Ποδοσφαιρικά κόμικς στο "Αγόρι" και στο "Μπλεκ"

φοβερο αφιερωμα..μπραβο σε ολους..
 
Φυσικά το ... ξεδίπλωμα των αναμνήσεων θα αρχίσει με - ποιον άλλον ??? - τον Ρόη της Ρόβερς !!! Ο Ρόη Ρέης, λοιπόν, για πολλά - πολλά χρόνια σημαία της Μέλτσεστερ Ρόβερς [της οποίας ήταν ο αρχηγός], ποδοσφαιριστής που αποτελούσε πρότυπο ήθους, εντιμότητας και ορισμός αυτού που λέμε "ματώνω τη φανέλα" !!!

Το προφίλ του [πέραν του ότι οι σχεδιαστές τον είχαν φτιάξει έτσι ώστε να είναι και ωραίο παιδί] : Έβαζε πάντα την ομάδα πάνω απ' το ατομικό του συμφέρον !!! Βοηθούσε πολύ τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα κάποιους να τους αναδείξει και "να τους κάνει μάγκες" [π.χ. με τις "μαγικές πάσες του" βοήθησε έναν συμπαίκτη του να γίνει πρώτος σκόρερ και να κερδίσει τη θέση του στην Εθνική Αγγλίας] !!! Επίσης ... δεν τον ενδέφερε καθόλου το χρήμα [σαν να λέμε ... Σάμουελ Ετό'ο ένα πράγμα !!! :p :p ]!!!

Ιστορίες που θυμάμαι : α) Μια φορά οι συμπαίκτες του στη Μέλτσεστερ έκαναν απεργία επειδή δεν πληρωνόντουσαν καλά !!! Δεν κατέβαιναν στις προπονήσεις και όλα τα σχετικά !!! Και ... τι έκανε ο Ρόη : τους μάζεψε και τους πήγε στο βοηθητικό γήπεδο για να παίξουν φιλικό με την εφηβική ομάδα της Μ.Ρ. !!! Οι αδιάφοροι ποδοσφαιριστές της κανονικής ομάδας άρχισαν να τρώνε το ένα γκολ μετά το άλλο, και οι πιτσιρικάδες πανηγύριζαν με όλη τους την ψυχή !!! Οπότε, οι ποδοσφαιριστές της κανονικής ομάδας άρχισαν να αναρωτιούνται : "εεεπ, τι γίνεται εδώ, μάς νικάει η εφηβική ομάδα" ??? Και τότε, ο Ρόη τους πέταξε την εξής ατάκα [την οποία θυμάμαι αυτούσια] : "Τα βλέπετε ??? έτσι ήσασταν κάποτε κι εσείς, σαν κι αυτά τα παιδιά !!! Δεν σάς ενδιέφερε ούτε η δόξα ούτε το χρήμα, το μόνο που σάς ενδιέφερε ήταν να γίνετε κάποτε επαγγελματίες !!! Αν πρόκειται να σάς μοιάσουν αυτά τα παιδιά, τότε καλύτερα να εγκαταλείψω την μπάλα" !!! "Μα, Ρόη, εμείς ... ξέρεις ..." ... Και έτσι, τους έπιασε το φιλότιμο και .... τέλος η απεργία, γύρισαν ξανά στις προπονήσεις !!! β) Ο Ρόη είχε πάρει μέρος σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό : Θα περνούσε από διάφορες δοκιμασίες με άλλους, διάσημους ποδοσφαιριστές και ... όποιος ποδοσφαιριστής περνούσε επιτυχώς από τις περισσότερες δοκιμασίες, θα αναδεικνυόταν νικητής !!! Η "δοκιμασία" που με είχε εντυπωσιάσει ήταν η εξής : Θα έπρεπε να χτυπήσουν πέναλτι απέναντι σε έναν τερματοφύλακα, ονόματι Βικ Μούντι [βρε τι θυμάται η άχρηστη μνήμη μου], ο οποίος ... είχε την ικανότητα να αποκρούει πέναλτι [ήταν σχεδόν ανίκητος] !!! Από όλες τις δοκιμασίες ο Ρόη αναδείχθηκε, φυσικά, νικητής [με το προτελευταίο καρεδάκι να προσπαθεί να κάνει λίγες ακόμη κάμψεις για να ξεπεράσει τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή και με τους συμπαίκτες του να τον εμψυχώνουν : "Έλα Ρόη, δώστου, έλα ... " !!!] !!! Και αφού ο Ρόη είχε τις αντοχές να κάνει τις παραπάνω κάμψεις .... στο τελευταίο καρεδάκι τον βλέπουμε να σηκώνει το κύπελλο και να λέει : "ένα ακόμη κύπελλο για την τροπαιοθήκη της Μέλτσεστερ" !!!! γ) Θυμάμαι, επίσης, τη γυναίκα του Ρόη, ονόματι Πένυ, μελαχρινούλα με κοντά μαλλιά !!! Περισσότερα, όμως, δεν θυμάμαι !!! δ) Μια φορά διάβαζα ένα αφιέρωμα στον Ρόη σε κάποιο περιοδικό και ... μού έκανε εντύπωση το εξής : Η Μέλτσεστερ έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με ... μια ελληνική ομάδα :eek: o_O!!! Το όνομα αυτής : Αχιλλέας Κεραυνού !!! Μάλιστα, ο σχεδιαστής είχε σχεδιάσει το εξής : στη διαφημιστική πινακίδα πίσω από κάποιο γκολπόστ έγραφε, αντί για διαφημιστικό, με ελληνικά γράμματα : "Η Κατερίνα είναι όμορφη" !!! "Πού κολλάει αυτό ???", θα αναρωτηθείτε ευλόγως !!! Μα ...επειδή ο σχεδιαστής την περίοδο που σχεδίαζε το κόμικ ήταν ερωτευμένος με μια Ελληνίδα, ονόματι Κατερίνα :flower: :flower: :flower:
Από το επόμενο Σάββατο (10/03) η εφημερίδα Τα Νέα θα προσφέρουν άλμπουμ με τον Roy of the Rovers
 
Σε συμπληρωμα του απο πανω.... :)

Ο θρυλικός ξανθομάλλης σέντερ φορ της Μέλτσεστερ Ρόβερς, Ρόυ Ρέης που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1954 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με νέες ιστορίες, επιστρέφει!!! Από το επόμενο Σάββατο 10 Μαρτίου θα φιλοξενείται ως ένθετο σε μορφή άλμπουμ (52 σελίδες - διάσταση 21 Χ 28 cm) στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο" με τις καλύτερες ιστορίες των 80s!
Roy Rovers 1.jpg

Roy Rovers 2.jpg

Roy Rovers 3.jpg

Roy Rovers 4.jpg

Έκδοσεις Μικρός Ήρως
 
Τερματοφυλακας Γιατρος μαζι με τα ΝΕΑ το Σαββατο.

NEA.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα