Ποια είναι η καλύτερη δραματική στιγμή του ελληνικού σινεμά;

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.584
Αντιδράσεις
50.456
Επέλεξα 10 δυνατές συγκινητικές στιγμές από τον ελληνικό κινηματογράφο και θα ήθελα να ψηφίσουμε ποια από τις 10 θεωρούμε την πιο δυνατή! Σαφώς ο ελληνικός κινηματογράφος έχει άπειρες τέτοιες σκηνές γι' αυτό θα ήθελα να αρκεστούμε αυστηρά σε αυτές τις 10 και κάποια στιγμή στο μέλλον μπορούμε να κάνουμε άλλη μια δημοσκόπηση με κάποιες άλλες....Έχω ανεβάσει τα σχετικά αποσπάσματα να τα ξαναθυμηθούμε... :) Προσωπικά μου είναι πολύ δύσκολο ακόμη να επιλέξω...

 


Κατερίνα Χέλμη - "Τα κόκκινα φανάρια"





http://www.youtube.com/watch?v=PU1HujcEuOI&feature=plcp

 


Σπύρος Καλογήρου - "Υπολοχαγός Νατάσσα"





http://www.youtube.com/watch?v=dugwEECyZ44&feature=plcp

 


Ελένη Ζαφειρίου - "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο"





http://www.youtube.com/watch?v=ix0UeG0QREw&feature=plcp
 
Και τέλος Μάρθα Βούρτση - "Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα"




[video=youtube;9P4I4itBa-8]http://www.youtube.com/watch?v=9P4I4itBa-8&feature=plcp

 


Ποιες λοιπόν από τις παραπάνω σκηνές πιστεύετε πως είναι οι πιο καλογυρισμένες , τις αποδίδει καλύτερα ο ηθοποιός και σας αγγίζουν περισσότερο;


 


Μόλις οι admins ξεκινήσουν τη δημοσκόπηση αν θέλετε ψηφίζετε...



 
Η μοναδικη δυσκολια που αντιμετωπισα στη δημοσκοπηση αυτη ηταν να διαλεξω αναμεσα στις ερμηνειες των ηθοποιων Ειρηνη Κουμαριανου και Ελλη Λαμπετη,τελικα επελεξα την Ειρηνη Κουμαριανου στην ταινια "οι γενναιοι πεθαινουν δυο φορες" γιατι δεν την εχω ξαναδει σε αλλο δραματικο ρολο και αποδιδει πολυ καλα τη δραματικη σκηνη με το πεθαμενο της παιδι.Σπαραζει πραγματικα η Κουμαριανου στη σκηνη αυτη.

Γενικα μ αρεσουν οι ερμηνειες των ηθοποιων σε κοντρα ρολους,τη συγκεκριμενη μονο σε κωμωδιες την ειδα να παιζει αλλά μπορω να πω οτι ειναι εξισου καλη (ισως και καλυτερη)και στα δραματα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πανευκολη ψηφος για μενα!

Οταν ειχα πρωτοδει την εν λογω σκηνη στο Οι Γενναιοι πεθαινουν δυο φορες, σοκαριστηκα τοσο που εκλαιγα για μερες καθε φορα που τη θυμομουν.

Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα στον κοσμο απο το να χανει μια μητερα το παιδι της. Οτιδηποτε αλλο μπροστα σ' αυτο, φανταζει ασημαντο.

Γι αυτον το λογο δεν αντεξα και συνεχιζω να μην αντεχω να βλεπω αυτη τη σπαρακτικη σκηνη. Καθε φορα που παρακολουθω την ταινια, την περναω.

Τωρα βεβαια με το δικιο σας, θα μου πειτε οτι παρομοια σκηνη εχουμε και με την Ελενη Ζαφειριου στο Αυτοι που μιλησαν με το θανατο. Αυτη ειναι η δευτερη πιο δραματικη για μενα, απο τις ταινιες της λιστας.

Απλως, βρισκω πολυ πιο φρικιαστικο το σκηνικο στους Γενναιους γιατι μιλαμε για ενα μικρο παιδι που η μητερα του το βλεπει ξαφνικα μπροστα της νεκρο.

Τραγικη λεπτομερεια: τα ρουχαλακια του κρεμονται ακομα στο σχοινι της μπουγαδας, αφου η τραγικη μανα μολις τα εχει πλυνει.

Αυτο μου θυμιζει ενα στιχο απο το Μην πιεις νερο, το λυπητερο τραγουδι απο το Γυμνοι στο δρομο:

Πλυμενο το πουκαμισο σου

στολιζει ακομα την αυλη....
 
Σε ευχαριστώ Βambinella για την απάντηση και την ψήφο σου , είχα και γω ενδοιασμό για το τι να ψηφίσω αλλά με έπεισες να τη ρίξω και γω εκεί...Βέβαια , βλέπω μόνο 3 ψήφους ως τώρα... :(
 
Καταρχην τα βιντεακια με τους τιτλους δεν συμβαδιζουν. Ας το διορθωσει καποιος :)

Τις ταινιες δεν τις εχω δει ολες. Ειδα τωρα την σκηνη με την Ελενη Κουμαριανου που ειπε η Μπαμπι και συγκινηθηκα και μονο με το αποσπασμα.

Σκοπευα να ριξω την ψηφο στα κοκκινα φαναρια, αλλα τωρα σκεφτομαι μην αδικησω καλυτερες που δεν ειδα.. οποτε θα το ξανασκεφτω

Υ.Γ. η θεια μου η χιπισσα ειναι δραματικη; Καλα δεν μου κολλαγε και για κωμικη, αλλα δραματικη;
 
Λορένα είπε:
Καταρχην τα βιντεακια με τους τιτλους δεν συμβαδιζουν. Ας το διορθωσει καποιος :)
Τις ταινιες δεν τις εχω δει ολες. Ειδα τωρα την σκηνη με την Ελενη Κουμαριανου που ειπε η Μπαμπι και συγκινηθηκα και μονο με το αποσπασμα.

Σκοπευα να ριξω την ψηφο στα κοκκινα φαναρια, αλλα τωρα σκεφτομαι μην αδικησω καλυτερες που δεν ειδα.. οποτε θα το ξανασκεφτω

Υ.Γ. η θεια μου η χιπισσα ειναι δραματικη; Καλα δεν μου κολλαγε και για κωμικη, αλλα δραματικη;
Γιατί δε συμβαδίζουν τα βιντεάκια με τους τίτλους; Τι εννοείς; Πάνω από το κάθε βιντεάκι είναι ο κάθε τίτλος. "Η θεία μου η χίπισσα" φυσικά και είναι κωμωδία αλλά όπως ίσως θα είδες , η συγκεκριμένη σκηνή είναι άκρως δραματική και η Ρένα Βλαχοπούλου , αυτή η τεράστια κωμικός μας εδώ νομίζω δίνει ρέστα!
 
Τωρα τα βλεπω καλα, μαλλον λαθος μου :)
 
Ψήφισα την Ειρήνη Κουμαριανού, η οποία συγκλονίζει στο "Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές" σε μια σκηνή που δεν ξεπερνά το ένα λεπτό. Υπέροχες όμως είναι και η Λαμπέτη στο "Τελευταίο ψέμα", η Βούρτση στο "Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα" και η Βλαχοπούλου στο "Η θεία μου η χίπισσα".
 
Ψήφισα την Ειρήνη Κουμαριανού στην ταινία ''Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές''. Συγκινητική σκηνή όπως και η σκηνή με την Έλλη Λαμπέτη και το μικρό Βασιλάκη Καίλα στην ταινία ''Το τελευταίο ψέμα''.
 
Eιναι αυτη της Ελλη Λαμπετη στο Τελευταιο Ψεμα,κυριως στο φιναλε που κραταει στην αγκαλια της το μικρο Βασιλακη εκπληρωνοντας το ταμα! Πολυ δυνατη σκηνη πραγματικα!
 
Χέλμη στα Κόκκινα Φανάρια.
 
Λαμπέτη- Το τελευταίο ψέμα
 
Πίσω
Μπλουζα