισμος. Ακομη και το animation ειναι κατωτερο αν σκεφτουμε πως ηταν ολα φτιαγμενα στο χερι, καρε καρε ολοκληρες αερομαχιες με 1000000 σχεσεις προοπτικης να εναλασσονται αντι για 3d μοντελα μασκαρεμενα σε σχεδιο. Το βαρος πεφτει στις αερομαχιες και υπαρχουν αρκετες τρυπες στην πλοκη. Πχ ο Κανζακι δεν ειναι τοσο παντοδυναμος, η Ρυοκο δεν ειναι ετοιμη να πουλησει το κορμι της στον γλυτση για να σωσει τον Σιν. Δεν γινεται κατανοητο το οτι ΔΕΝ μπορεις να φυγεις απο την περιοχη 88 με κανενα τροπο και το υπερτατο ξενερωμα ειναι το τελος που αφηνει περιθωριο happy end.

Βγηκε και αυτο τωρα τελευταια απο την animeclipse.
 
Συμφωνω απολυτα

Παω να παιξω λιγο UN Squadron :)
 
Στην Ελλαδα κυκλοφορουσε σε βιντεοκασετες σε βιντεοκλαμπ με τιτλο

"ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ 88", απο εκει το ξερω εγω.

Οσο για το παιχνιδια, προτινω να το αγορασετε σε SNES (αν το βρειτε),

ειναι δυσκολο αλλα εχει πολλα αεροσκαφη, οπλα και upgrades.
 
Αν θυμαμαι καλα στο SNES δεν εχει "διπλο" (2P co-op)
 
Λύστε μου μια απορία βρε παλικάρια, πώς ακριβώς τελειώνει το original anime ;;;

Έχω δεί το τελευταίο επεισόδιο πριν από πολλά χρόνια, εκεί όπου διαπιστώνει πόσο έχει αλλάξει, είδα που όλοι οι συμπολεμιστές του τελικά δεν φεύγουν αλλά σκοτώνονται στη τελική μάχη, αλλά δεν κατάλαβα τελικά που ακριβώς επιστρέφει ο kazama στην τελευταία σκηνή... ???
 
Οταν λέμε "original anime", εννοούμε τα τρία OVA, έτσι;

Λοιπόν, ο Σιν επιστρέφει και αυτός στην "τελική" μάχη, για να πεθάνει μαζί τους, ως η έσχατη "λύση" ώστε να κλείσει γι' αυτόν ο κύκλος της βίας - αυτό αφήνεται να εννοηθεί απο τα λόγια του: "Γι' αυτό θα γυρίσω πίσω... για να βγάλω για πάντα απ' το μυαλό μου την Περιοχή 88".

Αφού πέρασε αρκετά χρόνια σκοτώνοντας ως μισθοφόρος, και αφού ανακάλυψε ότι η βία είχε μπεί για τα καλά στο πετσί του (θυμηθείτε την σκηνή όπου του επιτέθηκαν στο Παρίσι) και επιπλέον εφόσον δεν μπορούσε να επανασυνδεθεί συναισθηματικά με την Ρυόκο (αν και προσπάθησε), το μόνο που του έμενε ήταν να επιστρέψει στο Ασλάν...

Να πούμε επίσης ότι η "τελική" μεγάλη μάχη αφήνεται επίτηδες λίγο "φλού". Οι σύντροφοι του Σιν δεν φαίνονται να πεθαίνουν όλοι, αλλά καταφέρνουν να μείνουν ζωντανοί ορισμένοι - αν και πάλι το τελικό μήνυμα είναι απαισιόδοξο (αφήνεται να εννοηθεί ότι η μάχη θεωρείται χαμένη, και πρόκειται να πεθάνουν), μιά και τα πυρομαχικά τους φτάνουν μόνο για "άλλο ένα γύρο", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάκι.

Το "ηρωϊκό" αυτό τέλος με τον ιδιαίτερα δραματικό τόνο είναι απο τα στοιχεία που έχουν κάνει τα OVA να δείχνουν τόσο "cool" και να είναι πολύ αγαπητά - αν και όπως είχαμε πεί αρκετά παλιότερα (σε άλλο thread), δεν έχουν σχέση με το πραγματικό τέλος του manga.

Επαναλαμβάνω κάτι που είχα πεί και τότε, και το οποίο δεν ξέρω αν αληθεύει: Είχα διαβάσει πριν χρόνια, ότι ο λόγος που τελείωσαν με τέτοιον τρόπο τα OVA (που ακροβατούν περίπου στα όρια του cliffhanger), είναι επειδή όταν ήταν ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού τους, δεν είχε ολοκληρωθεί το manga !! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτήν την «αίσθηση» είχα και εγώ αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω.

Ευχαριστώ. :)
 
Έτυχε να το δώ μια φορά στο Junior's TV γύρω στο 1997-1998 και μου άρεσε γιατί είχα μια λόξα με τα αεροπλάνα. Όταν όμως άρχισαν να γίνονται αερομαχίες και να πέφτει αίμα έμεινα κάγκελο. Ακόμη θυμάμαι τη σκηνή όπου ένας πιλότος δέχεται σφαίρα στο κεφάλι, η κάσκα του γεμίζει αίμα και σκάει από τη πίεση, ή ενός άλλου πιλότου που παθαίνει τύφλωση και ο Shin Kazama αναγκάζεται να τον σκοτώσει και να τον καταρρίψει.

Καθόμουν όμως και έβλεπα τα επεισόδια και για χρόνια περίμενα να δώ το τέλος. Όταν έκλεισε το Junior's TV το 2003 είπα μέσα μου "καλά μάλλον δεν θα το δώ ποτέ". Αμ, δε... Είδα ΟΛΑ τα επεισόδια από την αρχή μέχρι το τέλος στο Youtube και ηρέμησα.

Εν τω μεταξύ έμαθα ότι είναι ένα αντιπολεμικό anime, θέλοντας να δείξει τη σκληρότητα του πολέμου, όπως επίσης και πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να επανενταχθεί στη κανονική, πολιτική ζωή.

Ναι μεν αναφερόταν σε φανταστικούς χαρακτήρες και περιοχές, θα έλεγα ότι εμμέσως αναφερόταν και στον πόλεμο Ιραν-Ιράκ (1980-1988).

Κλείνοντας, να μην ξεχάσω ένα από τα καλύτερα τραγούδια για καρτούν, το οποίο φυσικά "κατέβασα" σε αρχείο MP3.

Dereck Jackson - How far to paradise

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ερώτηση : στο μάνγκα πως τελείωνε η ιστορία; Είχα δει πολύ παλιά μία εικόνα ίσως απο το μάνγκα με τον Shin με γάζες στο κεφάλι να τον έχει η Ρuoko αγκαζέ και να αφήνει υποννοούμενο οτι θα τον αναλάμβανε και θα ζούσαν happily ever after. Απο τις αγαπημένες σειρές που μόνο για jr's δεν ήταν...
 
[edit] Μεταφέρθηκε [edit]

Ψάχνω το όνομα ενός παιδικού όπου ο βασικός χαρακτήρας είναι πιλότος μαχητικού και κάνει θητεία στην Λεγεώνα των ξένων. Το παιδικό ήταν ιαπωνικό  νομίζω και το έδειχνε πριν απο καμια 20αρια χρόνια το juniors tv (βασικά έδειχνε 2-3 επεισόδια και μετά τα ξανάβαζε απο την αρχη). Όποιος το θυμάται ας το πει
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μήπως εννοείς το παρακάτω έπος;

Area 88

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι αυτό είναι. Σε ευχαριστώ, το έψαχνα χρόνια
 
Μερικες διασπαρτες πληροφοριες για την σειρα.

Το κωμικ (μανγκα) ειναι κατα πολυ πλουσιοτερο και απο τις 2 τηλεοπτικες σειρες, περιπου δεκαπλασιο σε ιστοριες και πλοκη.

Η τηλεοπτικη σειρα του 2004 με την σειρα της, ειναι αρκετα πιστοτερη στην αυθεντικη κυκλοφορια, απο οτι η σειρα του 1986.

Η αρχικη σειρα, ειχε αγαπηθει και στιγματισει παρα πολλους και στην Ελλαδα. Συγκεκριμενα, ατομο απο την Ικαρων που ειχα συνομιλησει πριν απο 14 χρονια περιπου, μου ειχε πει πως λογω της σειρας, τοσο αυτος οσο και οι περισσοτεροι συναδελφοι του, ειχαν ως εναυσμα να δηλωσουν στην πολεμικη αεροπορια!
 
Πολύ ωραίο ακούγεται, ίσως αν ποτέ έχω καιρό να το δω, τώρα με το γιουτουμπ όλα είναι εύκολα!

https://jisho.org/word/51869c76d5dda7b2c607067f

εδώ βλέπετε και μόνοι σας τι σημαίνει το όνομα "shinjiro kazama" στα γιαπωνέζικα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα