Πιστόλι φωτοβολίδων Mondial Brevettata 1900 Cal.22

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.355
Αντιδράσεις
9.510
Σε μια πρόσφατη ανασκαφή ανακάλυψα το πιστολι φωτοβολίδων Mondial Brevettata 1900 Cal.22, ιταλικης κατασκευης που χρησιμοποιουσαμε για να ριχνουμε φωτοβολιδες καθε Πασχα οταν ημουν μικρος. Κυριως ο πατερας μου δηλαδη, αλλα μια στο τοσο με αφηνε και εμενα.

Στις φωτογραφιες που θα δειτε ειναι αφου το εκανα μπανιο σε WD-40, το ετριψα με την οδοντοβουρτσα μου την σκληρη, το επλυνα με υγρο πιατων και το στεγνωσα με ισοπροπανολη και γερο φυσημα.

Το πιστολι συνοδευεται απο την υποδοχη για φωτοβολιδες που βιδωνει στην κανη και τον γεμιστηρα για τα καψουλια.

P5206133.JPG

Απο την μια μερια

P5206134.JPG

Απο την αλλη. Με την ασφαλεια κλειστη.

P5206136.JPG

Με την ασφαλεια ανοικτη.

P5206135.JPG

The business end, οπως λενε και οι αμερικανοι.

P5206137.JPG

Συντομες οδηγιες χρηση:
  • Ασφαλιζουμε το πιστολι
  • Κλεινουμε το πισω κλειστρο.
  • Βαζουμε καψουλια στην γεμιστηρα.
  • Γυριζουμε το πιστολι αναποδα και βαζουμε την γεμιστηρα στην προσοψη.
  • Βιδωνουμε την υποδοχη για φωτοβολιδες στην κανη.
  • Βαζουμε μια φωτοβολιδα την υποδοχη.
  • Σημαδευουμε.
  • Απασφαλιζουμε το πιστολι.
  • Πιεζουμε την σκανδαλη και ο Θεος βοηθος.
P5206138.JPG

Αφου πιέσουμε 6 φορες την σκανδάλη θα ανοίξει το πίσω κλείστρο και θα μπορεσουμε να αφαιρέσουμε την γεμιστήρα.

P5206139.JPG

Πρεπει να πω οτι δεν ειναι παιχνίδι. Το πιστολι ειναι στιβαρή και εξαιρετικά ποιοτική κατασκευή. Η σκανδάλη ειναι σκληρή και ειναι σχετικά δύσκολο για ενα παιδί να την πατήσει. Διάβασα στο web οτι χρησιμοποιείται σαν πιστόλι εκκίνησης, αλλα δεν γνωρίζω από αυτά τα πράγματα.

Να και ενα video που δεν εφτιαξα εγω. Μολις διαπιστωσα οτι εχει στην βαση ενα μεταλλικο ελασμα που μπορει να χρησιμοποιησει κανεις για να βγαλει τα χρησιμοποιημενα καψουλια απο την γεμιστηρα. 35+ χρονια στην κατοχη μας, δεν το ειχα συνειδητοποιησει ποτε οτι εχει κατι τετοιο! :bigeyes:

 
πρέπει να είχα κι εγώ ακριβώς το ίδιο τα παίρναμε όλα αυτά από τον θρυλικό Παπαδάκη, ο παράδεισος κάθε παιδιού εδώ στο Ηράκλειο, μιλάμε για πολύ...πολεμοχαρή ένστικτα, υπήρχαν θυμάμαι δυο ειδών φωτοβολίδες, αυτές που κάνανε μπαμ και αυτές που σφυρίζανε, και ο ξάδερφος μου, πολεμοχαρής κι αυτός, έβαζε σ αυτές που σκάγανε φυτίλι που είχε κλέψει από τον στρατό και τις έκανε βόμβες!Φυσικά έχει πεταχτεί προ πολλού από την μάνα μου, η οποία προφανώς θεωρεί ότι δε πρέπει να εκτρέφουμε...πολεμοχαρή ένστικτα! κάθε Πάσχα στο χωριό μου τους Βώρους γινόταν χαμός, από πλακατζίκια, φωτοβολίδες, δυναμιτάκια, μέχρι κυνηγετικά και δυναμίτη!
 
Σαν να το πιάνω στα χέρια μου.

Ευχαριστώ....
 
Πίσω
Μπλουζα