Πλακέτες Arcade - Αναγνώριση.

Σημερινό update. Δοκίμασα μια μια τις υπόλοιπες πλακέτες. Η συνδεσμολογίες ήταν λίγο πονοκέφαλος καθώς κάθε μια έχει τη δική της.

Crazy Kong(ManilaMatic) παίζει μια χαρά.

crazykong.jpg

Nibbler οκ επίσης.

nibbler.jpg

Commando OK.

Commando2.jpg

Hyper Olympic OK.

HyperOlympic.jpg

Dribbling Off (που ήταν και η μόνη original απ'οτι κατάλαβα)

dribbling.jpg

nibbler.jpg

crazykong.jpg

Commando.jpg

HyperOlympic.jpg

HyperOlympic.jpg
 
Στο Nibbler έχεις μια color prom, κατεστραμμένη.
 
Έχεις δίκιο μάλλον. Μεσα στον ενθουσιασμό μου που "πήρε μπρος" δεν ασχολήθηκα με τα χρώματα. Ειναι 100% κατεστραμένη ή παιζει να στρώσει με reseating. Επίσης, ποιο είναι το cluster με τις color prom στις πλακετες του Nibbler? Εχει μία για κάθε χρώμα?
 
Αυτό δεν το ξέρω. Πάντως οι color proms είναι οι 2 εικονιζόμενες.

nibbler_pcb1b.jpg


Επειδή δεν διαθέτω τον απαραίτητο εξοπλισμό για να γράψω τον συγκεκριμένο τύπο proms, τις παρήγγειλα από εξωτερικό. Ως αναφορά φυσικά χρησιμοποίησα το σετ του MAME. Όταν μου ήρθαν και τις τοποθέτησα on board όλα τα χρώματα αποκαταστάθηκαν.
 
Καλησπέρα σας.

Έπεσε στα χέρια μου ένα jamma pcb της sega, αλλά δεν μπορώ να βρω καμία πληροφορία για αυτήν.

Αρχικά να πω ότι θέλει σίγουρα αλλαγή πυκνωτών, με αφορμή το ότι λείπει και ένας, όπως και αντικατάσταση πυκνωτή 22nf που είναι σπασμένος. Επίσης στο πίσω μέρος της πλακέτας έχει γίνει μια γέφυρα και έχει κοπεί και ένας διάδρομος (φαίνεται στις φωτογραφίες). Ετσι μάλιστα που είναι κομμένος ο διάδρομος δείχνει ότι έγινε επίτηδες. Ίσως είναι κάποιο mod, δεν ξέρω.

Αυτό που με βασανίζει όμως είναι να ανακαλύψω τι παιχνιδι είναι.

Έχετε καμιά ιδέα;

Φωτογραφίες:



Σας ευχαριστώ.
 
Με αναζήτηση που έκανα θα έλεγα ότι μοιάζει να είναι το παιχνιδι Bloxeed, με την διαφορά ότι τα "IC" 29 & 30 στην δική μου έχουν μεγαλύτερο μέγεθος. Ταιριάζει και η ημερομηνία παραγωγής 1989.

Ο κωδικός όμως που έχει η πλακέτα 834-9664, παραπέμπει στο παιχνιδι "Tant-R", όμως η πλακέτα έχει σημαντικές διαφορές και η χρονολογία του είναι το 1992'

Έχω μπερδευτεί... :precry:
 
Αφού είναι Jamma standard και δεν υπάρχει θέμα κατασκευής adapter, ρίξτο μέσα σε ένα Jamma cab και η αλήθεια θα αποκαλυφθεί ;-)

Από ότi όμως κατάλαβα, δεν πρέπει να διαθέτεις cab ή supergun σωστά;
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι δεν διαθέτω supergun όπως και η καμπίνα μου είναι ακόμη στα φτιαξίματα και καθιστά δύσκολη την δοκιμή. Όπως και να έχει περιμένω να παραλάβω τους πυκνωτές, 16v 470μF & MMC 22nF όπως και μια A472J 4.7K Ohms 9 Pin που διαπίστωσα ότι έχει κάνει crack.

Απλά μέχρι τότε μπήκα στην διαδικασία να αναζητήσω πληροφορίες γιατί με έχει φάει η περιέργεια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το σύστημα όπως πολύ σωστά επισήμανες μοιάζει να είναι το C2

Από εκεί και πέρα, πρέπει να είναι κάποιο από τα παιχνίδια της λίστας του link...Καλή επιτυχία με τις επισκευές και με την καμπίνα σου ;-)
 
Ευχαριστώ πολύ! Θα ενημερώσω για την λειτουργικότητά της όταν την επισκευάσω. Βάση χρονολογίας περιμένω να δω (αν δουλεύει) το Bloxeed λογικά.

Ο πρώτος πυκνωτής που μέτρησα, και μοναδικός με ονομαστική χωρητικότητα 1000μF, μετρήθηκε στα 347μF...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το παιχνιδι ανακαλύφθηκε φτιάχνοντας έναν jamma to scart μετατροπέα. Ειναι το "Ichidant-R - Puzzle & Action © 1994"

Αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή χωρίς την αντίσταση που λείπει και χωρίς μερικούς πυκνωτές. Δουλεύει, απλά δεν αποδίδουν σωστά τα χρώματα και η αντρική φωνή που λέει το όνομα του παιχνιδιού στην έναρξη απουσιάζει. Θα τσεκάρω ξανά όταν μπούνε τα εξαρτήματα όλα κανονικά στην πλακέτα. Πιθανότατα να είναι αυτός ο λόγος.
 
Καλησπέρα. Όσον αφορά τα χρώματα, μπορεί να είναι απλά θέμα του αντάπτορα που έφτιαξες. Είναι με απλές αντιστάσεις ή με pots. Όταν έψαχνα τις δικές μου πλακέτες, οι μισές τουλάχιστον θέλανε ρυθμίσεις στα pots για κάθε χρώμα, ώστε να δείξουν σωστά.
 
Θα απαντήσω με σιγουριά όταν θα τοποθετήσω τους πυκνωτές. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι λείπει η παρουσία του μπλε χρώματος. Με το test που έκανα από το μενού του, αυτό έδειξε. Όταν πιέζω με το δάκτυλο τον color encoder 315-5242 καμιά φορά δίνει την σωστή χρωματική απόδοση. Όμως διαπίστωσα και σε αυτόν ένα crack....

Πρέπει να έχει φάει πολλές σφαλιάρες η πλακέτα.

315-5242_01.jpg
 
Αν πιέζεις και δουλεύει, είτε υπάρχει ψυχρή κόλληση σε αυτόν είτε σε κάποιο άλλο component εκεί κοντά. Το έζησα πριν απο λίγους μήνες με μια TMNT το έργο
 
Μακάρι να ήταν αυτό. Και εγώ έτσι νόμιζα. Έχει κάνει crack όμως η gpu. Εκεί που είναι η κόκκινη γραμμή.

screenshot-www retromaniax gr 2017-04-22 16-16-48.png
 
και υπάρχει αυτό σαν ανταλλακτικό στο εμπόριο ή παίζει να ανοίξεις το μαύρο θερμοσυστελλόμενο και να το φτιάξεις; (Αφελής ερώτηση λέω εγώ....)
 
Δεν είναι θερμοσυστελλόμενο. Είναι σαν παχιά βαφή. Πρέπει να ξυθεί η επιφάνεια για να φανούν οι διάδρομοι. Όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

315-5242_03.jpg


Το πρόβλημα είναι όμως ότι αν η ζημιά έχει γίνει στα μαύρα φλατ τετράγωνα, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα γιατί πρόκειται για ζημιά στα "carbon printing resistance". Τώρα για αγορά ούτε λόγος. Τουλάχιστον εγώ με αναζήτηση που έχω κάνει δεν το έχω βρει.

Θα το δοκιμάσω πάντως να το επισκευάσω αν η ζημιά είναι απλά στους διαδρόμους. Όχι τόσο για το παιχνιδι μιας και μου είναι αδιάφορο το συγκεκριμένο, μα για την χαρά και την ικανοποίηση της επισκευής.

Ας έρθουν τα πράγματα που περιμένω (πυκνωτές + αντιστάσεις) και μετά θα επιχειρήσω την επισκευή της gpu.
 
Αν έχει βαφή πως ξέρεις πως έχεις ραγισμα? Εγώ στη θέση σου θα περνούσα της επαφές μια καλή με λίγο φλαξ και καλάι σαν πρώτο βήμα. Πάντως αν όντως φταίει κατι τέτοιο, πιστεύω πως με 1-2 smd αντιστάσεις θα κάνεις δουλειά.
 
Και όμως είναι ολοφάνερο το ράγισμα - σπάσιμο. Εννοείται ότι θα φρεσκάρω τις κολλήσεις πριν από κάθε άλλο βήμα.
 
Πιο δύσκολο θα είναι το ξύσιμο μάλλον, παρά η επισκευή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα