Ποια σειρά του MEGA (1989-1990) θα θέλατε να είναι η επόμενη σε DVD με TV-περιοδικό?

bernard.c

RetroDB Feeder
Joined
26 Νοέ 2007
Μηνύματα
3.256
Αντιδράσεις
974
MEGA - Τηλεοπτικές σειρές

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/MEGA

Η πολυαναμενόμενη Επέτειος του MEGA για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας του σταθμού έχει πλέον περάσει και ως εκ τούτου (όπως δείχνουν τα πράγματα) οι επαναλήψεις ρετρό σειρών από το κανάλι οδεύουν προς το τέλος τους, αφήνοντάς μας με... πολλές ανεκπλήρωτες επιθυμίες να ξαναδούμε κάποιες τηλεοπτικές σειρές έπειτα από τόσα χρόνια ξανά στη μικρή μας οθόνη. Ακόμα και αυτές που προβάλλονται σήμερα (Τρεις Χάριτες, Ρετιρέ, Δις Εξαμαρτείν, Λαβ Σόρρυ) δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο των επεισοδίων τους πριν κοπούν από το κανάλι...

Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ελπίζουμε ότι κάποιες από τις ρετρό σειρές του MEGA θα τις δούμε σύντομα σε DVD από τηλεοπτικά περιοδικά, όπως γίνεται σήμερα με τις σειρές του MEGA "Δέκα μικροί Μήτσοι" και "Απαράδεκτοι".

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μας πείτε τη γνώμη σας: Ποια από τις σειρές του MEGA, από τα πρώτα 2 χρόνια λειτουργίας του σταθμού (1989 και 1990), θα επιθυμούσατε να δείτε ολοκληρωμένη σε DVDs από κάποιο από τα εβδομαδιαία τηλεοπτικά περιοδικά?

Σε χρονολογική σειρά πρώτης προβολής:

1. Πατήρ Υιός και Πνεύμα (1989) – 30 επεισόδια

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Πατήρ_υιός_και_πνεύμα

Η γνωστή σε όλους μας σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου. Η πρώτη σειρά της ιδιωτικής τηλεόρασης, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την Τζοβάνα Φραγκούλη.

Τίτλοι έναρξης

http://www.youtube.com/watch?v=Sfo9nUJr5XI

Σκηνή από τη σειρά

http://www.youtube.com/watch?v=AaK1YGCZDg4&feature=related

2. Αυθαίρετοι (1989) – 66 επεισόδια

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Αυθαίρετοι

Σειρά που έγραψε ιστορία στο MEGA. Οι Αυθαίρετοι ήταν η δεύτερη σειρά που ξεκίνησε στο MEGA και ακόμα θυμόμαστε τις ερμηνείες και τις ατάκες των τεσσάρων πρωταγωνιστών (Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Βάσια Τριφύλλη, Νατάσα Τσακαρισιάνου), αλλά και των πολύ καλών "δεύτερων" ρόλων.

Τίτλοι έναρξης



Ποια σειρά θα ψηφίσετε?

Θα ακολουθήσουν οι χρονολογικά επόμενες σειρές του MEGA (1991-1992 και 1993-1994) σε επόμενες “δημοσκοπήσεις”.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρεις Χαριτες, φυσικα!
 
Δυστυχως, και λυπαμαι που το λεω, καμμια απο αυτες τις σειρες δε νομιζω οτι θα εχει εμπορικη απηχηση στο περιοδικο (και λογω χρηματων που δεν τα δινεις ευκολα). Αν θελετε τη γνωμη μου, πιστευω οτι μια καλη σειρα για DVD θα ηταν οι "Δυο Ξενοι", (παρ'οτι προβαλλονται συνεχως), γιατι θα ηταν μια καλη ευκαιρια να εχουμε τα επεισοδια ολοκληρωμενα χωρις τις γνωστες αλχημειες του Micro Channel.
 
Μπονσαλεντης και τα μυαλα στα μιξερ
 
Και γω πιστεύω πως αν μπει κάτι δε θα μπει κάτι από αυτά. Υποψιάζομαι πως ίσως μπει ή το "Δύο ξένοι" ή το "Ντόλτσε Βίτα".
 
Όπως είπαν όλοι οι προηγούμενοι, αυτές οι σειρές, που έχουν ξεχαστεί απ' το Θεό, δεν υπάρχει περίπτωση να προβληθούν. Και όσο για τις Χάριτες, που θα ήταν ένα γερό χαρτί, η φετινή τους "κατακρεούργηση", αποκάρδιωσε τους θαυμαστές τους.

Εγώ, από όλα αυτά, ψήφισα τον Μπονσαλέντη που θεωρώ εξαιρετικά καλογυρισμένη σειρά για το έτος που προβλήθηκε.

Μία πρόβλεψη: Ίσως βέβαια να έρθει μια εποχή οσοσούπω που οι εφημερίδες-περιοδικά, θα έχουν "ψωμοτύρι" το διαμοιρασμό τηλεοπτικών προγραμμάτων. Αυτό είναι πολύ καλό από τη μια, μα ίσως χαθεί εντελώς κάποιου είδους "μαγεία" απ' την άλλη. :(

ΥΓ: Να μη βγουν σε DVD αυτές οι σειρές που υπάρχουν παντού. Dolce Vita, Δυό ξένοι. Την πρώτη την θεωρώ απ' τις καλύτερες κωμωδίες, μα έχει καεί σε τόσες επαναλήψεις και η δεύτερη δε με αφορά, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα (εντάξει πυρπολήστε με τι να κάνω ;) και έχει καεί επίσης σε 140 επαναλήψεις.

Εύχομαι σε DVD να βγουν σειρές όπως η Αναστασία, οι Γυναίκες και από πιο μεταγενέστερες εποχές, ο Απώντας.
 
Θα συμφωνήσω απλά για το Ντόλτσε Βίτα να πω πως υπάρχει "κατακρεουργημένο" γιατί έτσι παίχτηκε στις επαναλήψεις και απλά θα το θελα με τα κανονικά επεισόδιά του...
 
Βλεποντας τους τιτλους εναρξης των Αυθαιρετων και καποιες σκηνες, μου κάνει εντύπωση ποσο πιο "μπροστά" ηταν αυτή η κωμική σειρά σε σχέση με τις σημερινές χαρούμενες αϊδίες. Μαύρη κωμωδία, κάφρικη. Μου αρέσει στους τίτλους που βλέπουμε απλώς μια φωτογραφία όλων των χαρακτήρων της σειράς, όπου μοιάζει σαν να είναι οικογενειακή, αλλά η παραξενη καπως μουσική σε προετοιμάζει για τις πισωπλατες μαχαιριές μεταξύ τους και τις απατεωνιές που θα διαπράξουν.

Αν αυτή η σειρά φτιαχνόταν σήμερα, θα ήταν ανάλαφρη, πολύχρωμη, στους τίτλους έναρξης θα βλέπαμε τους ήρωες να ποζάρουν κάνοντας νάζια στην κάμερα ενας ενας, ή κάνοντας σκανταλιές μεταξύ τους, πίσω τους θα βλέπαμε τα ονόματά τους γραμμενα με μεγάλα ροζ και πράσσινα γράμματα, ενω θα έπαιζε μια χαρωπή, στρουμφομουσικη. Στα διαμερίσματά τους οι τοίχοι θα ήταν βαμμένοι με έντονο κίτρινο, γαλάζιο ή πορτοκαλί και θα πρόσθεταν και άλλους χαρακτήρες, κυρίως παιδια τα οποία θα ήταν εξυπνότερα απο τους γονείς τους και θα τους έβαζαν στην θέση τους. Και φυσικά δεν θα υπήρχε περίπτωση να έπερνε κάποιον ρόλο ο Πουλικάκος, αφού θα παραήταν Cult φιγουρα γι αυτούς. Μάλλον θα έβαζαν ηθοποιούς απο το LAPD και την πολυκατοικία....

Μάλλον χλωμό το βλέπω να βγαίνει σε DVD, δυστηχώς, θα το θεωρούν πολυ "βαρή" για τον σημερινό τηλεθεατή τον οποιο θέλουν να τον "χαλαρώσουν" με αναλαφρα πράγματα, λογω του οτι εχει πολλες σκοτουρες στο κεφάλι του ισως. Οι Αυθαιρετοι παραειναι ρεαλιστικοι και σκληροι, πλέον μας αρέσει να βλέπουμε ψευτικους, χαρουμενους κοσμους μάλλον, τουλαχιστον στις κωμικές σειρές οι οποιες δεν προκαλουν γελιο πια, μόνο καποια χαχανίσματα μία στο τόσο.....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ψήφισα 3 χάριτες, αλλά το χέρι με τραβούσε πρός τα κάτω(Φόνος χωρίς ταυτότητα rulezzzz). Να βάλει ένα περιοδικό combo(στίλ 7μερες τιβί) τις Χάριτες και το Φόνο και μετά το Ρετιρέ και τους Αυθαίρετους. Καλό?
 
Αυθαίρετοι! Από τα πιο σουρεάλ σήριαλ του mega.
 
Eμείς καλά τα λέμε...Μήπως θα μας ακούσουν???
 
Αυθαίρετοι και εγώ!

Βαλαβανίδης ρουλζ!!!
 
Το Μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη. Υπερ cult. Το θυμάμαι με τρομερή νοσταλγία. Κάτι σαν το ελληνικό Twin Peaks χωρίς το υπερφυσικό στοιχείο. Αλλά και οι Αυθαίρετοι ήταν κορυφαία σειρά.
 
Αυθαίρετοι... 'nuff said ;)
 
Πατήρ,Υιός και Πνεύμα,γιατί ήταν μια από τις πρώτες σειρές του MEGA και νομίζω πως έχει μικρή διάρκεια κάθε επεισόδιο!Αν βάλει 3 επεισόδια σε κάθε τεύχος,θα ολοκληρωθεί και σύντομα και θα την απολαύσουμε ξανά,ειδικά εμείς οι νεότεροι που ήμασταν 2 χρονών όταν βγήκε και δεν την έχουμε δει!Για δεύτερη επιλογή θα έλεγα "Αυθαίρετοι" που επίσης είναι από τις πρώτες σειρές του MEGA!Και κάτι που θα ήθελα να δω τέλος είναι το Casa Di Macaroni,αν και λείπει από την ψηφοφορία!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα