Ποιος έχει το φιλμ ;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Επειδή το έχω δει με τα μάτια μου, αν κάνουμε εκτύπωση στο σπίτι, το χαρτί παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο!!

Έχω δει την ίδια φωτογραφία, από τον ίδιο εκτυπωτή, τυπωμένη την ίδια στιγμή, με τις ίδιες ρυθμίσεις σε απλό χαρτί Α4, σε απλό - φθηνό φωτογραφικό χαρτί, και σε καλό - ακριβό (Δεν ξέρω πόσο "ακριβό" ήταν, όμως ήταν αρκετά πιο ακριβό από το απλό..), και οι διαφορές ήταν τεράστιες!

Ίσως οι διαφορές που είχαν τα 2 φωτογραφικά χαρτιά να ήταν μεγαλύτερες από το φθηνό με την Α4.

stratos84 είπε:
Χαχαχα, λοιπόν πριν ένα χρόνο είχα βάλει ένα φιλμάκι σε μια ZENIT του πατέρα μου και είχαν έρθει σπίτι οι ανηψιές μου. Ήταν τότε 9 και 10 χρονών αντίστοιχα? Με έβλεπαν που έπαιζα με τη ΖΕΝΙΤ και "στήθηκαν" να τις βγάλω φωτογραφία. Μόλις τις βγάζω, έρχονται δίπλα μου για να δούν πως βγήκαν! Έψαχναν για την... οθόνη του preview και με κοίταζαν καχύποπτα όταν προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι είναι παλιά η μηχανή και δεν λειτουργεί όπως οι σημερινές ψηφιακές.
Μηπώς νόμιζαν ότι έχει και front facing camera? Χαχα...άτιμη τεχνολογία!

cloud είπε:
Επειδή το έχω δει με τα μάτια μου, αν κάνουμε εκτύπωση στο σπίτι, το χαρτί παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο!!Έχω δει την ίδια φωτογραφία, από τον ίδιο εκτυπωτή, τυπωμένη την ίδια στιγμή, με τις ίδιες ρυθμίσεις σε απλό χαρτί Α4, σε απλό - φθηνό φωτογραφικό χαρτί, και σε καλό - ακριβό (Δεν ξέρω πόσο "ακριβό" ήταν, όμως ήταν αρκετά πιο ακριβό από το απλό..), και οι διαφορές ήταν τεράστιες!

Ίσως οι διαφορές που είχαν τα 2 φωτογραφικά χαρτιά να ήταν μεγαλύτερες από το φθηνό με την Α4.
Το καλύτερο χαρτί cloud είναι αυτό της "μάνας" του εκτυπωτή δηλ. αν έχεις εκτυπωτή epson τότε και χαρτί epson. Να φανταστείς χαρτί φωτογραφικό no name κάνει 2? τα 50 φύλλα 10Χ15 ενώ epson 11?τα 50 φύλλα!Η διαφορά τιμής είναι τεράστια. Εννοείται ότι πάντα παίρνεις φωτογραφικό χαρτί, δεν διανοείσαι να εκτυπώσεις φώτο σε απλό. Και εννοείται ότι πάντα βάζεις τα γνήσια μελάνια. Εγώ τώρα με το γενόσημο χαρτί σχεδόν δεν βλέπω διαφορά σε σχέση με το γνήσιο (γενόσημο έχω 10Χ15 και 13Χ18, Α4 έχω γνήσιο) στα 99% των περιπτώσεων. Και χωρίς καν καλιμπράρισμα. Τώρα, υπάρχει σε ποικιλία ότι τραβάει η όρεξη σου. Χαρτί για να κάνεις μαγνητάκια (μαγνητικό) χαρτί κανβάς, χαρτί για να κάνεις αυτοκόλλητα, χαρτί για να κάνεις σιδερότυπα, χαρτί ματ και "μεταξωτό" (silk), printable cds and dvds...Νομίζω ότι αξίζει πραγματικά τον κόπο να έχει κανείς φωτογραφικό εκτυπωτή, άσε που κάνεις κι άλλες δουλειές μ'αυτόν...

Πίσω
Μπλουζα