Ποιος "ήσουν" εσύ?

viking4a

RetroNuts!
Joined
26 Απρ 2013
Μηνύματα
1.360
Αντιδράσεις
351
Παλια, εγώ με τον αδερφό μου όταν είμασταν μικρά, σε κάθε καρτούν που βλέπαμε, ΠΑΝΤΑ "ειμασταν" κάποιος ήρωας, δηλαδή παίρναμε την θέση του και τον υποστήριζαμε πιο πολύ από την υπόλοιπη ομάδα που συνήθως ήταν όλοι..

Για να δώσω να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ, θα πω μερικά παραδειγματα:

π.χ.στα Χελωνονιντζακια ήμουν ο Ντονατελο, Αυτός με τα μακριά ξύλα, ενώ ο αδερφός μου ήταν ο Λεονάρντο με τα σπαθιά. Έτσι, οπότε τους έδειχνε έκαστος, έλεγα εγω: "να'τος, ο καλύτερος από όλους! Είδες τι έκανε στον Σρεντερ"?

Κι ο αδερφός μου ως συνήθως τα αδέρφια πάντα θέλουν να μαλωνουν: "τι λες ρε,? Ο δικός μου, ο Λεονάρντο τους έσκισε μόνος του"!!

Και πάει λέγοντας, καταλάβατε τι εννοώ, χαχα!!

Αυτή η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνονταν σε ΟΛΑ τα παιδικά που βλεπαμε:

Thundercats: εγώ ο Πανθρο, αδερφός μου: Ταιγκρα

Captain Planet: εγω: αυτός με την δύναμη της φωτιάς, αδεφος:νερο

Είχατε κι εσείς μικροί αυτή την.. ανωμαλία να το κάνετε αυτό συνέχεια σε όλα τα παιδικά όπως κι εγω με τον αδερφό μου? Πάντως ήταν ωραίες εποχές αδιαμφισβήτητα, και υπήρχαν πολλά και ωραία παιδικά!

Κι αν ναι, Θέλω να μου πείτε από κάθε σειρά ποιος/ποια "εισασταν"?
 
Χαχα !! Ωραίο θέμα φίλε Viking. :)

Στα διαλείμματα στο σχολείο (ήμουν μαθητής δημοτικού, τότε) πέφτανε πάντα τσακωμοί για το ποιός θα προλάβει πρώτος να είναι ο "Μαρκ" απο την Mάχη των Πλανητών ("Battle of the Planets": η αμερικάνικη έκδοση του Kagaku Ninjatai Gatchaman). :)

Αλλες κόντρες, είχαν να κάνουν συνήθως με χαρακτήρες απο την άλλη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων που βλέπαμε στις αρχές του της δεκαετίας του '80, το Διαστημόπλοιο Αργώ ("Starblazers": η αμερικάνικη έκδοση του Uchuu Senkan Yamato).

Επίσης ένας συμμαθητής μου είχε ψύχωση με το να είναι ο Οδυσσέας, απο την Oδύσσεια του Διαστήματος ("Ulysse 31"). :D
 
Ενας συμμαθητης μου με ειχε βγαλει "Μικυ Μάους"... ως βρισια :p Με τη λογικη οτι εκανα καπως ακατανοητα πραγματα που περεπεμπαν σε καρτουν. Οκ ο Μικυ ειναι πολυ ρηχος, κενος και generic χαρακτηρας, αλλα μετα απο αυτο αρχισα να ταυτιζομαι μαζι του :p
 
( αν και κάπως εκτός θέματος αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ ) Στα διαλείμματα στο δημοτικό είχαμε την συνήθεια τα αγόρια να παίζουμε ( κρατηθείτε ) ...την Λάμψη ! :rofl: Βέβαια μόνο τις περιπετειώδεις σκηνές , που είχε το επεισόδιο της προηγούμενης μέρας. Εκεί όλοι θέλαμε να έχουμε τον ρόλο του Βασιλείου, που αν θυμάμαι καλά έκανε έναν αξιωματικό του Λιμενικού που προσπαθούσε να ξεσκεπάσει μια συνωμοσία με λαθρεμπόριο Ουρανίου .

Aπο Cartoons ήθελα πάντα να είμαι ο Λεονάρντο από τα χελωνονιτζάκια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία, χαίρομαι που πιάσατε το νόημα του θέματος και που υπήρχαν κι άλλοι μ'αυτη την τρέλα, χεχε!

Και συνεχιζω..

Ασημένια γεράκια: ήμουν ο τύπος καουμπόι που είχε όπλο μια ηλεκτρική κιθάρα και τα "εσπαγε" στο ιντρο με σόλο.

Getta Robo: ο χοντρός, με το ρομπότ που έμοιαζε με τανκ, δε θυμάμαι ακριβώς. Ο αδερφός μου ήταν ο ψηλός λεπτός μαυρομαλλης, με το ρομπότ που του έμοιαζε και είχε τρυπάνι για χέρι (θα μας τα θυμίσει καλύτερα ο φίλος GettaRobo)..
 
όταν προβαλόταν στην τηλεόραση η σειρά power rangers μου άρεσε ο κιτρινος ranger, η Τρινι, έτσι με την παρέα υποδυόμασταν τους power rangers και παίζαμε αλλά χωρίς να ''υποστηρίζουμε'' το χαρακτήρα που είχε επιλέξει καθε παιδί...και ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα...χωρίς κόντρες...
 
Mικρός είχα σχεδόν ψύχωση με τον spiderman (από το κόμικ που κυκλοφορούσε κάθε τρίτη). Μέχρι που κατάλαβα πως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο άπειρο να κολλήσω στον τοίχο σαν αράχνη. Μεγάλη πόρωση επίσης με τον batman (ακόμη μπορώ να δω άνετα για 1000η φορά το the movie του 1989). Πάλι καλά που δεν πήδηξα από καμιά ταράτσα να γίνω αφίσα στο πεζοδρόμιο.
 
Ωραία BETTY BOOP!! :) Ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα έλεγε και για τους Power Rangers. Ενδεικνυνται, καθώς είναι πενταμελης ομάδα. Απλά εγώ δεν το έβλεπα συνειδητά, δε μ'αρέσει αυτό το παλιού κινεζικού τύπου σειρές, με ψεύτικα πλαστικα παιχνιδάκια σε μεγεθυνση που είχαν για κακους..

Ε εντάξει, ξες πως είναι τα αδέρφια και ειδικά αν είναι αγόρια,..ποτέ δε μπορούν να είναι ο ίδιος χαρακτήρας, κι αυτό για να υπάρχουν μονίμως τσιγκλισματα και πειράγματα, όχι κάτι πολύ σοβαρό όμως, απλά έτσι, για πλάκα..

Επίσης να πω ότι ποτέ δεν ειμασταν με τον πρωταγωνιστή ήρωα -γιατι τότε το παιχνίδι θα ήταν "ανισο" από τα αποδυτήρια. Δηλαδή επιλέξαμε πάντα απ την υπόλοιπη παρέα κάποιον, είχαμε ένα κάποιο αίσθημα δικαιοτητας, παρόλο που ειμασταν μικρά..

Έτσι, από τους Thundercats π.χ. δεν θα διάλεγε ποτέ κάποιος από τους δύο μας τον Lion-o, γιατί αυτός εκ των πραγμάτων ήταν ο πρωταγωνιστής κι άρα ο καλύτερος όλων, κι άρα θα ήταν άδικο..

Ενώ στα Χελωνονιντζακια και στους Power Rangers όλοι υποτίθεται ήταν ίσοι, χωρίς κάποιον κατ'ομολογιαν αρχηγό.. Οπότε ήταν πιο εύκολο να επιλέξεις ποιος θες να "εισαι" εκεί..

Αυτά τα ολίγα. ;)

telonio είπε:
Mικρός είχα σχεδόν ψύχωση με τον spiderman (από το κόμικ που κυκλοφορούσε κάθε τρίτη). Μέχρι που κατάλαβα πως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο άπειρο να κολλήσω στον τοίχο σαν αράχνη..
Χαχαχα!! telonio ωραίος!! :)

Τώρα που είπες Spiderman, θυμάστε ένα παιδικό που έδειχνε δε ξέρω που, και λεγόταν κάπως ετσι: Spiderman and his amazing friends?

Μαζί του ήταν σίγουρα η Firestar, μια κοκκινομάλλα με κίτρινη ολόσωμη φόρμα που πετούσε κι έβγαζε φωτιές (κι άναβε φωτιές η άτιμη!) και ένας Ice-man, που έβγαζε Πάγο κι έτρεχε σε διαδρόμους πάγου που έφτιαχνε επί τόπου ο ίδιος. .

Ε, εγώ ήμουν ανέκαθεν ο Ice-man!

Χαχα! Τι μου θύμησες τώρα χωρίς να το θες ρε μπαγάσα! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aμυδρά το θυμάμαι. Αυτό λες (us έκδοση);

smf04.jpg
 
Ναι,αυτο.. Χαχα!! Μου άρεσε πολύ τότε, είχε πολλές ιστορίες αυτοτελεις αν δε κάνω λάθος.. Οι κύριοι κακοι ήταν ο χοντρός Πινγκφλιντ και ο Green goblin, κάπως έτσι..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίο θέμα Viking, σκεφτόμουν εδώ και καιρό να ανοίξω παρόμοιο, αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω σε ποιά κατηγορία να το ανοίξω, καθώς εγώ δεν ταυτιζόμουν με χαρακτήρες μόνο στα καρτούνς, αλλά κυριολεκτικά παντού, καρτούνς, ταινίες και σειρές :p Ας αναφέρω ενδεικτικά μερικά καρτούνς:

Από Χελωνονιντζάκια ήμουν ο Ραφαέλ, γιατί ταυτιζόμουν με το ειρωνικό του χιούμορ και τον λάτρευα γι'αυτό.

Η Δάφνη στον Scooby Doo.

H Mπέτυ στους Flinstones.

H Κονστάνς στους Τρεις Σωματοφύλακες.

Η Μάριον στον Ρομπέν των Δασών.

Η Σοφία στα Ρακούνς.

Η Rainbow Brite στο ομώνυμο παιδικό.

Η Gi από το Captain Planet.

H Pinga από τον Pingu.

H Tola από τους Mπόλεκ και Λόλεκ.

Το αρκουδάκι Wish από τα Αρκουδάκια της Αγάπης.

Η Αrrietty από τους Borrowers.
 
viking4a είπε:
Ε, εγώ ήμουν ανέκαθεν ο Ice-man!
Όχι, εγώ ήμουν ο Ice-man :p . BTW αυτό το spiderman με τους φίλους του ήταν το μοναδικό spiderman που μ'άρεσε.
 
Στα στρουμφάκια ήμουν συνήθως ο Γκρινιάρης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί... :p
 
Thor είπε:
Στα στρουμφάκια ήμουν συνήθως ο Γκρινιάρης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί... :p
Γκρινιάρης

Είναι το μοναδικό στρουμφάκι που γκρινιάζει και παραπονιέται για τα πάντα που συμβαίνουν στα υπόλοιπα στρουμφάκια, στο ίδιο, αλλά και στο υπόλοιπο Στρουμφοχωριό. Γνωστή του φράση:Μου τη δίνει...

Χαχαχα!! Εγω στα Στρουμφακια ημουν ο Προκοπης..

Προκόπης

Ξεχωρίζει από το τατουάζ με την καρδιά που έχει στο μπράτσο του. Είναι πάντα σε φόρμα, αφού ασχολείται σχεδόν με όλα τα σπορ. Αν υπάρχει κάποια δυσκολία, μπορείς πάντα να βασιστείς σε αυτόν. Αν και είναι λίγο άξεστος, πάντα έχει τη διάθεση να δώσει ένα χεράκι βοηθείας. (απο Βικιπαίδεια)

 


Hefty_Smurf_FS.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ συμπαθούσα τον σκουντούφλη.... :)
 
Εγώ στα Στρουμφάκια δεν ήμουν η Στρουμφίτα όπως τα περισσότερα κορίτσια (πάντα διαφορετική από τη γυναικεία πλειοψηφία :p ), αλλά παρέμενα πάντα φαν του Μπαμπαστρούμφ, τον οποίον θαύμαζα για τη σοφία και τις γνώσεις του.
 
Πάρα πολύ μικρή ήμουν η Μιννυ.


Έπειρα η Εσμεράλδα από την Παναγία των Παρισίων.



Η Φίζυ ή η Παραδεισένια από το Μικρό Μου Πόνυ.



Η Χιονατη, αλλά με ικανότητες μάγισσας.



Η Sora απ' τα Digimon. Ή ο Mat, ανάλογα τη διάθεση.



H Sabrina απ' τα Pokemon, και όταν παίζαμε ότι ήμασταν εμείς οι ίδιοι pokemon η Rapidash, ή το Murkrow, ή το Absol.



Από τις Sailor Moon η Sailor Άρης ή η Λούνα.



Η Raven από τους Τιτάνες.



H Βασίλισσα του Χιονιού.



Η Android 18 από το Dragon Ball Z.



Ο Raphael από τα Χελωνονιντζάκια.



Ο Green Lanturn από την Λεγεώνα των Υπερηρώων.



Ο κίτρινος Power Ranger.



Και γενικά, όπου υπήρχε μάγισσα αυτή ήμουν εγώ!
 
Εγω πια άλλη,η κάντυ


perlastar είπε:
Εγώ στα Στρουμφάκια δεν ήμουν η Στρουμφίτα όπως τα περισσότερα κορίτσια (πάντα διαφορετική από τη γυναικεία πλειοψηφία :p ), αλλά παρέμενα πάντα φαν του Μπαμπαστρούμφ, τον οποίον θαύμαζα για τη σοφία και τις γνώσεις του.
χα χα μα ησουν διαφορετικη σιγουρα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thundercats: χωρίς λόγια

Χελωνιντζακια: Ραφαέλ

Στρουμφακια : ο τυπακος με το μολύβι στ αυτί, θαρρω Ξεφτέρης

Ντενις ο τρομερός: ο Ντένις

Batman: O Robin
 
Θαρρώ ήμουν ο Appollo και ο φίλος μου ο Γιώργος, o Starbuck!
 
Πίσω
Μπλουζα