Πληροφορίες για τον Λάκη Αλεξάνδρου

Και βέβαια, είσαι πολύ καλός σε ευχαριστώ..
 
Εφτα κλειδια μες στην τσεπη

το σπιτι μου δεν με βλεπει

στα αλλα ειμαι καθως πρεπει

μα στην αγαπη μου δεν ειμαι συνεπης.

Απο τα πολυ αγαπημενα μου του Λακη...
 
Σήμερα και ώρα 12.00 Κηδεύτηκε στον Ωρωπό ο Λάκης Αλεξάνδρου.Να τον Θυμόμαστε.

Υπήρξε εξαίρετος κλλιτέχνης και Άνθρωπος.Το τραγούδι του, "Αντίο Σπίτι μου" τον

συνόδευσε στην πόρτα του Παραδείσου...
 
Τωρα το εμαθα απο 'δω! Κριμα γιατι ηταν αγαπημενος μου τραγουδιστης και διεθετε μια εντελως σπανια και σπουδαια φωνη.

Αντιο για παντα, Λακη....

 
Δεν έχω ποτέ μου ακουστά για τον Λάκη Αλεξάνδρου, αλλά ήταν σίγουρα μια σπουδαία φωνή η οποία έγραψε την δική της ιστορία στο καλό ελαφρολαϊκό τραγούδι.

Μιας και γίνεται εκτενής αναφορά στον Λάκη Αλεξάνδρου ο οποίος μας αποχαιρέτησε σήμερα το μεσημέρι για το μακρύ ταξίδι, επιλέγω με την σειρά μου ένα τραγούδι από το album Λάκης Αλεξάνδρου 2 του 1973: "Ποτέ Ποτέ"

 
Πολλα τα ασχημα νεα του 2010.
 
@Wally

Συμφωνώ. Όντως το 2010 ήταν για όλους μας μια δύσκολη χρονιά.

Ελπίζω ο καινούργιος χρόνος να μην είναι και τόσο σκούρος άπ' όσα λέγονται στα ΜΜΕ.

Μακάρι το 2011 να είναι σαφώς καλύτερο από τα προηγούμενα έτη. Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα.

Κι όμως η ζωή συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες. :)
 
Aν και δεν τον ήξερα...

R.I.P.
 
Εγώ προσωπικά δεν άκουσα κανένα από τα τραγούδια του αν και θεωρώ τον ίδιο ως μια από τις σπάνιες φωνές που συνέδεσαν άρρικτα το ονομά τους με το ελαφρολαϊκό και το έντεχνο γενικότερα.

"Η Χαλιμά". Από το LP "Πες πως σήμερα σε γνώρισα" του 1976.

 
Έφυγε ο Λάκης Αλεξάνδρου

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 69 ετών προδομένος από την καρδιά του στις 18 Νοεμβρίου 2010 ο Λάκης Αλεξάνδρου. Ο σεμνός τραγουδιστής είχε χαρακτηριστεί "Αλ Μπάνο" της Ελλάδας. Δυστυχώς ο Τύπος αλλά και τα ΜΜΕ φαίνεται να τον λησμόνησαν, καθώς δεν είδα πολλές πολλές αναφορές στις ειδήσεις στο συμβάν.



Τον κόσμο κυβερνώ
 
Ξαναγυρίζω, μετά από σχεδόν δύο χρόνια σε αυτό το θέμα. Εψαχνα να βρω τον τραγουδιστή που είχε μιλήσει στην καρδιά μου από όταν ήμουν παιδί. Τα Ασπρα Περιστέρα, κατά περίεργο λόγο, τα άκουγα σχεδόν κάθε πρωί στο σχολικό. Μάλλον ο οδηγός θα είχε κασσέτα, δεν εξηγείται αλλοιώς. Μετά από πολύ ψάξιμο, τον βρήκα να τραγουδά στο Περιστέρι. Οι συνθήκες της ζωής και ίσως ένα καρμικό χρέος, μας έκαναν να δεθούμε. Δυστυχώς ο Λάκης "έφυγε"... στις 18 Νοέμβρη 2010. Συνεχίζω να διατηρώ την σελίδα του, στο Facebook, που είχε φτιαχτεί, όταν ο Λάκης Αλεξάνδρου, ήταν στην ζωή και με την βοήθειά μου, επικοινωνούσε με τους θαυμαστές του οι οποίοι δεν τον είχαν ξεχάσει καθόλου. Όπως εγώ άλλωστε. Το κανάλι μου στο Youtube, είναι επίσης -σχεδόν αφιερωμένο- στα τραγούδια του, στην προσπάθειά μου, οι νεότεροι να γνωρίσουν, έναν από τους πολύ καλούς τραγουδιστές αυτού το τόπου.

http://www.youtube.com/user/kanavoy?blend=2&ob=1

http://el-gr.facebook.com/people/LAKES-ALEXANDROU/1809872186

Ευχαριστώ, Στέλλα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια χαζευα κ επεσα τυχαια πανω στο post για το Λακη Αλεξανδρου. Μεγαλωσα τη δεκαετια του 70 κ του 80 κ θυμαμαι αμυδρα ακουσματα του Λακη Αλεξανδρου. Αυτο ομως που μου ειχε μεινει απο την παιδικη μου μνημη ηταν η χαρακτηριστικη εμφανιση με το μακρυ μαλλι χωριστρα, αυτος κ ο Γιαννης Καλατζης.

Καποια στιγμη φοιτητης πια στο Λονδινο τον συναντησαμε για 2-3 σαιζον (1994-96) που ερχοταν σα guest στο Αριζονα. Μου ειχε κανει εντυπωση, ιδιο μαλλι αλλα λιγο πιο γερασμενος, ψηλος πολυ κ με μεγαλη κοιλια (αρχοντικη). Φωνη κρυσταλλινη, αυθεντικη, ξεχωριζε, ηταν πραγματικα μεγαλος τραγουδιστης, αλλα δυστυχως αλλη μια περιπτωση που δεν προχωρησε λογω κυκλωματων.

Μας δωθηκε η δυνατοτητα να μιλησουμε πολλες φορες μαζι του κ ειδαμε ποσο απλος ηταν κ ποσο θετικη αυρα σου μετεδιδε.

Θυμαμαι οτι τρεξαμε στο δισκαδικο «Τρεχαντηρι» στο Β. Λονδινο για να βρουμε CD του. Τελικα βρηκαμε ενα best κ σε τιμη ευκαιριας το οποιο το «λιωσαμε».

Στεναχωρηθηκα πολυ μαθαινωντας τη δυσαρεστη ειδηση οτι εφυγε απο κοντα μας.



Θα τον θυμομαστε παντα.



Φιλικα
 
dillon είπε:
Καποια στιγμη φοιτητης πια στο Λονδινο τον συναντησαμε για 2-3 σαιζον (1994-96) που ερχοταν σα guest στο Αριζονα. Μου ειχε κανει εντυπωση, ιδιο μαλλι αλλα λιγο πιο γερασμενος, ψηλος πολυ κ με μεγαλη κοιλια (αρχοντικη). Φωνη κρυσταλλινη, αυθεντικη, ξεχωριζε, ηταν πραγματικα μεγαλος τραγουδιστης, αλλα δυστυχως αλλη μια περιπτωση που δεν προχωρησε λογω κυκλωματων.Μας δωθηκε η δυνατοτητα να μιλησουμε πολλες φορες μαζι του κ ειδαμε ποσο απλος ηταν κ ποσο θετικη αυρα σου μετεδιδε. Θυμαμαι οτι τρεξαμε στο δισκαδικο «Τρεχαντηρι» στο Β. Λονδινο για να βρουμε CD του. Τελικα βρηκαμε ενα best κ σε τιμη ευκαιριας το οποιο το «λιωσαμε».

Δεν το είχα προσέξει αυτό το θρεντ! Φίλε μου με συγκίνησαν πολύ οι αναφορές σου μιας κ με έφεραν πίσω στα φοιτητικά μου χρόνια έχοντας τα ίδια βιώματα.

Για εμένα, ο Λάκης Αλεξάνδρου μαζί με τον Τζον Τίκκη είναι μεν 2 ξεχωριστές περιπτώσεις ωστόσο θεωρώ ότι δεν αναγνωρίστηκαν όσο θα τους άξιζε εδώ στην Ελλάδα και θα συμφωνήσω απόλυτα με τα bold που αναφέρει ο φίλος παραπάνω._
 
Θυμάμαι αυτή την τραγουδάρα του

Πες πως σήμερα σε γνώρισα [video=youtube;4-t8RlAhpSI]

εκεί στα μέσα του 70. Πολύ μεγάλη φωνή!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πιτσιρικάς στη Biamax το σιγοψυθίριζα και στο μυαλό μου πάντα η Ελενίτσα. Παππούς στα 60 πιά αλλά η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται ποτέ. Νάσαι καλά Ελενάκι...
 
Τον "τιμά" πολύ συχνά, σχεδόν σε κάθε εκπομπή, ο Στέλιος Χατζημιχαήλ στο ραδιόφωνο του Alpha (αν δεν επιτρέπεται να το αναφέρω αυτό ας με κόψουν οι admin).  Τα πιο αγαπημένα του τραγούδια, το "Όνειρο" και το "Όλο τον κόσμο κυβερνώ"...
 
Τον "τιμά" πολύ συχνά, σχεδόν σε κάθε εκπομπή, ο Στέλιος Χατζημιχαήλ στο ραδιόφωνο του Alpha (αν δεν επιτρέπεται να το αναφέρω αυτό ας με κόψουν οι admin).  Τα πιο αγαπημένα του τραγούδια, το "Όνειρο" και το "Όλο τον κόσμο κυβερνώ"...
Τη λατρευω την εκπομπη του Χατζημιχαηλ και την τιμω κι εγω "εφτα ημερες τη βδομαδα" που λεει και ο ιδιος.
 
Πίσω
Μπλουζα