Ποιά η διαφορά ΝΕS-Famicom και ερώτηση για ΝΕS-clones..

bolzano77

RetroN00b
Joined
9 Φεβ 2009
Μηνύματα
18
Αντιδράσεις
0
Καταρχήν συγνώμη αν σας φαίνεται άστοχη η ερώτηση, αλλά για δώστε τα φώτα σας retromaniacs!

Αυτά τα 2 είναι διαφορέτικές εκδόσεις της ίδιας κονσόλας ή τελείως διαφορετικές κονσόλες?

Για παράδειγμα όλα τα ΝΕS-clones όπως αυτό το INTERSTELLAR FIGHTER

JN-838 γιατί έχουν διαφορετικές κασέτες σε σχέση με τις γκρίζες και πιο μεγάλες του NES??Εκτός αν η διαφορά είναι στο region..Είναι διαφορετικό το Νes-clone από το Famicom-clone??

Και κάτι επιπλέον σε αυτές τις κονσόλες-μαιμούδες έχω ακούσει ότι βγαίνουν διάφορα καινούγια παιχνίδια σε κασέτες(ερασιτεχνικά πάντα),μέχρι και μεταφορές σύγχρονων παιχνιδιών!!(έχω παίξει σε emulator για nes την 8-μπιτη έκδοση του Final Fantasy 7!!!)

Που μπορώ να αγοράσω τέτοιες?Μου φαίνεται πιο παλιά κυκλοφορούσαν με το τσουβάλι..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον να τα παρουμε ενα ενα.

* Το famicom ουσιαστικα ειναι το Ιαπωνικο NES. Εχει αλλο σχημα κασετων, ιδιο με τους κλωνους που γνωρισαμε με τις κιτρινες κασετες. Δεν παιζει NES παιχνιδια, παρα μονο με ειδικο μετατροπεα οπου ειναι δυσευρετος και πιθανοτατα ακριβος.

* Τα παλια nes clones (famiclones) με τις κιτρινες κασετες, ηταν 101% αντιγραφη NES/Famicom. Παιζανε ολα τα παιχνιδια χωρις προβληματα κτλ. Απο ενα σημειο και μετα, η παραγωγη τους γινοτανε (και γινεται) με πολυ πολυ πολυ μειωμενη συμβατοτητα. Δεν γνωριζω να σου πω χρονολογια, παντως οι παλιοι καλοι κλωνοι, δεν ειχανε παιχνιδια στη μνημη. Τουλαχιστον οχι οι συμβατοι και καλοι που ειχα ψαξει απο τοτε.

* Νεοι τιτλοι, παντα απο Κινα μερια, βγαινουνε συνεχεια. Μεταξυ αυτων, και εκδοσεις απο final fantaser παιχνιδια.

Απο Αθηνα, Καλλιθεα που ειμαι εγω, πρεπει να υπαρχουνε 1-2 καταστηματα οπου εχουνε ακομα τιτλους.. Το ενα ειναι διπλα σχεδον στο σταθμο της Καλλιθεας, ενα παιχνιδαδικο.
 
Πίσω
Μπλουζα