Ποιο κινητό τηλέφωνο έχετε; Είστε ευχαριστημένοι με αυτό;

Από την άνοιξη του 2020 έχω αγοράσει το Huawei P Smart Pro. Ήθελα ένα κινητό με κρυφή μπροστινή κάμερα. Για το αν είμαι ευχαριστημένος τώρα τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Είναι γρήγορο, έχει πολύ καλό αποθηκευτικό χώρο 128GB (μου είναι υπέρ αρκετά) και 6GB Ram. Οι φωτογραφίες που βγάζει έχουν πολύ καλή ποιότητα για τα γούστα μου. Το δακτυλικό αποτύπωμα απλώς δεν υπάρχει. Πιάνει με τη μία πλην 2-3 φορές όλα αυτά τα χρόνια που το έχω. Η μπαταρία τώρα είναι ένα σημείο μελανό. Όχι ότι πέφτει γρήγορα, απλώς έχει ανομοιόμορφη πτώση. Π.χ. μπορεί να είσαι στα 50% να μπεις στο ιντερνετ και σε μια ώρα χρήσης να πάει στα 30%. Επίσης δεν έχει NFC όχι ότι το χρειάστηκα ποτέ κιόλας... Σε γενικές γραμμές θα έβαζα βαθμό 8,5/10 και μόνο για την full οθόνη του...

1697269537551.png1697269563772.png
 
Μια χαρουλα το redmi 10 c. Aς ειναι καλα ο Βορειος φιλαρακος μου. Και τηλεφωνα κανω, και ωρα, καιρο βλεπω. μεχρι και κινηση λογαριασμων τραπεζης. Αμε! εξελιχθηκα ο επιχειριματιας. Μουβαλε και η φιλη μου η Τζενη το viber, κι εχω πηξει στις διαφημισεις, μπαταρια μια χαρα μια δυο φορες την εβδομαδα φωρτιση, ολα ΟΚ. Δεν εχω καταφερει βεβαια ακομα να το δει ο υπολογιστης, καρφακι δεν μου καιγεται γιατι με τις συμβουλες σας ανεβαζω φωτο στο google drive και μετα κατεβαζω στο PC. Eιμαι περιεργος αν το θηριο που στηνω θα δει το redmi
 
To Phillips τέλη 90 ήταν θυμάμαι αρκετά προσιτό. Ο πατέρας μου και ένας φίλος μου το είχαν. Βέβαια ογκώδες για τα σημερινά δεδομένα

πλέον έχω ένα Huawei p30 lite και μου είναι υπεραρκετό για διαδίκτυο
 
Εχω ακόμα το Galaxy Α7 (2018). Για σχεδόν 5 χρόνια με κάλυψε στο 100% και ακόμα τραβάει μια χαρά. Σίγουρα το προσέχω και κάνω καλή χρήση, προσέχω τι βάζω μέσα κλπ.

Το πρόβλημα είναι ότι η μπαταρία έχει κλατάρει πια και μου έσπασε λίγο και η οθόνη. Για να τα φτιάξω αυτά θέλω γύρω στα 120 ευρώ. Το θέμα είναι αξίζει να επενδύσω τόσα χρήματα για ένα παλιό κινητό που πριν 5 χρόνια μου είχε κοστίσει μόλις 230 ευρώ?

Αλλα μετά είδα τα κινητά που κυκλοφορούν τώρα και απογοητευτικα. Με τα ίδια λεφτά που είχα δώσει τότε παίρνω κινητό με χειρότερα χαρακτηριστικά από το δικό μου! Πρέπει να δώσω πάνω από 300 ευρώ για να έχω τα ίδια πράγματα (RAM, amoled κλπ) με λίγο καλύτερο performance στην CPU, που δεν με ενδιαφέρει στην τελική αφού δεν παίζω games.

Η άλλη λύση είναι να πάρω Κινέζικο. Δηλαδή να κάνω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ downgrade. Δεν υπάρχει περίπτωση να επενδύσω κάτι σε Κινέζικη τεχνογνωσία. Οπότε μάλλον θα κρατήσω αυτό που έχω όπως είναι και όσο αντέξει. Αν σταματήσει να λειτουργεί τελείως η μπαταρία, δλδ να μην φορτίζει, θα αναγκαστώ να πάρω κάτι.
 
Απέκτησα, εδώ και 3 χρόνια, το κινητό SAMSUNG Galaxy A42 Dual 128GB με τα παρακάτω χαρακτηριστικά
  • Υποστήριξη δικτύου 5G
  • Οθόνη Super AMOLED HD+ 6.6''
  • Οκταπύρηνος επεξεργαστής και μνήμη RAM 4GB
  • Οπίσθια τετραπλή κάμερα με κύρια 48MP
  • Εμπρόσθια κάμερα 20MP
  • Αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη (κάτι που δεν έχω χρησιμοποιήσει)
Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το κινητό αυτό αν και σε κάποια φάση που μου έπεσε, έσπασε λίγο το προστατευτικό τζαμάκι στην κάτω γωνία του αλλά αυτό δεν με εμποδίζει καθόλου στη χρήση του κινητού.
Τελευταία έχω παρατηρήσει ότι το κινητό χρειάζεται κάθε μέρα φόρτιση, σε 24 ώρες η μπαταρία φτάνει στο τέλος...

Λέτε να φταίει το χτύπημα όταν έπεσε το κινητό και μειώθηκε η απόδοση της μπαταρίας (ή και λόγω παλαιότητας) ή κάποια εφαρμογή καταναλώνει μπαταρία ακόμα και όταν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται;
 
Mια θηκη κι ενα προστατευτικο τζαμακι, ειναι πολυ χρισημα και με χαμηλο κοστος
 
Ίσως δυσαρεστήσω κάποιους με την τοποθέτηση μου αλλά θα την κάνω, μιας και βρήκα το εν λόγω ενδιαφέρον τοπικ. Κάτοχος iPhone 12 στην παρούσα φάση. Το αγόρασα μετά απο χρόνια χρήσης Android, απλά και μόνο για την αλλαγή, για να δοκιμάσω και τη σχολή Apple. Έκανα την αρχή με iPad οπότε, είπα να δοκιμάσω και τον πρωτοπόρο των smartphones, το ξακουστό και περιβόητο iPhone.

Χωρίς να θέλω να πω ότι είναι κακό κινητό, σε καμία περίπτωση δεν είναι, να εξηγούμαι εξαρχής, δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί. Δεν θα έλεγα ότι είναι το τέλειο που είχα κατά νου, με βάση την εικόνα που είχα σχηματίσει εδώ και τόσα χρόνια. Περίμενα το κάτι παραπάνω και θα έλεγα ότι δεν έχω ικανοποιηθεί πλήρως, η φημισμένη ομαλή χρήση, χωρίς να με απογοητεύει, δεν θα έλεγα ότι με ενθουσιάζει κιόλας.

Και επίσης, καλό και χρυσό το iPhone αλλά, με εξοργίζει το γεγονός ότι δεν έχει πράγματα που έχουν φθηνότερες συσκευές (πχ Ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz) και ναι, η μπαταρία με αγχώνει αρκετά. Με βάση τη χρήση που κάνω, ανά δύο μέρες χρειάζεται φόρτιση αλλά αποφεύγω να το χρησιμοποιώ καθώς, κατά τη χρήση έχω την εντύπωση ότι εξαντλείται αρκετά γρήγορα.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο με έχει απασχολήσει, είναι τα όσα κάνει εσκεμμένα η Apple ούτως ώστε να ωθεί τον καταναλωτή στο να αγοράσει και άλλα προϊόντα Apple. Προφανώς το κάνουν και οι άλλοι κατασκευαστές αυτό αλλά, η Apple το κάνει πιο εμφατικά. Δεν νοείται να περνάω δια πυρός και σιδήρου όταν θέλω να μεταφέρω αρχεία από τη συσκευή στον υπολογιστή μου. Είπαμε να σου δίνει το μήνυμα να καταλάβεις ότι με το συγχρονισμό σε Mac θα γίνεται εν ριπή οφθαλμού η διαδικασία αλλά, το να περιπλέκεται η διαδικασία αλλά και μόνο για να πληρώνουμε για ένα Mac η ένα MacBook, είναι σαδιστικό και απάνθρωπο.

Με τα Android τόσα χρόνια, ήταν απλό, κάνω plug & play, βρίσκω τα αρχεία που θέλω, αντιγραφή στον υπολογιστή, the end. Η μεταφορά αρχείων δεν είναι μια διαδικασία που κάνω καθημερινά αλλά, όποτε έχει χρειαστεί να την κάνω, έχω απηυδήσει και πραγματικά είναι ένα από τα μελανά σημεία.

Ίσως φταίει το γεγονός ότι έχω συνηθίσει στη λογική του Android και μου φαίνεται πιο δύσκολο να συνηθίσω αλλά, γενικά είναι ένα θέμα το ότι για να κάνω κάτι απλό όπως αυτό, πρέπει να κάνω πιο περίπλοκη την όλη διαδικασία, θέμα συνήθειας θα μου πει κάποιος αλλά, με βλέπω να επιστρέφω στα παλιά γνώριμα λημέρια. Προσοχή όμως, σε θέμα tablet, το iPad δεν το αλλάζω, είναι το καλύτερο με διαφορά τάμπλετ που έχει περάσει από τα χέρια μου, με το κινητό δεν τα πολυβρηκα....
 
Εξαρτάται με τις απαιτήσεις του καθενός από την συσκευή του! Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κινητά έχουν ακριβύνει πολύ τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχουν βελτιωθεί αναλογικά! Εγώ λοιπόν πάντα έπαιρνα value for money συσκευές στα χρόνια των android είτε επώνυμα sony samsung ή κινεζικα! Τα δυο τελευταια ήταν ενα φοβερό pocophone f1 πριν 5 χρόνια που πραγματικά άξιζε και το τελευταιο ευρώ του και προσφατα ενα poco f5 συνεπαρμένος από την ικανοποίηση κατοχής του πρώτου! Αν τα καταφέρει στο μισό από τον προκάτοχο του θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος!
 
Είναι αλήθεια αυτό, πλέον για να πεις ότι βρίσκεις κάτι πραγματικά αξιόλογο, πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 200€, μέχρι πριν την φάση με τον κοβιντ, μπορούσε να βρει κάποιος επώνυμο κινητό ακόμα και φθηνότερο από 150€ και ήταν μια χαρά αξιοπρεπές. Ακόμα θυμάμαι τι εντύπωση μου είχε κάνει ένα Xiaomi των 130€ που είχα αγοράσει, είχε απίστευτα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για την τιμή του και μπορώ να πω ότι έχει βγάλει την αξία του και με το παραπάνω. Δεν θα έλεγα ότι λειτουργεί αψεγάδιαστα όπως την πρώτη μέρα, σίγουρα στέκεται αξιοπρεπώς ακόμα και τώρα. Πολλές φορές το ενεργοποιώ για αναβαθμίσεις και το έχω για εφεδρικό τηλέφωνο, αν Ω μοι γένοιτο συμβεί κάτι με την κύρια συσκευή.

Από την περίοδο κοβιντ και μετά, όλα έχουν πάρει την ανηφόρα και πλέον, ένα τηλέφωνο της midrange κατηγορίας, παίζει από 350€ και βάλε, ενώ παλαιότερα, μπορούσες να βρεις αυτή την κατηγορία και με ένα 100αρι λιγότερο. Επίσης, θεωρώ αδιανόητο το γεγονός πλέον μεγάλο μέρος των συσκευών να κοστίζουν τετραψήφια ποσά. Κάποτε, ήταν η Apple μόνη της σε αυτό, στην πορεία όμως, ακολούθησαν και άλλοι. Ειδικά στη φάση όπου οικονομικά είμαστε δύσκολα, το θεωρώ ακραίο να δίνει κάποιος ένα 1000ρικο για ένα κινητό, υπάρχουν και οι οικονομικές ευκολίες, όπως έχω πάρει κι εγώ το iPhone αλλά, μου φαίνεται εξτριμ το ότι ένα τηλέφωνο, μπορεί να κοστίζει παραπάνω και από ένα λάπτοπ.

Ίσως και γι'αυτό νιώθουμε φορές ότι δεν ικανοποιουμαστε πλήρως από την αξία του τηλεφώνου, η πραγματική αξία, έχει άλλη άποψη. Ίσως γι'αυτό φερ'ειπείν δε νιώθω πλήρως ικανοποιημένος από το iPhone μου, επειδή πολύ απλά, νιώθω ότι για τα λεφτά τα οποία άξιζε όταν το αγόρασα, περίμενα περισσότερα πράγματα και θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν πταίσματα, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, αντίστροφα και με μια χαμηλή τιμή, όσο περισσότερα προσφέρει, τόσο περισσότερο ικανοποιημένοι είμαστε επομένως, φορές στο αν είμαστε ικανοποιημένοι, οφείλεται και στην τιμή αγοράς, αν νιώθουμε ότι η επιλογή μας αξίζει μέχρι τελευταίου cent η αν πιστεύουμε ότι τα χρήματα μας δεν έπιασαν τόπο....
 
Πίσω
Μπλουζα