Ποιον μου θυμίζει...

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.987
Αντιδράσεις
68.027
Σε αρκετές ταινίες οι "κακοί " , θύμιζαν γνωστούς ηγέτες της εποχής. Μερικά παραδείγματα...


Holocaust (1977). Στην ιταλική εκδοχή της γνωστής ταινίας τρόμου " Η Προφητεία" , ο δικός μας Σπύρος Φωκάς , κάνει ένα πέρασμα σαν δικτάτορας μικρού αραβικού κράτους. Δεν τον λένε Μουαμάρ , αλλά...

holocaust.png



CounterForce (1988). Σε αυτήν την 80s περιπέτεια, ο κακός πάλι είναι Άραβας δικτάτορας, που μοιάζει ύποπτα στον Συνταγματάρχη Καντάφι.

counterforce.png

2.png



Whoops Apocalypse (1986). Βρετανική παρωδία του ψυχρού πολέμου, όπου ένας λατινοαμερικανός δικτάτορας εισβάλει σε ένα αγγλικό νησί. Κάθε ομοιότητα με την Πόλεμο των Φώκλαντ και τον Στρατηγό Γκαλτιέρι , δεν είναι συμπωματική.

Whoops Apocalypse.png



The Naked Gun (1988). Στην γνωστή και αγαπημένη κωμωδία με τον Leslie Nielsen , έχουμε την αρχική σκηνή όπου οι εχθροί των ΗΠΑ, σχεδιάζουν ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Κάστρο και Αραφάτ σε πρώτο πλάνο.

1988.png



Rocky IV (1985). Όταν ακόμα και ο " Γκόρμπι " παραδέχτηκε τον Σταλόνε...

Rocky.png



Τhe Godfather III (1990). Στο τελευταίο μέρος της θρυλικής τριλογίας του Κόπολα, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο διεφθαρμένος υπουργός παραπέμπει στον Tζούλιο Αντρεότι.

godfather.png



2001: A Space Travesty (2000). Kωμωδία με τον Leslie Nilsen όπου για λίγα δευτερόλεπτα βλέπουμε τον Μπουλέντ Ετσεβίτ....

space.png
 
Χμμμ... δεν ξέρω την υπόθεση του Space Travesty κι αν στέκει να κοροϊδεύει τον Ετσεβίτ αλλά εδώ ο Nilsen μου μοιάζει πιο πολύ με τον Groucho Marx στο "A Night in Casablanca". Φέσι, στρογγυλά γυαλιά, μουστάκι και φρύδια ζωγραφισμένα με κραγιόν και τρελό ύφος. Το πούρο μου έλειπε, αλλά μόλις πρόσεξα ότι το κρατάει στο χέρι του στο κάτω μέρος της εικόνας.

Άλλωστε ο Ετσεβίτ ήταν κακός μόνο για τους Έλληνες. Το Χόλλυγουντ κορόιδευε τους ηγέτες που είχαν ανακηρύξει κακούς οι Αμερικανοί.

51E3AAAAN9L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
 
Repossessed (1990). Η Λίντα Μπλαίρ μεταμορφώνει τον Leslie Nilsen σε.... Χομεϊνί.


MV5BN2YxNjU4MjYtMGZlZi00ODllLWFkYmUtYWRhMDBkZjI5Y2U0XkEyXkFqcGdeQXVyMDgyNjA5MA@@._V1_.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα