"Πλήρες" control panel

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας NLS
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

NLS

RetroActive
Αντιδράσεις
14
Λοιπόν έγραφα ένα πολύ μακρύτερο ποστ και το... έσβησα.

Θα εκφράσω μόνο απορίες εδώ, αντί περιγραφή του τι θα κάνω (αυτό ας το κρατήσω για το κεντρικό topic που έχω φτιάξει για καμπίνα).

- Πέρα από τα όσα κουμπιά θες για player buttons (εγώ πάω για 7, ξέρω ότι είναι πολλά αλλά βολεύει σε κάποια θέματα και λόγο i-pac4 θα έχω χώρο), συν δεκάρικο, συν start, συν τα flipper κουμπιά που σκέφτομαι (3 ή 5 ανάλογα την πατέντα), συν left/right click buttons δίπλα στο trackball, ΤΙ ΑΛΛΑ είναι απαραίτητα κουμπιά; Έχω διαβάσει για τα εξής: ENTER, ESC, PAUSE, CONFIG. Έχετε κάτι διαφορετικό να πείτε;

- Έχει κανείς UltiMarc 360 να το... πιάσω; Ειδικά αν έχει κάποιος με restrictors και ΕΙΔΙΚΑ αν έχει με front-panel restrictors. Ψάχνω να δω τι feel έχει, είτε σκέτο, είτε με τα restrictors, για να δω αν τελικά αξίζει χωριστά 4/8-way controls.

- Αριθμός μοχλών. Πάω για 2 player interface. Στην αρχή πήγαινα για 2 sticks (ένα κάθε παίκτης), συν flight stick, συν rotary. Αλλά με το νέο από Ultimarc ότι θα βγει σύντομα UltraStik 360 ΜΕ rotary επίσημα, σκέφτομαι να περιοριστώ ΜΟΝΟ σε τέτοια! (ακόμα και αν θυσιάσω ένα καλύτερο flight stick για το αναλογικό mode του UltraStik 360) Επειδή θα έχω ίσως μόνο τέτοια, σκέφτομαι μήπως αφού το control panel θα έχει χώρο αρκετό, να βάλω ΔΥΟ στον κάθε παίκτη (έχει κάποια παιχνίδια που θέλουν δυο σε κάθε παίκτη... λίγα βέβαια και συνήθως παίζονται με του 2ου παίκτη). Θα πει βέβαια κανείς τότε, γιατί δεν βάζεις και κουμπάκια να παίζουν και 4 παίκτες σε αυτά που θέλουν 1 stick. Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένος. Θέλω τη συμβουλή σας.

Βασικά η δική μου άποψη είναι οτι όοοοολα αυτά που ζητάς για ένα μόνο panel είναι αρκετά και μπουκώνουν.

Εγώ θα έφτιαχνα ένα για κάθε είδος παιχνιδιού (οκ για 4 και 8 way θα το άφηνα με το UltraStik 360) που θα έμπαινε και θα έβγαινε συρταρωτά και θα κούμπωνε με ένα ωραίο φισάκι.

Σκέφτηκα και κάτι άλλο αλλά θα δω πρώτα πόσο υλοποιήσιμο είναι και θα επανέλθω (τρελλή ιδέα :P )

Edit

NLS μιλάς πάντα για πανελ όρθιας μεγάλης καμπίνας σωστά?

Ναι όρθια καμπίνα.

Υπολογίζω μια αρκετά μεγάλη διάσταση για το control panel. 100x50 max, ύψος πλάτης 15cm και μπροστά κοντύτερο (θα δείξει πόσο κοντύτερο ανάλογα αν κάνω την πατέντα με το μπροστινό spinner).

Θα περισσεύει γύρω στους 12 πόντους ΣΕ ΚΑΘΕ πλευρά της καμπίνας (περίπου 75 φάρδος).

Είδα ότι δεν βάζει πολύ μακριά τα πλαϊνά για παιχνίδι φλίπερ, αφήνει χώρο για να ακουμπάει η παλάμη μπροστά (κάτι που προτιμούν οι Αμερικάνοι αλλά όχι τόσο οι Ευρωπαίοι) και έχει άπλετο χώρο να μπει ότι θέλω άνετα χωρίς να μπουκώνει.

Ήδη στο Visio κάνω τις πρώτες δοκιμές σε σωστή κλίμακα. Ίσως προσθέσω εδώ μερικά σχεδιάκια.

Το "αφαιρούμενο" δεν παίζει. Δεν μιλάμε για σπίτι (εκεί ναι δεκτό). Μιλάμε για γραφείο που κάποιος θα έρχεται, θα στήνεται λίγα λεπτά μπροστά για να παίξει και να φύγει, όχι να ξεμπριζώνει, βγάζει από κάποιο συρτάρι κάτι άλλο και να μπριζώνει κλπ.

Περιμένω και την άλλη ιδέα σου.

Φαντάσου τη χρήση γραφείου σαν κάτι ενδιάμεσο από χρήση σπιτιού και επαγγελματική χρήση. Πιο heavy duty από σπίτι, όχι τόσο όσο τα arcade shops, χωρίς νομισματοδέκτη, ανοιχτό τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα.

Όπως έχω πει και στο μεγάλο thread μου, ναι μεν δεν θέλω αφαιρούμενο από το χρήστη, αλλά σκοπεύω να το κάνω "κλειστό σύστημα", δηλ. όλα να κλειστούν εκεί μέσα και έξω να βγαίνουν μόνο USB καλώδια (προς PC μέσα στην καμπίνα) και βύσματα DD50 ή παρόμοια (εννοείται χαρτογραφημένα απόλυτα, για έλεγχο LED καμπίνας, τροφοδοσία κλπ.) και όλο μαζί να βιδώνεται στην καμπίνα ή να κουμπώνεται αρκετά σταθερά (πχ. τρύπες στο MDF και "πιχάκια" ώστε να βγαίνει σηκωτό) ή να βιδώνεται με πχ. 4 γωνίες και ελαστικούς συνδέσμους (μπας και παίξει και κάνα nudge για τα flipper).

Βασικά αν το control panel είναι... πολύ ωραίο, λέω να φτιάξω και για μένα ένα (που θα το έχω σκέτο να το βάζω στο γραφείο μου επάνω και συνδέω με USB). Επισήμως για... backup. :P

EDIT: Οι ερωτήσεις παραμένουν. Ειδικά για τον αριθμό κουμπιών (και το ρόλο τους) και αν έχει κανείς UltraStik 360 με ή χωρίς restrictors να το... χουφτώσω.

Για τα κουμπιά και τα controls θα έβγαζα μόνος μου καλύτερα συμπεράσματα αν έπαιζαν ακόμα projects όπως το MAWS... δυστυχώς σοβαρή database για MAME δεν ξέρω πια.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τότε μείνε στο UltraStik 360 με rotary αφού θα έρχεται ο οποιοσδήποτε και θα στήνεται λίγα λεπτά για να παίξει.

Έτσι φαίνεται ότι θα κάνω. Φαντάσου στην αρχή δεν ήθελα ούτε να το δω (και έψαχνα για 8/4-way).

Αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ την διευκόλυνση που θα παρέχει.

Ήθελα να διαβάσω και την άλλη ιδέα σου και ας μη ταιριάζει με το θέμα μου.

Επίσης οι αρχικές ερωτήσεις παραμένουν.

Thanks Nemo... κάτι γίνεται με αυτό.

Ένα update... Μόνο τα "έντερα" του control panel (κουμπιά, ελεγκτές, φωτάκια, στικ) συν δυο light-gun με ένα γρήγορο υπολογισμό από ultimarc πάνε (κρατηθείτε)... 1050-1150 ευρώ.

Πιστεύω αυτό είναι το πιο ακριβό κομμάτι βέβαια.

Πολλά τα λεφτά. Μα πάρα πολλά για μια καμπίνα "δημόσια"

Μα μόνο για δημόσια καμπίνα δίνεις τόσα λεφτά.

Σπίτι δεν θα τα έδινα.

Παιδιά σε αυτά που ρωτάω δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς;

NLS είπε:
Μα μόνο για δημόσια καμπίνα δίνεις τόσα λεφτά.Σπίτι δεν θα τα έδινα.
Ίσα ίσα για το σπίτι (αν τα είχα θα τα έδινα) γιατί εκεί ξέρω ποιος θα παίζει και θα το προσέχω. Τεσπά στα ερωτήματά σου

Το νούμερο των κουμπιών είναι οκ. Δε θες περισσότερα από τα ENTER, ESC, PAUSE, CONFIG που λες. Αν προκύψουν και άλλα μπορείς να τα προγραμματίσεις μέσω του frontend (δεν ξέρω αν όλα έχουν τη δυνατότητα)

UltiMarc 360 : χωρίς να το έχω δοκιμάσει βολεύει από πολλές απόψεις. Και εξοικονομείς χώρο και χρήμα εκεί που θα είχες χώρια το 4/8-way control

Ωραία ευχαριστώ.

Ελπίζω τώρα και κάποιος με UM360 να με αφήσει να το πιάσω.

ΟΚ εγώ προχωράω στη σχεδίαση πάντως.

Ότι βλέπετε κανονικά είναι σε 1000χ500mm, ότι βλέπετε είναι στη σωστή κλίμακα και όλες οι τρύπες είναι κεντραρισμένες και με ομοιόμορφες αποστάσεις.

Το κάτω μέρος δεν είναι σωστό αφού ΜΑΛΛΟΝ θα του δώσω μια καμπυλότητα. Το spinner ή θα μείνει εκεί ή θα πάρει θέση στη φάτσα αν αυτή πάρει γωνία να κοιτάει λίγο επάνω (το πόσο λίγο το συζητάμε).

Γενικά αυτό το κομμάτι θέλει συζήτηση με τον ξυλουργό και (γκουχ) τον έμπειρο που ευελπιστώ να κάνουμε ομάδα (γκουχ).

Γι' αυτό και τα labels που έχω για ότι είναι στο πλάι και δεν φαίνεται (5 pinball κουμπιά και 2 USB ports) είναι σε νοητή καμπύλη τοποθετημένα.

Το artwork είναι κλεμμένο και προσαρμοσμένο, θέλει βέβαια δουλειά. Ενώ τα labels που έχω βάλει είναι επίσης υπό συζήτηση.

"Nice touch" οι οδηγίες που έβαλα (είναι επίτηδες στα αγγλικά όχι από εφέ μόνο, αλλά η εταιρία που λέμε θα προτιμούσε έτσι αν τους ξέρω καλά).

Το αρχικό source είναι σε visio.

ΠΑΜΕ!!!

Control Panel (mid).jpg

Χρωστάω στην κάμπια full size το panel όπως το σκέφτομαι... Οπότε να 'το.

Λάβε υπόψη όσα γράφω στο άλλο post μου πιο πάνω (για το που θα μπει το σπίνερ κλπ.).

Παραθέτω σε απλό JPG, όλα υπάρχουν σε visio, pdf, svg, dwg... :P

Αν το κάνεις full zoom 1:1, θα διαβάσεις τα labels.

Έφερα πιο κοντά μεταξύ τους τα πλήκτρα του παίκτη γιατί ήταν μακριά πριν (όπως κατάλαβα σε full size εκτύπωση του μοχλού με τα 7 πλήκτρα δίπλα του).

Επίσης το trackball τελικά μάλλον έχει αρκετό χώρο γύρω του και δεν είναι πρόβλημα.

Αριστερά δεξιά απέχει 10 πόντους από τους μοχλούς που δεν είναι κιόλας στην ίδια ευθεία αλλά λίγο πιο κάτω.

Προς τα πάνω από την άκρη του panel απέχει 20 πόντους και προς τα κάτω ΑΝ μείνει το σπίνερ εκεί που το έχει το σχέδιο επίσης 20, αλλιώς έχει φουλ ελεύθερο χώρο.

Το βλέπουμε το θέμα αυτό.

EDIT: Το σύστημα δεν μου επιτρέπει να κάνω upload σε full size, ενώ γκρινιάζει και για το μέγεθος του zip... Οπότε κάμπια αν θες στείλε μου το email σου να σου στείλω το αρχείο.

Control Panel.jpg

Λοιπόν, εγώ δεν έχω σταματήσει, απλώς είμαι ακόμα στην έρευνα...

Θέλω τη γνώμη σας για κάτι που ρώτησα και τον Andy στην Ultimarc.

Σκεφτόμουν για i-pac4 για να έχω "αέρα". Μετά είδα ότι μάλλον με καλύπτει το i-pac2. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ (πείτε) αν ακόμα και αυτό είναι περιττό! Γιατί;

Σχεδιάζω να πάω σε 2 player setup αλλά 4 μοχλούς! Μάλιστα πάω για τους Ultrastik 360 Rotary (που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί). Πάω για trackball και για spinner (με πιθανότητα για 2 spinner ΑΝ τους κάνω mount στη φάτσα και όχι στο πάνω μέρος... έτσι θα παίζουν δυο μαζί, αφού θα βιδώνει και τιμονάκια επάνω).

Επίσης πάω για 31 κουμπιά σύνολο, διαμορφωμένα ως εξής:

2 mouse buttons, 7 x 2 player buttons (14), 2 x 2 player coin/start buttons (4), 6 admin buttons (esc, tab κλπ.), 5 pinball buttons.

Επίσης έχουμε και ένα U-HID G device (αισθητήρας δόνησης).

Που είναι το θέμα;

Σκέφτομαι όλα τα devices να τα χειριστώ μέσω USB (δηλ. πλάκα πλάκα 7-8 USB devices)

Κάθε U360 (και πιθανά U360R) μπορεί να ελέγξει 8 κουμπιά. Άρα από εκεί και μόνο έχουμε 32 κουμπιά που μπορούν να ελεγχθούν (από 29 που χρειάζομαι - αφού τα άλλα δυο είναι ποντίκι).

Κάθε trackball/spinner μπορεί να ελέγξει τα 2 κουμπιά του ποντικού.

Μήπως δεν θέλω καθόλου i-pac;

Ή μήπως μπαίνω σε εφιάλτη ρυθμίσεων;

(γιατί αυτά τα κουμπιά θα μοιραστούν σε 4 μοχλούς ως κουμπιά του χειριστηρίου και όχι ως keyboard button presses)

Αναμένω τα σχόλια σας...

Λοιπόοοοον. Το θέμα είναι ελαφρώς στον πάγο, όχι τελείως, λεπτομέρειες στο κυρίως thread της καμπίνας.

Όσο αφορά το control panel είμαι ακόμα στο σχεδιασμό.

Οι αλλαγές που το παραπάνω είναι η εξής:

1) Μετακίνησα ελαφρώς τα "σετ" των δυο παικτών.

2) Παίζει αν τελικά βάλω 2 ή 4 μοχλούς. Αν βάλω 2, δεν θα μπορούν να παίξουν διπλό στα (ελάχιστα) games που θέλουν δυο μοχλούς ΑΝΑ παίκτη. Αν βάλω 4, θα μπορούν, αλλά θα έχω και το bonus ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οκ όχι απόλυτα άνετα, παιχνίδια με λίγα κουμπιά (πχ. τρία) θα μπορούν να τα παίξουν και 4 άτομα ταυτόχρονα.

3) Το trackball ήρθε πιο κάτω στην κλασική του θέση.

4) ...επειδή το spinner έφυγε από εκεί και θα γίνει όπως έλεγα μάλλον (κατά 90%), δηλ. θα μπει στη ΦΑΤΣΑ. Παίζει μάλιστα να βάλω ΔΥΟ σπίνερ (και εν δυνάμει δυο τιμονάκια) όπως κάποια παλιά arcade.

5) Δεν παίζει να μην πάρω καθόλου ipac. Ίσως πάρω το μικρό. Ίσως πάρω το mini-pac και καλύψω και τα αναλογικά. Ακόμα το ψήνω στο μυαλό μου.

Επίσης τα U360R θα αργήσουν κάνα Φεβρουάριο. Αυτό γιατί είχε χαθεί το πρωτότυπο (!!!) που είχε στείλει στον Κινέζο κατασκευαστή ο Andy. Τελικά βρέθηκε!

Α επίσης ΨΑΧΝΩ ΣΕ HI RES ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΠΛΕ ΑΣΤΡΑΠΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ TRACKBALL. Την έχει κανείς;

επειδη ειδα πιο πανω το control panel σου και μου αρεσει πολυ , μπορω να το βρω καπου ετοιμα για να τα εκτυπωσω? για να τα εχω σαν οδηγους για το πως θα γινουν οι τρυπες για τα κουμπια?

Και επισης σε μεγαλη αναλυση αυτην την φωτογραφια με την αστραπη η αλλες παρομοιες για να τις παω σε ενα τυπογραφιο να μου την τυποσουν στις διαστασεις αυτες σε αυτοκολητο ετσι δεν ειναι?

όχι το έφτιαξα μόνος μου το σχέδιο

τώρα αν το θες τόσο πολύ κάτι θα κανονίσουμε :)

η διάσταση του είναι πολύ μεγάλη δεν νομίζω να σου κάνει 1000 x 500 (βέβαια το 500 μπορεί να βγει λιγότερο ελαφρώς με την καμπυλότητα της κάτω μεριάς που εδώ δεν φαίνεται).

αλλά όχι να βάλεις και ίδιο γραφικό ε;

είπαμε όχι και αδερφάκια

έτσι κι αλλιώς δεν την έχω βρει σε hi res

εγώ δεν πρόκειται να το βάλω (σκέτο) αυτοκόλλητο, οπωσδήποτε από πάνω θα μπει κάποιο λεπτό διαφανές υλικό (ή/και πλαστικοποίηση) για να αντέξει χρόνια

Φυσικα δεν θα ηθελα να εχουμε το ιδιο ακριβως... νομιζα οτι το βρηκες , οχι το το εφτιαξες... Εμενα επειδη ο συνδιασμος που σκεφτομαι να κανω στην καμπινα μου ειναι το μαυρο και το κοκκινο , ιδανικο για εμενα θα ηταν αυτη η αστραπη σε κοκκινη αντι για μπλε. Μπορω να το κανω ευκολα με το photoshop αν το ειχα

Σωστό. Επίσης παίζει πολύ βέβαια και το κόκκινο.

Και εγώ κόκκινο προτιμώ αλλά έλα που αυτό πάει για κατασκευή συγκεκριμένου ενδιαφερόμενου που είναι το χρώμα της εταιρίας του το μπλε.

Έψαξα και κατασκευή από την αρχή αστραπών στο photoshop αλλά βρήκα κάτι χαζά σκριπτάκια.

Ο kai πρέπει να είχε παλιά τέτοια κολπάκια αλλά δεν βρίσκω πια εκείνα τα παλιά φίλτρα.

Έτσι είναι τα τελικά σχέδια.

Βλέπουμε (ξεκινώντας από αριστερά πάνω)...

Player 1, coin

Player 1, start

Select

Enter

Escape

"Features" text (ήθελα ένα χώρο που να ευλογάει τα γένια της η κατασκευή αλλά και ουσιαστικά να λέει πράγματα που δεν τα βλέπει ο άλλος με την πρώτη ματιά)

"Instructions" text (βασικές οδηγίες)

Generic (δεν ξέρω τι να το κάνω αλλά ήθελα να έχω τριάδα όπως αριστερά)

Menu

Pause

Player 2, start

Player 2, coin

Μοχλός UltraStik 360 Rotary (1 από 4)

Επτά player 1 κουμπιά (για τη σειρά τους ακόμα το σκέφτομαι, λέω να είναι η κάτω τετράδα 1,2,3,4 και η πάνω τριάδα 5,6,7)

Left mouse

Right mouse

Μοχλός UltraStik 360 Rotary (2 από 4 - δεν έχω πειστεί απόλυτα αν θα βάλω 4 ή 2 μοχλούς σύνολο... σκέφτομαι ότι αν βάλω 4 μοχλούς θα μπορού να παιχτούν και παιχνίδια dual stick διπλά, ενώ σε κάποιες φάσεις θα μπορού να παίξουν 4 παίκτες μαζί, απλά λίγο στριμωγμένοι, ενώ τέλος ακόμα και στα παιχνίδια μονού μοχλού ΠΑΙΖΕΙ να κάνω assign τον δεξί μοχλό να κάνει ότι ο αριστερός και έτσι να καλύπτω αριστερόχειρες και δεξιόχειρες!)

Trackball (φωτιζόμενο RGB)

Μοχλός UltraStik 360 Rotary (3 από 4)

Επτά player 2 κουμπιά

Μοχλός UltraStik 360 Rotary (4 από 4 - πιθανός)

(τα labels στην κάτω μεριά εξηγούν components που είναι στα πλαϊνά του panel και δεν φαίνονται από πάνω)

(αριστερό πλαϊνό του panel)

Label για κουμπί left nudge

Label για κουμπί left flipper

(δεξί πλαϊνό του panel)

Label για κουμπί right nudge

Label για κουμπί right flipper

(μπροστινό πλαϊνό του panel, υπό γωνία, φάτσα)

Label για USB port 1

Label για spinner 1 (θα παίρνει και τιμονάκι)

Label για spinner 2 (επίσης)

Label για plunger (κουμπί, δεν θα υπάρχει ελατήριο γιατί δεν θα έχω χώρο)

Label για USB port 2

Όλα τα κουμπιά θα είναι λευκά (όταν είναι σβηστά) και θα φωτίζονται από RGB φωτισμό που με τις εντάσεις ουσιαστικά δίνει 16 εκατομύρια χρώματα ανά πλήκτρο.

Εννοείται ότι θα ανάβουν τα κουμπιά που πρέπει μόνο σε κάθε game, στο attract mode θα κάνουν διάφορα εφέ κλπ.

Το glow που βλέπετε θα είναι πάνω στο artwork (για να κάνει τα πλήκτρα να ξεχωρίζουν και θα δείχνει καλά με τον chrome δακτύλιο των πλήκτρων), ενώ θα προσέξετε μαύρο glow στα sticks, αυτό επειδή έχουν το μαύρο dust cover οπότε με μαύρο glow, θα φέρνω πιο "μαλακά" το cover στο control panel background.

Οι αστραπές είναι πια δικές μου (photoshop) και έτσι δεν εξαρτόμαι από καννέναν για να βρω έτοιμο hi-def background - ενώ αν δεν μου αρέσουν τις ξαναλλάζω κιόλας (ίσως πρέπει να παχύνουν και να προστεθούν και επιπλέον sparks γύρω από το trackball).

Θα είναι μάλλον πλαστικοποιημένο χαρτί και από πάνω κάτι γερό διαφανές. Παίζεται.

Όλο το controller hardware (και ο αισθητήρας δόνησης) θα είναι μέσα στο control panel και έξω θα βγαίνουν μόνο USB καλώδια (ή ένα, αν χώσω μέσα κάνα hub) και κάνα δυο D-connectors για τροφοδοσία, ίσως έλεγχο εξωτερικών φώτων (marquee) κλπ.

Η διάσταση είναι η άνετη 1000χ500 mm (στο πλατύτερο σημείο).

Μένει να μιλήσω με ξυλουργό να δούμε πως θα πετύχουμε και την καμπύλη μπροστά αλλά και κλίση στη φάτσα (θέλει τέχνη).

Επίσης πως θα... ανοίγει (λογικά με μεντεσέ αλλά να βρούμε που/πως, ώστε για να ανοίξει να μη θέλει λύσιμο από την καμπίνα επάνω).

Αυτά.

Control Panel (mid).jpg

Πίσω
Μπλουζα