Πληροφορίες για την επισκευή Arcade PCBs.

Muttley Black

Retro Member
Joined
21 Φεβ 2015
Μηνύματα
174
Αντιδράσεις
157
Καλησπέρα σας.

Τελευταία και με αφορμή μερικών Arcade PCBs που έχω στην κατοχή μου (μη λειτουργικών), μου έχει γεννηθεί έντονα η επιθυμία να ασχοληθώ και να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για την επισκευή τους. Έχω δει αρκετά videos με επισκευές, προγραμματισμούς Eproms κτλ και θεωρώ, εγώ τουλάχιστον, ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ασχολία - χόμπι. Συνδυάζει και την αγάπη μου για το παλιό hardware, αλλά και την συμπάθεια μου στα ηλεκτρονικά μαστορέματα, αν και οι γνώσεις μου είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Με όσα έχω δει και έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα για τα Arcade PCBs, έχω καταλήξει ότι απαραίτητα εργαλεία για αρχή, πέραν των βασικών (πολύμετρο με beeper, κολλητήρι κτλ) είναι τα παρακάτω:

1) Logic Probe

2) Eprom Programmer

3) ESR Meter

4) Ίσως έναν IC Tester

Και φυσικά το Schematic / Manual του εκάστοτε board που θα επισκευάζω.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω όσον αφορά τα εργαλεία, αν έχετε κάτι να προσθέσετε, όπως επίσης και να μου προτείνετε για αγορά από Ebay για παράδειγμα, από αυτά της παραπάνω λίστας. Κάτι που αν έχετε δοκιμάσει και εσείς και έχετε μείνει ευχαριστημένοι.

Επίσης υπάρχει κάποια σελίδα (πηγή) που να είναι καταχωρημένα τα περισσότερα schematics / Manuals;

Και τέλος, έχω αναζητήσει στο διαδίκτυο με κάποια αποτελέσματα, οδηγούς για επισκευές arcade PCBs. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε κανέναν εξαιρετικό κατά την άποψή σας οδηγό να μου προτείνετε. Βιβλία - PDFs - Videos, ακόμη και ντοκιμαντέρ.

Σας ευχαριστώ.
 
Δεν έχω ασχοληθεί με επισκευή arcade pcbs , αλλά το τελευταίο διάστημα βλέπω αρκετά βίντεο επισκευών στο youtube.

Έχω ξεχωρίσει δυο youtubers, τον John's arcade https://www.youtube.com/channel/UC0zwTpEMt8IsETC7mv9Tt3g .Είναι συλλέκτης κυρίως Αμερικάνικων arcade cabinets, όπου παρουσιάζει την συλλογή του και το προσωπικό του arcade room. Έχει αρκετά τεχνικά βίντεο όπως επισκευές πλακετών και ρυθμίσεις crt tubes. Ανεβάζει σχετικά συχνά καινούρια βίντεο ,αν και έχει καιρό να δείξει κάποια επισκευή.

Τον onecircuit https://www.youtube.com/user/OneCircuit/videos . Συλλέκτης και επαγγελματίας επισκευαστής pcbs. Εχει αναλυτικά βίντεο πάνω στις επισκευές που κάνει. Οι αναλύσεις του όμως μπορεί να μπερδέψουν έναν χομπίστα-ερασιτέχνη σαν εμάς που δεν έχει εμπειρία σε τέτοιες επισκευές.

Το μόνο θέμα που έχω με τα βίντεο τους, είναι πως επικεντρώνονται μόνο σε πλακέτες και καμπίνες του 80, Αμερικανών κατασκευαστών επί το πλείστον.Πολλά από τα παιχνίδια των βίντεο δεν τα είχαμε εμείς, και επίσης οι πλακέτες τους είναι αυθεντικές (άντε το πολύ να έχουν 3-4 bootlegs). Τα δικά μας ουφάδικα δούλευαν κυρίως με bootleg.

Καλή επιτυχία ;)
 
Για τον hey guys (aka John's arcade) καλά δεν λεώ, αλλά πρέπει να είναι τόσο τυχερος (μην γράψω τίποτα χειρότερο) που μερικές επισκευές που έχω δει σε βίντεο δικά του, αλλάζει μια ασφάλεια και παίζει, κάνει μια μικρο-ρύθμιση σε ένα ποντεσιόμετρο και παίζει. Τι να πω; Μόνο εμένα μου έχει βγει ο αδόξαστος με τις arcade οθόνες και τις jamma πλακέτες;
 
Τους ξέρω και τους δυο. Έχω δει τα βιντεάκια τους. Ο onecircuit είναι αρκετά επιξηγηματικός ... ήρεμη δύναμη! Ο John's arcade και αυτός καλός αν και λίγο κουραστικός.
 
Πίσω
Μπλουζα