Ποιος πληρώνει το λογαριασμό?

Ας επενδύσουν τα (όποια) κέρδη τους σε απόκτηση επιπλέον licenses για να κάνουν το προιόν τους πιο ανταγωνιστικό! Αν χρειάζεται κάποιο commercial license, απλώς αγοράστε το όπως άλλωστε κάνει (συνήθως) και ο κακός Bill.
Απλα Γιατρε μου δεν εχεις καταλαβει το νοημα υπαρξης μιας ελευθερης και ανοιχτης κοινωνιας της Πληροφορικης.

Ακόμα και στις εφαρμογές/διανομές με γραφικό περιβάλλον, ένα κάρο πράγματα πρέπει ακόμα να γίνουν σε command line. Ή κάνω λάθος;
Κανεις μεγαλο λαθος - για την χρηση που περιγραφεις χρειαζονται μονο μερικα κλικς - λιγοτερα απο τα αντιστοιχα στα windows.

Επίσης μιλάς για 19000 προγράμματα. Στα Windows μάλλον υπάρχουν 19000000 προγράμματα.
Μιλησα για 19000 ελεγμενα και τεσταρισμενα προγραμματα - τα οποια ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ. Αγορασε πρωτα τα 19000000 προγραμματα και ξανακανουμε τη συγκριση. Επισης τα 19000 αυτα δεν ειναι ολα - απλα αυτα ειναι τεσταρισμενα απο καποιους που θελουν να δουν αλλιως τα πραγματα.

Επίσης σε καμμία περίπτωση δεν βοηθάει το "χάος" των διανομών, ο "βομβαρδισμός" με updates και η επιθετική στάση των χρηστών του Linux απέναντι στους υπόλοιπους. Κοίταξε το avatar του telamona. Οι χρήστες των Windows κατά μέσο όρο απλώς δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, εξ ου και δύσκολα θα βρεις avatars με νεκρούς πιγκουίνους κλπ σε αντίθεση με τα ανάλογα anti-Windows που βρίθουν στους κύκλους των Linux users. Το attitude "εσείς και εμείς" που είναι χαρακτηριστικότατο των περισσότερων χρηστών Linux, μάλλον απωθεί κόσμο παρά τον κάνει να σε πλησιάσει.
Καλο...νιωθεις πιεσμενος Γιατρε μου ? αν ειναι δυνατον. Αλλα μιας και υπερασπιζεσαι σθεναρα τον απλο (και αγνο) χρηστη θυμησου οτι εσυ και πααααρααα πολυ αλλοι μονο απλοι χρηστες δεν ειστε και δεν εχετε τετοια ελαφρυντικα φοβου - απλα ειστε αδιαφοροι για το "μεσο" - αυτο ειναι κατανοητο και αποδεκτο. Με το ζορι δεν βγαινει κατι - και το avatar μου πχ δειχνει αυτο ακριβως.

Σήμερα τα παιχνίδια παίζονται, χάνονται και κερδίζονται από την απλή μάζα και μια συγκεκριμένη κατηγορία "τρελλών" και όχι από μια ελίτ "πεφωτισμένων" που κοιτάζουν τους άλλους με το γνωστό μπλαζέ υφάκι θέλωντας να το παίξουν ανώτεροι........
Ναι Pooky μισο λεπτο να συγκεντρωθω - απο το πρωι προσπαθω να αναψω το τζακι με τη σκεψη μου.....το "μπλαζε υφακι" δεν το σχολιαζω φιλε μου.
 
telamonas.stokos είπε:
Ναι Pooky μισο λεπτο να συγκεντρωθω - απο το πρωι προσπαθω να αναψω το τζακι με τη σκεψη μου.....το "μπλαζε υφακι" δεν το σχολιαζω φιλε μου.

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως δεν αναφερόμουν στους χρήστες, αλλά ατα μεγάλα κεφάλια των εκάστοτε διανομών, αυτών που τελικά κινούν τα νήματα του Linux και της σκηνής του εδώ και 15+ χρόνια.
 
Καλα εκανες και το ξεκαθαρισες pooky γιατι απο τα λεγομενα σου και τη συγκριση μεταξυ των "τρελλων" και των "πεφωτισμενων" δεν προεκυπτε αυτο.

Τωρα για μεγαλα κεφαλια των διανομων - θα θελα να μου πεις τι εχεις ακουσει σχετικα γιατι απο τη δικη μου εμπειρια δεν προκυπτει κατι τετοιο.

Οι ανθρωποι που εχουν αφιερωθει στη ιδεα ενος "αλλου" κοσμου και μιας "αλλης" νοοτροποιας στην πληροφορικη δεν ασχολουνται ουτε σχολιαζουν τα τεκτενομενα των windows αλλα ασκουν κριτικη ΜΟΝΟ στους (απλους ή οχι) χρηστες και developers του Linux.

Ειναι ολοι ανθρωποι με χαμηλο προφιλ και τεραστια επιμονη και υπομονη - γιατι μονο ετσι θα βγαλουν προς τα εξω αυτα που πιστευουν.

Αν εχεις δηλωσεις πχ του οποιουδηποτε Debian Leader με κατι διαφορετικο ως θεματολογια - σε παρακαλω να το postαρεις εδω.
 
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι μεγάλες εταιρείες διανομής Linux (γιατί για εταιρείες προκειται μη γελιόμαστε) και οι C.E.O. τους κάνουν ότι κάνουν με σκοπό κάτι διαφορετικό από το κέρδος.

Δηλώσεις από τους ίδιους δεν έχω και σιγά μην έβγαιναν ανοιχτά και δήλωναν κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα οι δηλώσεις τους κινούνται στα πλαίσια που περιέγραψες Telamonas περί οραμάτων, ελέυθερης πρόσβασης των πάντων και προσωπικά μου θυμίζουν δηλώσεις πολυεθνικών που κόπτονται τάχαμου για το περιβάλλον, τους φτωχούς και το μέλλον του πλανήτη.

Όλα αυτά τα λέω χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον Gates ή οποιονδήποτε άλλο, αλλά θεωρώ το λιγότερο αφελή στάση σήμερα να πιστεύεις (όχι μόνο εσύ αλλά και πολλοί οπαδοί του Linux) πως ότι γίνεται γίνεται κινούμενο από οράματα, φιλανθρωπία, ευγενείς στόχους και τα λοιπά. Πιστεύω (μπορει να σφάλω αλλά δεν το νομίζω στην αγορά μέσα 1000% είμαι) ότι αν κάποτε το Linux έχει γίνει το λειτουργικό της μάζας στη θέση των Windows θα δούμε πράγματα τρεις χειρότερα από τα μεγάλα κεφάλια που ανέφερα. Εκεί πρώτα από όλα θα φαγωθούν μεταξύ τους καθώς θα τρέξουν να πατεντάρουν το λογισμικό - χρυσωρυχείο ο καθένας για τον εαυτό του. Δεν θέλω να προχωρήσω παρακάτω, αλλά δεν νομίζω πως αν κάποτε το Linux "νικήσει" θα έχουμε έναν κόσμο όπου όλα θα προσφέρονται δωρεάν και απλόχερα σε όλους και όλοι θα νοιάζονται για το αν εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε έχει δωρεάν αι απεριόριστη πρόσβαση στα πάντα.

Κλείνω ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ότι εγώ δεν δηλώνω οπαδός κανενός, παρά μόνο των παιχνιδιών. Δεν με νοιάζει αν αυτό που έχω είναι της MS της Debian της SONY ή της Nintendo, αρκεί να μπορώ να παίζω όπως θέλω εγώ και τίποτε άλλο. Πριν από κάποιο καιρό ήμουν υπέρ της Nintendo τώρα με το Wii αυτό άλλαξε, το είδα και το σιχάθηκα από την πρώτη στιγμή. Πριν από λίγο καιρό ήμουν κατά της SONY, είδα το PS3 και από την πρώτη ματιά το ερωτεύτηκα και μάλιστα σκέφτομαι να το αγοράσω πριν το 360.

Δεν είμαι Fanboy κανενός και καμιάς κωλοεταιρείας, αν κάτι μου αρέσει και κάνει για μένα επιτελώντας τον σκοπό μου το ακολουθώ. Δυστυχώς το Linux δεν κάνει, δεν μπορώ να πάιξω όπως θέλω ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, αν τα πράγματα αλλάξουν θα μεταβώ στην πλατφόρμα, αλλά ποτέ δεν θα υποστηρίξω κανένα "όραμα" κανενός τεχνοκράτη καπιταλιστή που φορώντας τα ρούχα του χίπυ έρχεται να μου κάνει μαθήματα περί ελευθερίας και ισότητας. Μη γελιόμαστε τη μπάκα τους σκέφτονται όλοι αυτοί. (Πάλι αναφέρομαι στους Προέδρους εταιρειών και όχι στους χρήστες).

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39087

Ο Wally θα έπρεπε να λυπάται, εγώ πάντως χαίρομαι. Μακάρι η μετάβαση στην οποία αναφέρεται το άρθρο να γίνει γρηγορότερα μπας και δούμε κανένα φως.

Μας βλέπω με Linux desktop και PS3 στο τέλος......... :help: :help: :D :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχουν περασει 27 χρονια απο τοτε που η M$ αρχισε να πουλαει το QDOS (της Seatle Computer Products) - 26 απο τοτε που το εκανε port για τον 8086 - 24 απο τοτε που παρουσιασε τα Windows.

Ολο αυτο το διαστημα εχουμε φαει με το κουταλι τις αναβαθμισεις τα service packs τις ασυμβατοτητες τα crashαρισματα τις blue screen και οτι αλλο σκαρφιστηκε το εργοστασιο στο Redmont να μας πουλησει με οραμα ενα καλοστημενο λειτουργικο που τελικα θα δουλευε καποια μερα.

Αυτο λοιπον το πρωτοειδαμε το 2002 με το service pack 1 των windows XP αλλα κρατησε πολυ λιγο και απο οτι φαινεται δεν θα το ξαναδουμε ποτε...συνεχιστε να μιλατε για τα 13+ (15 ειναι) χρονια του Linux τα updates (που γινονται σε 5 λεπτα και δεν χρειαζεται καν restart) τη μη φιλικοτητα (εχει να μου κρασσαρει το Debian 3 χρονια περιπου) και ολα οσα σκεφτεστε για να μην χρειαστει να πατησετε το yes στο format του Pc σας.

Α ξεχασα...δεν παιζει το crisis....
 
@Pooky. Μωρέ φίλε μου μη με παρεξηγήσεις αλλά δε θα μπω στο κόπο να σχολιάσω τα προηγούμενα posts σου απλά και μόνο γιατί δεν καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης σου και μπορεί να σε ρίξω.

Μια ερώτηση μόνο από περιέργια. Πως μπορείς να εκφέρεις γνώμη για κάτι (εταιρίες, distributions, τρόπος σκέψης ανθρώπων που δε ξέρεις) τόσο εύκολα? Μη με παρεξηγήσεις αλλά η φιλοσοφία ενός κινήματος που ξεκίνησε σχεδόν από τότε που γεννηθήκαμε (αρχές 70) μήπως χρειάζεται λίγο περισσότερη σκέψη και έρευνα πριν αρχίσουμε να το σχολιάζουμε με το τρόπο που το σχολιάζεις εσύ?

@maddog. Έχεις εκπληκτικό γράψιμο και μακάρι να μπορούσα να μεταφέρω και εγώ τις σκέψεις μου τόσο ωραία όσο εσύ αλλά κινούμαστε σε διαφορετικά μήκη κύμματος στον τρόπο που επικοινωνούμε.

Συγκρίνεις για παράδειγμα την ευκολία διύσδησης ενός browser ή ενός "media player" με ένα λειτουργικό σύστημα χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου όλα όσα ο ίδιος λες για έλειψη 190000000 προγραμμάτων, drivers από τους κατασκευαστές του hardware και φυσικά τα games.

Χάος διανομών; Μα δεν θα τις δοκιμάσεις όλες! Μία να μάθεις έχεις καταλάβει πως δουλεύει το πράγμα και εδώ τελείωσε το μυστήριο. Συνήθως διαλέγουμε να ξεκινήσουμε με αυτή που γνωρίζει κάποιος γνωστός μας (δες arduinn πχ).

Όσο αφορά την επιθετική στάση χρηστών linux αυτό δε μπορώ να το σχολιάσω γιατί δεν το έχω ζήσει. Αλλά σε μια κοινότητα πάντα θα υπάρχουν και οι γεροπαράξενοι, μη μου πεις ότι σε κάθε παρέα δεν υπάρχει έστω και ένας. Από κει και πέρα αν σε ενδιαφέρει πραγματικά κάτι θα καταθέσεις τα όπλα γιατί βρέθηκε μπροστά σου ένας @@ς? Δε νομίζω.

Όσο αφορά τα licenses το επιχείρημα με το lame είναι άκυρο μόνο και μόνο από ένα search στο wiki. Το lame κυκλοφορεί σε source code και αν θες να βάλεις binary θα πρέπει να πάρεις άδεια χρήσης.

Αν θες να είσαι patent free δε μπορείς να πας να αγοράσεις licenses για πατέντες. Για αυτό σου λέω....

shock: I am not missing the point imho,
...και όμως το χάνεις γιατί δεν πιάνεις το ιδεολογικό μέρος του θέματος.

Εδώ δε μιλάμε για το πιο είναι καλύτερο ή χειρότερο, δεν ψάχνουμε το γιατί δεν έχει μπει στη ζωή μας αλλά για το τι πρέπει να κάνουμε. Χίλιες φορές πιο εύκολη να ήταν η εγκατάσταση από τα windows (που είναι μακράν πιο εύκολη), χίλιες φορές να ήταν τεχνολογικά ανώτερο (που μπορεί να μην είναι) και τα crysis να έτρεχε native, δεν είναι αυτή η ουσία.
 
Μην αναφέρεις συνεχώς ειρωνικά το "δεν παίζει το Crysis". Για μεγάλη μερίδα χρηστών - gamers αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο μειονέκτημα και φυσικά ο νούμερο ένα παράγοντας για μένα.

Δεν αντιλέγω σε όσα λες, δεν με ενδιαφέρει προσωπικά η ιστορία αλλά το μέλλον. Όσο για τα Vista πρόκειται για ένα λειτουργικό που βασίστηκε στο AERO για να πουλήσει κάτι που τελικά δεν έπιασε. Πάντως το Service Pack έρχεται και μάλιστα πολύ γρήγορα, όπως και φυσικά (από ότι δείχνουν τα πράγματα) και τα DX10 για ΧΡ, μια και οι μεγάλοι κατασκευαστές hardware πιέζουν αφόρητα για κάτι τέοιο βλέποντας τιε πωλήσεις τους να μην είναι ούτε κατά διάννοια οι αναμενόμενες.

Αν το Linux παίζει Oblivion ή STALKER θα ήθελα πολύ να το δω από πρώτο χέρι, άλλωστε έχω δύο μηχανήματα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή για πειραματισμό.

Λοιπόν, θα κατεβάσω το τελευταίο Ubuntu και θα το εγκαταστήσω σε χωριστό δίσκο από τα ΧΡ. Περιμένω να μου πεις τον τρόπο με τον οποίο θα τρέξω παιχνίδια (ας είναι και το απλό Unreal δεν με νοιάζει) για να μπορέσω να μιλήσω από πρώτο χέρι. Αν το Ububtu δεν είναι το κατάλληλο, ποιά διανομή προτείνεις; Βέβαια αν είναι να φάω καμιά βδομάδα για να στηθεί ώστε να ξεκινήσει κάποιο παιχνίδι, don't bother at all. Δεν έχω ούτε το κουράγιο, ούτε το χρόνο να κάνω κάτι τέτοιο.

shock είπε:
@Pooky. Μωρέ φίλε μου μη με παρεξηγήσεις αλλά δε θα μπω στο κόπο να σχολιάσω τα προηγούμενα posts σου απλά και μόνο γιατί δεν καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης σου και μπορεί να σε ρίξω. Μια ερώτηση μόνο από περιέργια. Πως μπορείς να εκφέρεις γνώμη για κάτι (εταιρίες, distributions, τρόπος σκέψης ανθρώπων που δε ξέρεις) τόσο εύκολα? Μη με παρεξηγήσεις αλλά η φιλοσοφία ενός κινήματος που ξεκίνησε σχεδόν από τότε που γεννηθήκαμε (αρχές 70) μήπως χρειάζεται λίγο περισσότερη σκέψη και έρευνα πριν αρχίσουμε να το σχολιάζουμε με το τρόπο που το σχολιάζεις εσύ?

.

Τα προηγούμενα posts μου βασίζονται μόνο σε ένα σκεπτικό. Ειμαι φανατικός gamer και όχι προγραμματιστής, δεν με ενδιαφέρει που τρέχει το παιχνίδι αρκεί να μπορώ να παίζω χωρίς προβλήματα. Επίσης δεν με νοιάζει ούτε κατά διάννοια το πόσο θα κοστίσει για να παίξω, εδώ μόνο για το Dynamic Lighting του STALKER τα έσκασα για να πάρω νέο μηχάνημα, ενώ παράλληλα περιμένω να περάσουν οι παιδικές ασθένειες του PS3 για να το πάρω κι αυτό μαζί με το 360 Elite (καλό θα ήταν να έχει και τον νέας αρχιτεκτονικής κατασκευής CELL φυσικά) και να τα απολαύσω σε high definition projector, οπότε το κόστος των Vista μου είναι αμελητέο. (Επαναλαμβάνω είναι ο ΔΙΚΟΣ μου τρόπος σκέψης και πράξης και δεν συμβαδίζει στο ελάχιστο με τον τρόπο σκέψης άλλων οπότε μη μπούμε και πάλι σε διαδικασία σωστό - λάθος, εγώ έτσι το βλέπω και έτσι θα το βλέπω). Παράλληλα για το Crysis και τα νέα παιχνίδια δεν έχω καμία αυταπάτη, εδώ ακόμα και αν δεν είχα βρει εργασία θα έπαιρνα και πάλι τα Χριστούγεννα νέο υπολογιστή από το μηδέν, πόσο μάλιστα τώρα.

Όσο για το δεύτερο, όλες οι εταιρείες ακόμα και αυτές που ονομάζονται "φιλανθρωπικές" (μιλάω γενικά) έχουν σαν μοναδικό σκοπό το κέρδος, δεν πιστεύω ότι εδώ αλλάζει τίποτε. Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιοι ΣΙΓΟΥΡΑ στο χώρο του Linux είναι ρομαντικοί και έχουν όραμα, αλλά ο χώρος και ο κόσμος των πολυεθνικών εταιρειών δεν έχει θέση για αυτούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι σίγουρα μόνο για οραματιστές δεν μιλάμε όταν αναφερόμαστε σε CEOs μεγάλων εταιρειών και φυσικά σε καμία πε΄ριπτωση ο πρόεδρος της Debian για παράδειγμα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Φυσικά και μπορεί να δηλώνει ότι θέλει το ζητούμενο είναι αν τ αλεγόμενά του είναι αλήθεια και εδώ επέτρεψέ μου να σε διαβεβαιώσω ότι μόνο αλήθειες δεν θα ακούσεις από τέτοιους ανθρώπους.

Ο Gates; Από την πρωτη στιγμή ποτέ δεν δήλωσε τίποτε ανάλογο. Σαν επιχειρηματικό μυαλό μου αρέσει με το παραπάνω και μην τρέφεις αυταπάτες.. Πολλά μεγάλα κεφάλια της αντίπερα όχθης θα έδιναν και τη ζωή των παιδιών τους για να βρεθούν στη θέση του.

Μην παρεξηγήσεις τίποτε από αυτά που λέω, ποτέ δεν τάχθηκα κατά του Linux. Απλά ΔΕΝ κάνει για αυτά που θέλω ΕΓΩ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μωρέ pooky φυσικά και το λέω ειρωνικά για το crysis. Αυτός που περιμένει να πάει το crysis στο linux για να πάει και εκείνος καλό είναι να κάτσει εκεί που κάθεται. Διάβασε το post μου στον maddog παραπάνω. Δεν κάνουμε κάτι για να το κάνουμε, δεν είναι μόδα, δεν είναι θέμα καλύτερου χειρότερου και φυσικά δε θα το εγκαταστήσεις γιατί το λέμε εμείς εδώ. Αν το κάνεις τότε θα βρεις χίλιαδυο πράγματα να μη σε βολεύουν, να σε δυσκολεύουν, να σου βρωμάνε και πάλι θα έχεις χάσει το νόημα γιατί αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία :thumbup:

Τώρα για τα vista δε ξέρω τι θες να πεις, ίσως να έχει σχέση με αυτό που είπε ο telamonas για τα XP
 
Ε.... Το σχόλιο για το Crysis πήγαινε στον Telamona. :D :D

Δεν αντιλέγω γι αυτό και παραμένω. Όσο για τα Vista μάλλον πάνε κατά διαόλου. Εδώ ακόμα και η Dell στο Αμέρικα επανέφερε τα XP σαν επιλογή ενώ παράλληλα μνήμες και οθόνες έχουν πάρει την κατρακύλα στην κυριολεξία μια και τα εργοστάσια είχαν παράγει υπερβολικές ποσότητες για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση ενόψει των Vista, κάτι που δεν ηλθε ποτέ...........
 
Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω αλλά επιμένεις.

pooky είπε:
Τα προηγούμενα posts μου βασίζονται μόνο σε ένα σκεπτικό. Ειμαι φανατικός gamer και όχι προγραμματιστής, δεν με ενδιαφέρει που τρέχει το παιχνίδι αρκεί να μπορώ να παίζω χωρίς προβλήματα.
Good for you. Μένεις στα win ο telamonas σαν προγραμματιστής θα κάνει port το crysis και εγώ το oblivion. Μωρέ pooky σοβαρά τώρα πόσες φορές θα το πεις αυτό; Όλοι το έχουμε εμπεδώσει δεν βοηθάει όμως τη συνέχεια της συζήτησης;

pooky είπε:
Επίσης δεν με νοιάζει ούτε κατά διάννοια το πόσο θα κοστίσει για να παίξω, εδώ μόνο για το Dynamic Lighting του STALKER τα έσκασα για να πάρω νέο μηχάνημα, ενώ παράλληλα περιμένω να περάσουν οι παιδικές ασθένειες του PS3 για να το πάρω κι αυτό μαζί με το 360 Elite (καλό θα ήταν να έχει και τον νέας αρχιτεκτονικής κατασκευής CELL φυσικά) και να τα απολαύσω σε high definition projector, οπότε το κόστος των Vista μου είναι αμελητέο.
Τι σχέση έχουν τα χρήματα; Ποιος μίλησε για χρήματα; Τι σχέση έχουν οι επερχόμενες αγορές σου; Τις αναφέρεις για να πεις ότι δε σκέφτεσαι το κόστος αναβάθμησης στα Windows και το linux είναι δωρεέαν? Τι σχέση έχυν τα γκάφρα στο όλο σκεπτικό. Σίγουρα πάντως δεν έχουν με το Linux.

pooky είπε:
(Επαναλαμβάνω είναι ο ΔΙΚΟΣ μου τρόπος σκέψης και πράξης και δεν συμβαδίζει στο ελάχιστο με τον τρόπο σκέψης άλλων οπότε μη μπούμε και πάλι σε διαδικασία σωστό - λάθος, εγώ έτσι το βλέπω και έτσι θα το βλέπω). Παράλληλα για το Crysis και τα νέα παιχνίδια δεν έχω καμία αυταπάτη, εδώ ακόμα και αν δεν είχα βρει εργασία θα έπαιρνα και πάλι τα Χριστούγεννα νέο υπολογιστή από το μηδέν, πόσο μάλιστα τώρα.
κανείς δε σου λέει ότι σκέπτεσαι λάθος, όπως κανείς δε σου λέει ότι σκέφτεσαι σωστά γιατί πολύ απλά ο καθένας έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο σκέψης, αρκεί να μην τον έλεγες τόσο συχνά. Όσο για τα λεφτά πάλι?

pooky είπε:
Όσο για το δεύτερο, όλες οι εταιρείες ακόμα και αυτές που ονομάζονται "φιλανθρωπικές" (μιλάω γενικά) έχουν σαν μοναδικό σκοπό το κέρδος, δεν πιστεύω ότι εδώ αλλάζει τίποτε.
Αν θες να πιάσουμε το θέμα εταιρίες και Linux τότε θα πρέπει να μας πεις για ποιες εταιρίες μιλάς αλλιώς θα μιλάμε περί ανέμων και υδάτων. Για να σε βοηθήσω να σου πω μόνο ότι οι διανομές είναι πάνω από 300 και οι εταιρίες κάτω από 10. Επείσης οι εταιρίες αυτές πουλάνε το προιόν τους αλλά το έχουν βασίσει σε ελεύθερο distribution. Δες π.χ τη redhat με το enterprise και το fedora, δες τη suse με το enterprise και το open.

pooky είπε:
Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιοι ΣΙΓΟΥΡΑ στο χώρο του Linux είναι ρομαντικοί και έχουν όραμα, αλλά ο χώρος και ο κόσμος των πολυεθνικών εταιρειών δεν έχει θέση για αυτούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι σίγουρα μόνο για οραματιστές δεν μιλάμε όταν αναφερόμαστε σε CEOs μεγάλων εταιρειών και φυσικά σε καμία πε΄ριπτωση ο πρόεδρος της Debian για παράδειγμα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Φυσικά και μπορεί να δηλώνει ότι θέλει το ζητούμενο είναι αν τ αλεγόμενά του είναι αλήθεια και εδώ επέτρεψέ μου να σε διαβεβαιώσω ότι μόνο αλήθειες δεν θα ακούσεις από τέτοιους ανθρώπους.
Pooky μου και μόνο ότι το debian πιστεύεις ότι είναι εταιρία δείχνει ότι δεν έκανες την έρευνα σου. Και αν θες να μου πεις τις πολυεθνικές που βγάζουν distributions (εκτός της oracle που το δίνει με την DB).

pooky είπε:
Ο Gates; Από την πρωτη στιγμή ποτέ δεν δήλωσε τίποτε ανάλογο. Σαν επιχειρηματικό μυαλό μου αρέσει με το παραπάνω και μην τρέφεις αυταπάτες.. Πολλά μεγάλα κεφάλια της αντίπερα όχθης θα έδιναν και τη ζωή των παιδιών τους για να βρεθούν στη θέση του.

.
Τι σχέση έχει πάλι αυτό? Τι σχέση έχει το GNU/Linux με τη φιλοσοφία αυτή; Που βρίσκεις την απάτη στο όλο ενχείρημα γιατί αν δεν τη βρίσκεις γιατί αναφέρεις την παραπάνω παράγραφο;
pooky είπε:
Μην παρεξηγήσεις τίποτε από αυτά που λέω, ποτέ δεν τάχθηκα κατά του Linux. Απλά ΔΕΝ κάνει για αυτά που θέλω ΕΓΩ.
Αφού δεν κάνει βρε Pooky και προφανώς από τα παραπάνω λεγόμενα σου δεν το έψαξες όσον αφορά εταιρίες, ιδεολογία και τα σχετικά και τέλος πάντων δε σε ενδιαφέρει (γιατί σε ενδιαφέρει μόνο το gaming :D ) προς τι όλα αυτά?
 
Ρε Αντουάν έλεος!

Γενικά για εταιρείες μίλαγα, δεν την έλεγα σε σένα και σε κανένα. Όσο το αν ασχολούμαι πάλι με τα λεφτά και το κέρδος, επαγγελματικά κατάλοιπα τι να κάνουμε. :D :D Μακάρι να είναι όπως τα λες, δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση, μια και την πλάκα μας κάνουμε, δεν αναφέρω ξανά τίποτε για το Linux. Είναι όντως πολύ καλό non gaming λειτουργικό.

I rest my case.

PS3 FTW!!!!!!
 
Μα βρε Γιώργο μου δεν ήταν το θέμα μας η παγκοσμιοποίηση. ΓΙα το Linux μιλάγαμε και εδώ οι εταιρίες δουλεύουν λίίγο διαφορετικά γιατί υπάρχει κάτι που λέγεται GPL. Σίγουρα το κέρδος είναι αυτό που τους ενδιαφέρει αλλά σε ποιον θα πουλήσουν τις enterprise εκδόσεις τους αν είναι για μπάζα? Πως η Redhat θα πουλήσει το Enterprise αν δεν έχει μεγάλη εγκατεστημένη βάση από fedora users? Και φυσικά ποιος θα εγκαταστήσει το fedora αν δεν είναι κάργα GPL? Για αυτό δε κόλαγε το γενικά εδώ, είναι μια περίεργη κατάσταση που εδώ είμαστε για να τη διαλευκάνουμε γιατί από ότι βλέπω από τη δική σου περίπτωση δεν θα είναι λιγοι αυτοί που θα έχουν λανθασμένη εντύπωση. Και τι χειρότερο από το να αφήνουμε λάθος πράγματα γραμμένα σε ένα forum ανοιχτό για όλο τον κόσμο. Θα μπαίνουν θα τα βλέπουν και θα γελάνε.

Χωρίς παρεξήγηση πάντα απλά να λέμε τα windows, windows και τη σκάφη-σκάφη :D
 
OK Shock απλά είχα την εντύπωση ότι κι εδώ ισχύει ο γενικός κανόνας, μακάρι να γίνει η διαφορά.

Τώρα όσον αφορά το θέμα Linux + games πως μπορεί να γίνει αυτός ο συνδυασμός;

http://www.bbspot.com/News/2007/04/top-11-reasons-geeks-call-in-sick.html

Κοιτάξτε καλά το Νο 2.............
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shock τζάμπα κουράζεσαι!!!Ο pooky είναι γλύφτης του μπιλ και ρουφιάνος της Microsoft!!!! :D :D :D
 
Με πείρανε χαμπάρι......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα