Ποια κιθάρα να αγοράσω ???

PsychoGamer

RetroN00b
Joined
16 Αύγ 2010
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Μήπως μπόρει κανείς να μου δώσει κανέις καμία παραπάνω πληροφορία για αυτές τις 2 ηλεκτρικές κιθάρες ... κατέχει κανείς μια απο αυτές να μου πεί την γνώμη του ?

1) KRAMER IMPERIAL S-404S

2) IBANEZ ART 120
 
Άν και μου αρέσει το θέμα (σαν κιθαρίστας heavy και εγώ) το θέμα είναι παντελώς άσχετο με το forum.
 
Δεν έβρισκα που αλλού να το γράψω ...
 
Καλές κιθάρες και οι δύο για αρχάριους. Αν και δεν έχω κάποια από τις δύο, τείνω προς την Ibanez (λόγω μακροχρόνιας αγάπης προς στις Ibanez). Φαντάζομαι για να κοιτάς αυτές τις κιθάρες δεν θα έχεις μεγάλη εμπειρία και σε ενδιαφέρει κυρίως το metal. Συνεπώς, μεγάλες ουσιαστικές διαφορές δεν έχουν οπότε θεωρώ πως είναι θέμα τιμής και γούστου.
 
Έχω ακούσει πως τα Humbucker της "ART 120" δεν έχει τόσο καλά σε ήχο ... μου αρέσει ομως το κλασικό της σχήμα .

Αντιθέτος το σχήμα της "IMPERIAL 4-404S" είναι σε στύλ Explorer και δεν θα την αγόραζα εν λόγο αυτού ...

Χρειάζομαι λίγο παραπάνω πληροφορίες για την "IMPERIAL 4-404S" γιατί δύσκολα βρίσκεις παλιές "KRAMER" εκτός του Internet ...
 
Οσο αφορά τους μαγνήτες για αυτές τις δύο κιθάρες περί ορέξεως που λένε. Δεν πιστεύω πως θα έχουν μεγάλες διαφορές. Εξ'αλλου αυτές οι συγκεκριμένες κιθάρες δεν απευθύνονται σε πολύ έμπειρους κιθαρίστες. Δεν είναι κακές αλλά δεν είναι κάτι σούπερ. Αν ο τύπος που λέει πως η συγκεκριμένη ibanez δεν έχει τόσο καλό ήχο και αν ροκάρει καμιά δεκαριά χρόνια+ ε τότε είναι κατανοητό. Το πολύ πολύ, αν κάποια στιγμή ζητήσεις κάτι παραπάνω αλλάζεις του μαγνήτες για κολασμένο μέταλ. Για την S-404S η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου βολική - εκτός και αν μιλάμε να παίζει κανείς όρθιος. Για "καθημερινή" χρήση, η ibanez με το κλασσικό της σχήμα είναι καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε αυτή την κατηγορία τιμής σχεδόν καμία κιθάρα δεν έχει μαγνήτες "high class" (πέρα απο κάποιες squier tele οι οποίες εκπλήσον ευχάριστα!)! Οι μαγνήτες όμως αλλάζονται εύκολα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ταστιέρα.Ποια απο τις δύο "κάθεται" καλύτερα στο χέρι σου και αυτή να προτιμήσεις. Αυτό βέβαια προυποθέτει να τις ακούσεις σε κάποιο μαγαζί. Την ART πάντως την έχει ένας μαθητής μου και με ένα σωστό setup παίζει αξιοπρεπώς! Μένει in tune ακόμα και αν την ταλαιπωρήσεις!Το ¨κακό¨ είναι πως οι μαγνήτες της είναι active απο τους "φτηνούς" και έτσι σε υψηλές εντάσεις χάνεται η ευκρίνεια και δημιουργείται αρκετά μεγάλος θόρυβος! Πάντως με ένα καλό σετ μαγνήτες και 2-3 μικροαναβαθμίσεις ακόμα έχεις μια αξιοπρεπή κιθάρα!
 
Πίσω
Μπλουζα