Πληροφορίες για τον Λάκη Αλεξάνδρου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stelliana
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stelliana

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
9
Βάζω και εγώ το λιθαράκι μου στη ρετρομανία...

Ελπίζω να δημιουργήσω ένα βιογραφικό για τον αγαπημένο μου τραγουδιστή Λάκη Αλεξάνδρου.

Γεννήθηκε στις 4-1-1941 στη Πέλλα...

Έχει κάνει 9 προσωπικούς δίσκους με απίστευτα τραγούδια, έχει μια πολύ ξεχωριστή φωνή που δύσκολα ξεχνιέται..

Όποιος ξέρει πληροφορίες παρακαλώ να τις παραθέσει :bow2: :thanx2:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για δώσε κανένα τίτλο μπας και το γέρικο μυαλό μου καταλάβει περί τίνος τραγουδιστή μιλάμε.........

Pooky!! γειά σου. Λοιπόν, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΡΤΕΡΩ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΠΕΣ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ (κι αν περάσαν τόσα χρόνιαααα!!), ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΩ.. (σου λέω τα πιο χαρακτηριστικά). Μεσουράνησε τη δεκαετία '70-'80!!!

Stelliana, φωτογράφισα και ανεβάζω ένα τρελό βινύλιο που έχω, από Λάκη Αλεξάνδρου.

Τι λες τώρα!!. Επειδή σήμερα "σέρνεται" το σύστημα, δεν μπορώ να δω το image πιο κοντά. Μου λες τι τραγούδια έχει μέσα? Πάντως σε ευχαριστώ! Χριστέ μου τι μου θύμησες τώρα!!

stelliana είπε:
Τι λες τώρα!!. Επειδή σήμερα "σέρνεται" το σύστημα, δεν μπορώ να δω το image πιο κοντά. Μου λες τι τραγούδια έχει μέσα? Πάντως σε ευχαριστώ! Χριστέ μου τι μου θύμησες τώρα!!
Με την πρώτη ευκαιρία θα τραβήξω μια "κοντινή" τα τραγούδια και θα την ανεβάσω.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Μου έχει γίνει εμμονή τώρα τελευταία.. Θα πάω να τον δω στο ΑΠΡΟΟΠΤΟ.... :thanx2:

Stelliana σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα κατάλαβα περί ποιανού Θεού μιλάμε.

Τον άκουγα στο OSLO. Όχι την πόλη αλλά το αρχαίο κασσετόφωνο που είχε ο χάρος με τον οποίο κάναμε μεταφορές όταν ήμουν νιάνιαρο. Είχε συχνά την τάση να τον "μασσάει" και ο μακαρίτης ο Σκυλάς ο Θείος μου το βάραγε και φώναζε "Όχι Τον Μέγα Αλέξανδρο ρε......... " (Στις τελείες προσθέστε ότι θρησκευτικό σας έρχεται, ο Θείος μου ήταν φημισμένος στον κύκλο των φορτηγατζήδων για το λεξιλόγιό του.... )

Ρε που να σας ....... απογευματιάτικα, τι μου θυμίσατε ρε...............

Ευτυχώς που υπάρχετε και σεις (Pooky, Exetlaios)!!. Είχα αρχίσει και αισθανόμουν μόνη.. Ευχαριστώ παιδιά.. το ψάξιμο που έχω ρίξει δεν υπάρχει.. έτσι τον ανακάλυψα στο ΑΠΡΟΟΠΤΟ (ψάχνοντας για τον Λάκη "έπεσα" και στο ρετρομανιαξ...

Αυτό είναι. Να ψάχνεις κάτι και να το βρίσκεις μόνο εδώ!!!!!!

Λοιπόν για χάρη των παλιών καλών καιρών, τιμής ένεκεν στο δρόμο, επιβάλλεται μια επίσκεψη στο ΑΠΡΟΟΠΤΟ, εκτός απροόπτου φυσικά!!!!!!!!

Pooky είπε:
Αυτό είναι. Να ψάχνεις κάτι και να το βρίσκεις μόνο εδώ!!!!!!
Λοιπόν για χάρη των παλιών καλών καιρών, τιμής ένεκεν στο δρόμο, επιβάλλεται μια επίσκεψη στο ΑΠΡΟΟΠΤΟ, εκτός απροόπτου φυσικά!!!!!!!!
O.K.! χιχιχι!!!!

Θέλω να καταθέσω ένα δράμι ψυχής εδώ.. Δεν ξέρω.. ίσως γιατί νομίζω πως ίσως κάποιος θα καταλάβει... κάτι?! Δεν είναι τυχαία η εμμονή που έχω με τον συγκεκριμένο άνθρωπο (που σίγουρα δεν μπορεί ο ίδιος να φανταστεί την εμμονή μου <και γιατί άλλωστε!>).

Δεν είναι τυχαίο (όπως και τίποτα στην ζωή μας άλλωστε) που μετά από σχεδόν τρία χρόνια πολύ βαρύ πένθους, άκουσα ξανά τα τραγούδια του.. και αποφάσισα να "βγω από το μνήμα μου", όπως είπα χαρακτηριστικά..όταν τυχαία έπεσα πάνω στα τραγούδια του (ξανά). Γιατί μεγάλωσα με τα τραγούδια του.. όπως και ο αδελφός μου που δεν υπάρχει πιά..

Μου θυμίζει ότι πιο ωραίο, ότι πιο αγνό, όλη μου την ζωή που τώρα την περπατώ μόνη.

Θέλω να τον συναντήσω, για να τον ευχαριστήσω γιατί ήταν η αφορμή να "σηκωθώ" ξανά.. γιατί θέλω απλά να ζήσω..

Ευχαριστώ...

stelliana είπε:
Θέλω να καταθέσω ένα δράμι ψυχής εδώ.. Δεν ξέρω.. ίσως γιατί νομίζω πως ίσως κάποιος θα καταλάβει... κάτι?! Δεν είναι τυχαία η εμμονή που έχω με τον συγκεκριμένο άνθρωπο (που σίγουρα δεν μπορεί ο ίδιος να φανταστεί την εμμονή μου <και γιατί άλλωστε!>).Δεν είναι τυχαίο (όπως και τίποτα στην ζωή μας άλλωστε) που μετά από σχεδόν τρία χρόνια πολύ βαρύ πένθους, άκουσα ξανά τα τραγούδια του.. και αποφάσισα να "βγω από το μνήμα μου", όπως είπα χαρακτηριστικά..όταν τυχαία έπεσα πάνω στα τραγούδια του (ξανά). Γιατί μεγάλωσα με τα τραγούδια του.. όπως και ο αδελφός μου που δεν υπάρχει πιά..

Μου θυμίζει ότι πιο ωραίο, ότι πιο αγνό, όλη μου την ζωή που τώρα την περπατώ μόνη.

Θέλω να τον συναντήσω, για να τον ευχαριστήσω γιατί ήταν η αφορμή να "σηκωθώ" ξανά.. γιατί θέλω απλά να ζήσω..

Ευχαριστώ...
Όταν περνάνε από τη ζωή μας κάποιοι "ξεχωριστοί άνθρωποι",

τότε πρέπει να τους τιμούμε και με τον ανάλογο "ξεχωριστό τρόπο".

Όσο περίεργο και να ακουστεί, καλύτερα να συνδέουμε τους ανθρώπους που χάσαμε, με κάτι ευχάριστο.

Με ένα τραγούδι, ένα μέρος, μια οσμή, μια γκριμάτσα.

Με πράγματα απλά, που όμως οι αγαπημένοι μας τα κάνανε να φαντάζουν ξεχωριστά.

Χωρίς κλάματα (αν και είναι αναπόφευκτα τα ρημάδια), μαυρίλες και υπερβολές,

ας θυμόσατε τις όμορφες στιγμές όσων φύγαν από κοντά μας,

και ας τους τιμάμε με ένα χαμόγελο και μια ψυχική ανάταση,

όποτε γυροφέρνουν τη γλυκειά τους αύρα στη σκέψη μας ...

Καλά κάνεις και εξωτερικεύεις αυτό που νοιώθεις.

Το λαϊκό τραγούδι σάμπως δεν είναι μια συνεχής εξωτερίκευση πάσης φύσεως νταλκά που μπορεί ο καθένας μας να κουβαλάει μέσα του;

Όπως εσύ έχεις το δικό σου σταυρό να κουβαλάς και ο Λάκης τον έκανε πιό ελαφρύ, φαντάσου τι σημαίνει για μένα το "Ουρανέ" (που εγώ καταχρηστικά το αποκαλώ "Ουρανέ μου" ) της Λαίδης, το οποίο όποτε το ακούω μου θυμίζει μια παλιά αγάπη που, δυστυχώς, "έφυγε" εξαιρετικά νωρίς από τη ζωή μου, 16 χρόνια πριν.

Λυπάμαι για την απώλειά σου, η ζωή πάντα συνεχίζεται, αλλά είναι πάρα πολύ διαφορετική από ότι πριν..................

Pooky είπε:
...η ζωή πάντα συνεχίζεται, αλλά είναι πάρα πολύ διαφορετική από ότι πριν..................
Γιωργάρα, υποκλίνομαι μάγκα !

Είπες ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα !

Σε ευχαριστώ... όπως έλεγε και ο Γιάννης.. είναι "Νωρίς για δάκρυα Στέλλα.."

Σας το αφιερώνω..

(το βιντεο δικό μου)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=iMqQXFFr_4I]YouTube - ΞΞ½ΟΞ―ΞΏ ΟΟΞ―ΟΞΉ ΞΌΞΏΟ, ΞΞ¬ΞΊΞ·Ο ΞλΡξάνδΟΞΏΟ

:thanx2:

Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!

Επειδή είπαμε ότι έχω "κολλήσει", δείτε και αυτά...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=DC11VuokH-s&feature=channel_page]YouTube - ΞΞ¬ΞΊΞ·Ο ΞλΡξάνδΟΞΏΟ, ΞΟΟΟΞ± Ξ Ξ΅ΟΞΉΟΟΞ­ΟΞΉΞ±

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=I48oh4xmTqs&feature=channel]YouTube - ΞΞ³Ξ±ΟΞ·ΞΌΞ­Ξ½Ξ·, ΞΞ¬ΞΊΞ·Ο ΞλΡξάνδΟΞΏΟ

Νομίζω ότι ο Αλεξάνδρου τραγουδάει στη βιντεοταινία Η πολυτεχνίτισσα με τη Ρένα Βλαχοπούλο. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτή η πληροφορία, αλλά είπα να την καταθέσω :)

Πίσω
Μπλουζα