Ποια είναι η αγαπημένη σας εταιρία βιντεοπαιχνιδιών;

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.960
Ελπίζω να μην υπάρχει ίδιο θέμα (το έψαξα λίγο πριν το ανοίξω). Ποια είναι λοιπόν η αγαπημένη σας εταιρία βιντεοπαιχνιδιών και τι έχετε να θυμάστε από αυτήν, εννοώντας αν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Εγώ ξεχώρισα την ΚΟΝΑΜΙ που μετέφερε στις κονσόλες μας πολλούς ήρωες από κινούμενα σχέδια όπως Χελωνονιντζάκια και Tiny Toons καθώς και τη Midway με τα Mortal Kombat. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω την Capcom την οποία όμως ένα χαρακτηριστικό της δεν μου άρεσε. Όταν προχωρώντας εξουδετερώνεις εχθρούς, αν γυρίσεις πίσω οι εχθροί εμφανίζονται πάλι. Σε κάποια παιχνίδια είναι βολικό γιατί μαζεύεις πόντους που σημαίνει ζωές κτλ αλλά τις περισσότερες φορές είναι βάσανο.

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας εταιρία;

Υ.Γ. Παρακαλώ να μείνουμε μέχρι το έτος 1995 και όχι μεταγενέστερα.
 
NINTENDO! :D

Ως 2η θα ελεγα την Capcom.
 
Η nintendo αντικειμενικά πρέπει να πάρει το βασιλικό στεφάνι. Από που να πιάσεις το θέμα και από που να το αφήσεις;

Θα πέσουν να με φάνε ζωντανό, αλλά μόνος στο πλήθος ψηφίζω την Οcean στους home computers. Μπορεί αρκετά από τα παιχνίδια που έφτιαχνε να ήταν για τα μπάζα, αλλά μας άφησε και αρκετά κινηματογραφικά διαμάντια όπως robocop, batman the movie, darkman, addams family, untouchables κλπ.

Sega στα arcades. 1993 daytona usa, 1994 sega rally, 1994 virtua fighter 2 και τα σαγόνια έπεφταν στο πάτωμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Nintendo...

2 Square...

3. RARE.
 
Εννοείται Νintendo, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης! Μας έχει δώσει τα καλύτερα και πιό διαχρονικά παιχνίδια!
 
telonio είπε:
Θα πέσουν να με φάνε ζωντανό, αλλά μόνος στο πλήθος ψηφίζω την Οcean στους home computers. Μπορεί αρκετά από τα παιχνίδια που έφτιαχνε να ήταν για τα μπάζα, αλλά μας άφησε και αρκετά κινηματογραφικά διαμάντια όπως robocop, batman the movie, darkman, addams family, untouchables κλπ.
Eυτυχως το εθεσες σωστα Μαριε,γιατι ειμαι ενας απο αυτους με την ocean σε blacklist:p
 
angel_grig είπε:
Eυτυχως το εθεσες σωστα Μαριε,γιατι ειμαι ενας απο αυτους με την ocean σε blacklist:p
Ναι προσέχω τι γράφω καμιά φορά. :supergrin: Αντικειμενικά μας είχε δώσει μερικά πολύ καλά παιχνίδια. Τα τραγικά είναι μακράν περισσότερα βέβαια, αλλά με τα παραπάνω έχω ρίξει πολλά ξενύχτια.

edit: Περιμένω από τον metalcandyman το post βίβλο για τη nintendo. :headbangdude:
 
Nintendo. Μακράν και με διαφορά, γιατί όπως είπε πολύ σωστά και ο Μάριος: "από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις"? :)

LucasArts, η αμέσως επόμενη... Διαχρονική με παιχνιδάρες που δεν ξεθωριάζουν ποτέ...
 
Δεν θα εβαζα ποτε την Ocean στα super αγαπημενα μου, ομως δεν εχω καταλαβει ποτε την πολεμικη εναντιον της.

Μπορω ΑΝΕΤΑ να θυμηθω πανω απο 20 ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ.

Πχ Bat Man, Head Over Heels, Match Day II απο τον Ritman.

Πολυ καλα conversions (Salamaner, Chase HQ, Midnight Resistance, New Zealand Story, Rainbow Islands, Operation Wolf)

Bat Man (του 1989), Wizball, Renegade, F29, Where Time Stood Still, Target Renegade, Lost Patrol, Robocop (και τα 3), Rambo II, Transformers (ναι εμενα μου αρεσε), Street Hawk, The Great Escape, Decathlon, Mr Nutz, Micro Machines κτλ
 
Sierra, LucasArts και (στην πυρά και γω :p ) ocean
 
Πρώτη και καλήτερη.....SIERRA!!!! Δεύτερη... LUCAS και τρίτη OCEAN (ναι ναι, λατρεύω OCEAN και κάφτε με όσο θέλετε, τα παιχνίδια: Batman, Cabal, Contra, Eco, Lethal Weapon, Midnight Resistance, New Zealand Story, Ninja Gaiden, Rainbow Islands, Parasol Stars, Pushover, Toki, κλπ ήταν απο τα ποιο αγαπημένα μου)
 
1)Nintendo

2)Konami τουλαχιστον η εταρεία που γνώριζα εγώ ως το 2005 που έπαιζα μανιωδώς. Τώρα έχω ακούσει ότι πάει απτο κακό στο χειρότερο αλλά αυτά που μου έχει προσφέρει δεν αλλάζουν.

3)Capcom
 
Εμείς τότε δεν ξέραμε τι είχαν στην Ιαπωνία! Η ocean για την εποχή ήταν εγγύηση καλού game! Τώρα το αν άλλες εταιρείες έβγαζαν καλά παιχνίδια όπως λόγου χάρη η lucas arts επίσης δεν αμφισβητείται! Απλά η ocean έβγαζε τα blockbusters!
 
Πίσω
Μπλουζα