[Πλανήτης / Γκαλάκτικα] Αναζήτηση ασπρόμαυρου κόμικ ΕΦ

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.583
Αντιδράσεις
1.740
Αληθεια, υπαρχουν στις αναμνησεις σας τα εξης στιγμιοτυπα; Πατε επισκεψη σε καποιο φιλικο σπιτι και εκει βρισκετε ενα παλιο παρατημενο κομικ , το οποιο δεν εχετε ξαναδει σε κανενα περιπτερο (ισως κυκλοφορουσε οταν ησασταν πολυ μικροι), σας εκανε εντυπωση και το ανοιξατε; Θα θελατε να το διαβασετε αλλα υπηρχαν τοσα αλλα ενδιαφεροντα να κανετε εκεινη τη μερα οποτε το παρατησατε μετα απο ενα ξεφυλισμα. Το μονο που μενει απο αυτο το κομικ ειναι καποιες εικονες.

Σε μια τετοια φαση λοιπον ειχα βρει ενα κομικ, το οποιο ηταν παχουλο, σε παχος "τομου" και οχι δεμενο με σιδερακια. Ηταν ασπρομαυρο, με "ρεαλιστικο" καπως σχεδιο, και σχεδιαστικα επαιζε πολυ μελανι και μαρκαδορος. Φαινεται να ηταν διαστημικη περιπετεια. Δε θυμαμαι καθολου τον ηρωα, αλλα μαζι του ηταν ενας τυπος παχουλος με τσιγκελωτο μουστακι ο οπιος λεγοταν Σαντσο και πρεπει να ηταν ρομποτ ή σαιμποργκ. Μαλιστα μπορουσε να βγαλει τα μελη του και να βαλει εξαρτηματα. Σε ενα χαρακτηριστικο καρε θυμαμαι ηταν σε ενα πλανητη με ωκεανο, και αντι για χερια ειχε βαλει ελικες ωστε να μεταφερει καπου τον ηρωα στην πλατη του σαν ταχυπλοο!!

Τωρα, δεν ξερω γιατι, αλλα μου σφηνωθηκε ενστικτωδως οτι πρεπει να ειναι Ιταλικο κομικ. Λεω δεν ξερω γιατι, επειδη το ειχα δει πολυ μικρος, τοτε που ακομα δεν ηξερα καν τι ειναι τα Ιταλικα ή τι ειναι τα fumetti. Δεν αποκλειεται πχ πριν καμια 10αρια χρονια να βρηκα τυχαια καποιο ιταλικο σαιτ με εικονα του Σαντσο και να την αγνοησα (αλλα να μου εντυπωθηκε η πληροφορια στο υποσυνειδητο).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προκειται φυσικα για το περιοδικο Πλανητης, εκδ Ανεμοδουρα με οντως ιστορια ιταλικο fumetti (το ειχα βρει πιο ειναι αλλα τωρα δεν μου ερχεται).

Καποια στιγμη το απογευμα θα ανεβασω και μερικες φωτογραφιες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι ευχαριστιες στις παρακατω πληροφοριες πανε στο μελος Uncle Scrooge McDuck του Greek Comics.gr, που εδωσε με μιας τα φωτα του! :)

Λογικά πρόκειται για την ιστορία "Ζωντανή θάλασσα" που δημοσιεύτηκε στο Πλανήτης #3 και Γκαλάκτικα #3 από τις εκδόσεις Ανεμοδουρά τη δεκαετία του 80!
fetch


fetch
 
Δεν ειναι μονο το τευχος 3. Η ιστορια αυτη ηταν σε συνεχειες και ηταν 5-6 τευχη συνολο.
 
Πραγματι!!! Τωρα ηρθε στο μυαλο μου ο τιτλος "Ζωντανη Θαλασσα"!!!! Απιστευτο
 
Εχουμε και λεμε. Προκειται για το fumetti Fan του καλλιτεχνη Leone Frollo, που ειναι περισσοτερο γνωστος για τα ερωτικα του comics.

Αρχικα κυκλοφορησε το 1978 σε 6 συνεχειες και μετα υπηρξε ενας τομος με τις 2 τελευταιες συνεχειες.

fan.jpgfan-7-768x1007.jpgfan-7r-768x1000.jpgfan-a.jpg

Στην Ελλαδα κυκλοφορησαν και οι 8 συνεχειες. Μου λειπει η πεμπτη.

2017-09-25-18h03m08.JPG
2017-09-25-18h04m00.JPG

Οι βασικοι χαρακτηρες.

Ο πριγκιπας Φαν. Μετα το τραγικο θανατο της αγαπημενης του γυναικας, τα παρατησε και εγινε αγροτης στην μεση του πουθενα.

2017-09-25-18h05m07.JPG

Το ανδροειδες Σαντσο. Ο πιστος συντροφος του Φαν.

2017-09-25-18h05m44.JPG

Ο οικογενειακος φιλος Γκανοορ. Ανακαλυπτει μια πλοκη για να καταληθει η δημοκρατια στον γαλαξια.

2017-09-25-18h05m23.JPG

Η κορη του Γκανοορ, Τζινφ. Σοβαρος κομματος.

2017-09-25-18h46m11.JPG

Ο Βαξ. Παλιος φιλος του Φαν που για καποιο λογο ξαφνικα εγινε κακος και θελει να κατακτησει το γαλαξια.

2017-09-25-18h42m37.JPG

Ενδιαφερον ειναι το αυτοαναφορικο χιουμορ (καποια στιγμη ο Σαντσο διαβαζει ενα τευχος Φαν) και το σκοτεινο τελος (αφου κατατρωπονουν μια ντουζινα κακους, ο Φαν παγιδευεται μονος του στο παρελθον --το παρον μας-- της Γης για να ζει το υπολοιπο της ζωης του μακρια απο την αγαπημενη του Τζινφ και τους καλους του φιλους).
 

Συνημμένα

  • fan-ar.jpg
    fan-ar.jpg
    67,3 KB · Προβολές: 0
  • fan-coste-700x339.jpg
    fan-coste-700x339.jpg
    26,1 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία:
Ειναι απιστευτο, αλλα μαθαινοντας τον τιτλο "Ζωντανη Θαλασσα" μου ηρθαν στο μυαλο και αλλα στοιχεια και εικονες απο την ιστορια. Ηταν ενας πλανητης οπου ο ωκεανος ηταν νοημων και κινουταν εναντιον του ηρωα με κυματα, παλιρροιες κλπ εμποδιζοντας τις κινησεις του.

Παντως το σχεδιο οπως το βλεπω εδω ειναι πολυ πιο προχειρο απο ο,τι ειχε εντυπωθει στο μυαλο μου

Ευχαριστω ολους παιδια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα